25/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Τη σημαντική αυτή διάκριση κέρδισαν χθες οι U2 στην απονομή των βραβείων του περιοδικού Q που φέτος έκλεισε τα 25 του χρόνια.

Τα βραβεία του περιοδικού άρχισαν να απονέμονται το 1990 και πολύ σύντομα έγιναν από τα σημαντικότερα μουσικά βραβεία της Βρετανίας, αλλά και από τα πιο δημοφιλή, σε τηλεοπτική βάση, καθώς δεν έχουν λείψει τα «επεισόδια» μεταξύ καλλιτεχνών κατά τη διάρκεια της μετάδοσης. Οι νικητές προκύπτουν μετά από ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού, αλλά και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, και φέτος ήταν η πρώτη φορά που απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου συγκροτήματος της τελευταίας 25ετίας.

Το βραβείο θεσμοθετήθηκε φέτος για να γιορταστούν τα 25 χρόνια του Q, και μεγάλοι νικητές ήταν, δικαίως, οι U2, καθώς η τεράστια επιτυχία και η συνέπεια στην καριέρα τους, τους έχει καταστήσει πράγματι το μεγαλύτερο βρετανικό συγκρότημα της τελευταίας 25ετίας, και ένα από τα μεγαλύτερα όλων των εποχών.

Είναι πολύ σημαντική η βράβευση. Τα βραβεία αυτά είναι πολύ σημαντικά για όποιον θέλει να προωθήσει τη μουσική και την καριέρα του”, δήλωσε ο Bono προσερχόμενος στην τελετή απονομής.

Στα «τακτικά» βραβεία, μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Adele που νίκησε σε δύο κατηγορίες, αλλά δεν παρέστη στην τελετή. Ανακηρύχθηκε καλύτερη γυναίκα καλλιτέχνις και κέρδισε και την κατηγορία του καλύτερου κομματιού για το “Rolling In The Deep”, ενώ τα βραβεία της παρέλαβε ο παραγωγός του “21” Paul Epworth.

Άλλοι νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες ήταν οι Coldplay που αναδείχθηκαν καλύτερο συγκρότημα του κόσμου σήμερα, ο Gary Barlow κλασσικός δημιουργός, ο Bon Iver κέρδισε την κατηγορία του καλύτερου άλμπουμ.

Στην τελετή που έγινε στο Grosvenor House Hotel του Λονδίνου, οι Queen εισήχθησαν στο Q Hall of Fame, η Siouxsie Sioux τιμήθηκε για τη συνολική της προσφορά και ο Noel Gallagher ονομάστηκε Q Icon.

Όλοι οι νικητές:
Breakthrough artist – Ed Sheeran
Best new act – WU LYF
Q classic songwriter – Gary Barlow
Best track – Adele, “Rolling In The Deep”
Q innovation in sound – Kaiser Chiefs
Q inspiration – Fatboy Slim
Q next big thing – Lana Del Rey
Best video – Jessie J, “Do It Like A Dude”
Best album – Bon Iver, “Bon Iver”
Best live act – Biffy Clyro
Q classic song – Snow Patrol, “Chasing Cars”
Q icon – Noel Gallagher
Q best male artist – Tinie Tempah
Q best female artist – Adele
Q outstanding contribution to music – Siouxsie Sioux
Best act in the world today – Coldplay
Hall of fame – Queen
Greatest act of the past 25 years – U2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here