Γράφει η Στέλλα Καραμπακάκη
www.phonographic-society.com/artists#!__stella-karabakaki

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012
www.musiccorner.gr

Μπήκε πια για τα καλά το καλοκαίρι και έχουμε και τον πρώτο μας μίνι καύσωνα, έτσι για να πάρουμε μια γεύση…

Ο Ιούνιος είναι νομίζω η πιο κατάλληλη εποχή για φαντασιώσεις καλοκαιρινών διακοπών, σε θάλασσες κι ακτές, με κοκτέιλ, σοκολατοχρώμα και ταβερνούλες με καλαμαράκια, χταποδάκια και λοιπά ψαρικά. Εγώ βέβαια αυτές τις φαντασιώσεις ξεκινώ να τις έχω από …το τέλος της Πρωτοχρονιάς, αλλά εντάξει, ας πορευτούμε  έχοντας στο νου μας το μέσο άνθρωπο.

Και τι δεν κάνουμε για αυτές τις καλοκαιρινές διακοπές κάθε χρόνο.

Εμείς οι γυναίκες, γιατί οι άντρες είναι πιο cool τύποι.

Καταρχάς κλείνουμε τα δωμάτια δυο μήνες πριν, για να είμαστε σίγουροι πως τίποτα δε θα πάει στραβά, και τα οργανώνουμε όλα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Την παρέα, το μέρος, τα πράγματα που θα πάρουμε μαζί, που θα φάμε, που θα πιούμε, που θα κάνουμε μπάνιο και που θα το ξημερώσουμε.

Διαλέγουμε μαγιό, ρόδα, τσάντα, πετσέτα, σαγιονάρα. Ενίοτε διαλέγουμε μέχρι και ταίρι, με κριτήριο το ποιος θα μας κάνει να περάσουμε καλύτερα. Κάνουμε δίαιτα, γυμναστική, γιόγκα και ό,τι άλλο μας φωτίσει ο Θεός, προκειμένου να χάσουμε κάνα κιλό. Κάνουμε σολάριουμ ή ηλιοθεραπεία στο μπαλκόνι μας (αναλόγως τα οικονομικά και τη διάθεση), μην τυχόν και καταλάβει κανείς πως το πρώτο μας μπάνιο θα το κάνουμε στις διακοπές. Κάνουμε καθαρισμό προσώπου, αποτρίχωση, νύχια, μαλλιά. Επίσης κάνουμε οικονομία (όσο μπορούμε βέβαια, με όλα τα παραπάνω).

Μέχρι που έρχεται επιτέλους η πολυπόθητη ώρα να φύγουμε για τις διακοπές.

Και τότε συνειδητοποιούμε πως άδικα χτυπιόμασταν τόσο καιρό.

Τα μαλλιά χάλασαν από το πλοίο ακόμα – το χτένισμα δηλαδή, γιατί για να γίνουν οι χρυσές ανταύγειες πράσινες χρειάστηκαν μερικές βουτιές στην πισίνα.

Το ξενοδοχείο είχε κάμποσα άδεια δωμάτια που τα έδινε και σε προσφορά για όσους τα έκλειναν τελευταία στιγμή. Κανείς δεν κατάλαβε αν το μαγιό μας είναι καινούριο ή παλιό, τα νύχια μας ξέβαψαν στη δεύτερη βουτιά περίπου, ο καθαρισμός προσώπου και το μαύρισμα πήγαν περίπατο αφού στο πρώτο μπάνιο καήκαμε και τώρα η απόχρωση θυμίζει κάτι από Ελλάδα – για την ακρίβεια κάτι από Άγγλο τουρίστα στην Ελλάδα που ειν’ κόκκινος και ξεπετσιασμένος, αφού δεν προνόησε για σωστό δείκτη αντηλιακής προστασίας.

Το μισό κιλό που χάσαμε το πήραμε πίσω επί τέσσερα, κάπου μεταξύ μεσημεριανού στην ταβέρνα και κοκτέιλ στο μπαρ.

Μονάχα η αποτρίχωση φαίνεται να έπιασε τόπο σε όλη αυτή την υπόθεση.

Πάντοτε όμως στις καλοκαιρινές διακοπές περνάμε καλά. Και ακόμη και αν δεν περνάμε καλά, ένα χρόνο μετά το μόνο που θυμόμαστε είναι ότι περάσαμε καλά. Και αυτό πολύ μου αρέσει.

Έχω ήδη ξεκινήσει δίαιτα και γυμναστήριο…

Εχτές έκλεισα και δωμάτια.

Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα!

Απουσιολόγιο!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here