18/2/2010
Γράφει ο
Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Απονεμήθηκαν χθες το βράδυ τα βρετανικά βραβεία μουσικής, τα Brit Awards, σε μια εντυπωσιακή τελετή που έγινε στο Earls Court Arena του Λονδίνου. Παρουσιαστής της τελετής ο κωμικός Peter Kay και στη σκηνή ερμήνευσαν οι Cheryl Cole, Dizzee Rascal, Lady Gaga, Florence & the Machine, JLS, Jay – Z, Kasabian, Lily Allen, και Robbie Williams.

Μεγάλοι νικητές στα βρετανικά βραβεία, ανακηρύχθηκαν οι JLS. Το συγκρότημα που εμφανίστηκε στον χώρο μέσω του talent show X-Factor το 2008, κατάφερε να κερδίσει και στην κατηγορία του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου, αλλά και στην πολύ δύσκολη κατηγορία του καλύτερου βρετανικού single για το “Beat Again”, όπου αντιμετώπισε «σκληρούς» αντιπάλους, όπως οι Alesha Dixon, Alexandra Burke, Cheryl Cole, LaRoux, Lily Allen, Pixie Lott.

Lily Allen και Dizzee Rascal κέρδισαν στις κατηγορίες των καλύτερων βρετανών ερμηνευτών, ενώ οι Kasabian το βραβείο του καλύτερου βρετανικού συγκροτήματος. Καλύτερο βρετανικό άλμπουμ ανακηρύχθηκε το “Lungs” των Florence and the Machine, ενώ η Ellie Goulding ήταν η φετινή επιλογή των κριτικών, ως πιο υποσχόμενη νέα καλλιτέχνις.

Ο Robbie Williams τιμήθηκε με το βραβείο της εξαιρετικής προσφοράς στη βρετανική μουσική, ενώ το “(What’s the Story) Morning Glory?” των Oasis κέρδισε το βραβείο του καλύτερου βρετανικού άλμπουμ των τελευταίων τριάντα ετών. Ο Paul Epworth πήρε το βραβείο του καλύτερου βρετανού παραγωγού, ενώ στις Spice Girls απονεμήθηκε το βραβείο της καλύτερης ερμηνείας στα 30 χρόνια των Brit Awards!

Στις διεθνείς κατηγορίες, μεγάλη πρωταγωνίστρια απεδείχθη η Lady Gaga. Τα πήρε όλα κι έφυγε, θα λέγαμε, αφού η τραγουδίστρια το μόνο βραβείο που δεν πήρε, ήταν αυτό του καλύτερου …άντρα ερμηνευτή, που πήρε ο Jay–Z! Κέρδισε την κατηγορία της καλύτερης γυναίκας ερμηνεύτριας, της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης και του καλύτερου άλμπουμ, για το “The Fame”. Απόλυτη επικράτηση, δηλαδή για την 24χρονη Stefani Joanne Angelina Germanotta, όπως είναι το πλήρες όνομα της τραγουδίστριας.

Όλα τα βραβεία αναλυτικά
British Male Solo Artist – Dizzee Rascal
British Female Solo Artist – Lily Allen
British Breakthrough Act – JLS
British Group – Kasabian
British Album – ‘Lungs’, Florence and the Machine
British Single – ‘Beat Again’, JLS
BRITs performance of 30 years – ‘Wannabe/Who Do You Think You Are’, Spice Girls
International Male Solo Artist – Jay-Z
International Female Solo Artist – Lady Gaga
International Breakthrough Act – Lady Gaga
International Album – ‘The Fame’ Lady Gaga
BRITs Album of 30 Years – ‘What’s The Story (Morning Glory) – Oasis
Outstanding Contribution to Music – Robbie Williams


Robbie Williams

Kylie Minogue

Leona Lewis

Kasabian

Lady Gaga

Samantha Fox

Geri Halliwell

Boy George

Cheryl Cole

Alesha Dixon

Florence Welch – Alexandra Burke

Abbey Clancy

Mika

Lily Allen

Alicia Keys

Robbie Williams

Ronan Keating

Lady Gaga

JLS

Lily Allen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here