24/2/2012
Γράφει η Πέννυ Γέρου
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου επιστρέψαμε για άλλη μια φορά στο Nueva Trova, για το ραντεβού που δώσαμε με την Κατερίνα Κυρμιζή, τον Νίκο Γρηγοριάδη και την καινούργια τους μπάντα!

Γύρω στις 10, και ενώ το μαγαζί είχε γεμίσει πλέον με όσους ανυπομονούσαν να παρακολουθήσουν τη βραδιά που θα ακολουθούσε, η Κατερίνα και οι συνεργάτες της ανέβηκαν στη μικρή σκηνή του Nueva Trova και άρχισαν να κουρδίζουν τις κιθάρες τους για να ξεκινήσει το ταξίδι σε μουσικές παραγωγές, προσωπικές και «δάνειες», από τα πρώτα χρόνια της επίσημης μουσικής δραστηριότητας των καλλιτεχνών μέχρι το πιο πρόσφατο παρελθόν.

Αφού η Κατερίνα μας σύστησε τη Ρόλη Γιαμοπούλου στα τύμπανα και στα φωνητικά, τον μπασίστα Mampre Kasardjian και τον κιθαρίστα Γιώργο Σιμάτο, ξεκίνησε επίσημα τη βραδιά με ένα μουσικό κομμάτι υποστηριζόμενο από όλα τα όργανα, καλωσορίζοντάς μας.

Στο πρώτο μέρος τους προγράμματος, η έκπληξη ήταν αρκετά ευχάριστη καθώς ανακαλύψαμε πως ακουστικά – ως τώρα – κομμάτια του Νίκου και της Κατερίνας μπόρεσαν να πάρουν μια πιο ηλεκτρική χροιά μέσα από ενορχηστρώσεις με συνοδεία ηλεκτρικής κιθάρας. Κομμάτια όπως «Πουθενά», «Για σένα», «Αν δε μ’ αγαπάς» και «Του Αιγαίου το χρώμα» μας γύρισαν 2-3 χρόνια πίσω, οπότε συναντήσαμε τις δουλειές του Νίκου και της Κατερίνας από το δίσκο τους «Είναι εδώ». Άλλα κομμάτια όπως «Μπαλάντα για αθώους» και «Παραμυθένια», μας θύμισαν τις εποχές της Κατερίνας, όταν εκείνη ήταν ακόμα ένα «πολύ μικρό και πληγωμένο κορίτσι», όπως μας έχει δηλώσει και η ίδια! Σε παλαιότερους ήχους, που από τότε όμως είχαν το στοιχείου του ηλεκτρονικού – ηλεκτρικού ήχου, μας γύρισε και το «Παιδί με την κεραία», ένα παιδί που θέλησε να αλλάξει τον κόσμο κι όμως η μοίρα του τα ‘φερε αλλιώς… Κομμάτια σαν αυτά μας γυρνάνε σίγουρα σε εποχές πιο αγνές και αθώες και η συγκίνηση είναι ιδιαίτερη όταν μετά από μερικά χρόνια ο κόσμος τα θυμάται ακόμα και τα σιγοτραγουδά παρέα με την Κατερίνα και την παρέα της.

Από τη βραδιά δεν έλειπαν φυσικά και αναφορές στην εξαιρετική δουλειά του Νίκου Γρηγοριάδη, με τίτλο «Faros» κι έτσι κομμάτια με ανανεωμένο ήχο, όπως «Θάλασσα» και «Σαν έρθει Κυριακή», έκαναν την εμφάνισή τους στην παρέα του Nueva Trova που είχε αρχίσει να θυμάται τα παλιά.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που η Κατερίνα αποφάσισε να παίξει ένα τραγούδι για τη μικρή της κορούλα, τη Μυρτώ! Το κομμάτι «Βαρκούλα του ψαρά» με την αγγελική και ανάλαφρη φωνή της Κατερίνας μας έκανε για ακόμη μια φορά να νοσταλγήσουμε στιγμές που ήμασταν παιδιά. Μπορεί η κόρης της να μη θέλησε να το ξανακούσει σε αυτή την εκτέλεση, αλλά εμείς θα θέλαμε σίγουρα να το ξανακούσουμε από τη φωνή της Κατερίνας!

