Γράφει η Στέλλα Καραμπακάκη
www.phonographic-society.com/artists#!__stella-karabakaki

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012
www.musiccorner.gr

Για πολλοστή φορά φέτος θα βρεθώ στη δύσκολη θέση να πρέπει να βάλω απουσία στο χιούμορ μου και τη διάθεση μου για σάτιρα και καλαμπούρι και άλλα-λόγια-ν’-αγαπιόμαστε.

Το πηγαίναμε για χιουμοριστική στήλη, αλλά κάτι μέρες όπως η σημερινή – ή η χτεσινή για να είμαστε ακριβείς, τίποτε το αστείο δεν έχουν.

Απουσία λοιπόν. Σε έναν άνθρωπο που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, επειδή τον ανάγκασαν αυτοί που κυβερνάνε αυτή τη χώρα, αυτοί που τους ψηφίσανε οι περισσότεροι Έλληνες – οι οποίοι τώρα κοιτάζουν γύρω γύρω μπας και βρούνε ποιος τους φταίει που βουλιάζει το καράβι και δεν πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν.

Απουσία σε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζαμε αλλά ήταν ένας από εμάς.

Ένας από εμάς τους άνεργους νέους, τους συνταξιούχους, τους υπαλλήλους που ο μισθός τους έχει πιάσει πια πάτο αλλά η κατηφόρα δε φαίνεται να σταματά.

Ένας από εμάς τους αγανακτισμένους, τους απελπισμένους, που φωνάζουμε ή σιωπούμε ο καθένας με το δικό του τρόπο, αλλά όλοι υποφέρουμε και νιώθουμε οργή.

Μόλις λίγες ημέρες πριν συνειδητοποίησα από μια σειρά άσχετων, αλλά μάλλον σχετικών εν τέλει περιστατικών, ότι σε ετούτη τη χώρα εάν είσαι μόνος σου και δεν έχεις και ένα κάρο λεφτά να διαθέσεις, απαγορεύεται να αρρωστήσεις, να μπεις σε νοσοκομείο, ακόμα και ένα συνάχι μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Στην Ελλάδα δεν μπορείς πια να μεγαλώσεις και να ζήσεις ανθρώπινα, αλλά πάνω από όλα δεν μπορείς να γεράσεις ανθρώπινα.

Δεν ήταν ο πρώτος που αυτοκτόνησε λόγω των άθλιων συνθηκών ζωής που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

Ήταν απλώς ο πρώτος που το έκανε στο Σύνταγμα και όχι στο μπαλκόνι του.

Δε θα είναι σίγουρα ο τελευταίος.

Και το αίμα του ας λερώνει τα χέρια όλων όσων ψήφισαν αυτούς που μας κλέβουν και όσων ακόμη αδυνατούν να καταλάβουν τι νόημα έχει να βγούμε στους δρόμους.

Χωρίς τραγούδι σήμερα. Με ενός λεπτού σιγή, γιατί η Μεγάλη Βδομάδα ήρθε νωρίς…

Απουσιολόγιο!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here