Το πρώτο μέρος έκλεισε με την «Παραμυθένια» που, όλοι όσοι θυμόμαστε την Κατερίνα από παλιά, έχουμε αγαπήσει. Μετά  από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα, η Κατερίνα επέστρεψε στη σκηνή με μια αφιέρωση για τη φίλη και συνεργάτη της, Αδαμαντία, με το κομμάτι «Thank God I found you».

Στη συνέχεια, απολαύσαμε τον υπέροχο «Ασημένιο Κύκλο», σε μια πολύ δυνατή ενορχήστρωση. Στο σημείο αυτό η Κατερίνα μας έδειξε και το ταλέντο της στη μελόντικα! Η στιγμή αυτή ήταν μακράν από τις πιο όμορφες της βραδιάς…

Στο πρόγραμμά της η μπάντα δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει και αναφορές σε ξένα κομμάτια, όπως μια διασκευή του «Personal Jesus», το «Eleanor Rigby» των αγαπημένων Beattles και το πιο σύγχρονο «Rolling in the deep». Jazz διαθέσεις εκφράστηκαν επίσης με μικρές ενέσεις «I put a spell on you»!

Για το τέλος φυσικά η Κατερίνα και η μπάντα της μας φύλαξαν δύο πολύ γλυκά κι αγαπημένα κομμάτια από το παρελθόν τους. Μας καληνύχτισαν με το «Νυχτερινό» και το «Στην πίσω τσέπη του blue jean», τα οποία σιγοτραγουδούσε όλο το μαγαζί.

Ήταν μια πολύ όμορφη και γλυκιά βραδιά, με ευχάριστες εκπλήξεις, όπως αυτή του θεατρικού στοιχείου που ξεδίπλωνε η Κατερίνα που και που κατά τη διάρκεια της παράστασης και μας έκανε όλους να ανατριχιάζουμε με τη φωνή και το ταλέντο της, όπως στο κομμάτι «Human behavior»! Μια βραδιά για όσους αγαπάνε τα τραγούδια του Νίκου και της Κατερίνας και όχι μόνο… Μια βραδιά τόσο οικεία και τόσο ζεστή, σα να ήμασταν όλοι μια παρέα και παίζαμε για να περάσουμε καλά και να θυμηθούμε τα παλιά. Γι’ αυτό φυσικά υπεύθυνη ήταν και η ίδια η μπάντα, η οποία φαινόταν να το διασκεδάζει, ιδιαίτερα ο Νίκος και η Κατερίνα, η οποία στο τέλος της βραδιάς ανέβηκε ξυπόλητη στη σκηνή και πήρε την εκδίκησή της από τις ωραίες – πλην άβολες – γόβες της!

Η Κατερίνα και ο Νίκος, μαζί με τη μπάντα τους, θα είναι και τις πρώτες Κυριακές του Μαρτίου ξανά στο Nueva Trova. Οπότε η ευκαιρία δε χάθηκε, για όσους δεν κατάφεραν να έρθουν. Θα τους απολαύσουμε ξανά σε λίγες βδομάδες! Δείτε και το σχετικό δελτίο τύπου για τις νέες εμφανίσεις τους, εδώ: http://www.musiccorner.gr/?p=42539

Δείτε επίσης τη συνέντευξη που μας έδωσε η Κατερίνα Κυρμιζή και ο Νίκος Γρηγοριάδης, λίγο πριν το live της προηγούμενης Κυριακής, που όμως τελευταία στιγμή αναβλήθηκε, λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, πολύ κοντά στο Nueva Trova: http://www.musiccorner.gr/?p=41902

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here