Γράφει η Στέλλα Καραμπακάκη
www.phonographic-society.com/artists#!__stella-karabakaki

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012
www.musiccorner.gr

Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας εναλλάσσοντας –καλώς ή κακώς- τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας. Καθένας από αυτούς έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό, κάτι φρέσκο και σπαρταριστό σαν ψάρι ημέρας. Προσωπικά τα ψάρια δεν μου άρεσαν και δεν μου αρέσουν, και δεν με ενδιαφέρει αν είναι φρέσκα ή όχι, τα βρίσκω απλώς αηδιαστικά ως επιλογή φαγητού, αλλά τέλος πάντων, πάμε παρακάτω.

Ο χαρακτήρας, η γνώση και η δομή της σκέψης μας διαμορφώνεται ανάλογα με αυτούς που αγαπάμε, θαυμάζουμε και συναναστρεφόμαστε. Ανάλογα με αυτούς που νομίζουμε πως είναι υπέροχοι και μας ταιριάζουν, αν και διαφέρουμε λιγάκι στα σημεία. Αυτοί είναι που μας πλάθουν και μας αναπλάθουν κάθε φορά, που επηρεάζουν τα συναισθήματα και την πορεία μας, που οι δυο καρδιές μας χτυπάνε σα μια – ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε μέχρι να μας ρίξουν μια μούντζα και μείνουμε μετά να αναρωτιόμαστε τι στο καλό δεν πήγε καλά σε αυτή την υπόθεση.

Οι επιλογές μας, όσον αφορά τους εκάστοτε συντρόφους μας, είναι πολύ πιο σοβαρές από τις περισσότερες επιλογές που καλούμαστε να κάνουμε στο πλαίσιο της καθημερινότητας και της ζωής μας.

Κάποιοι από αυτούς που θα επιλέξουμε, θα μας προσφέρουν δώρα, όπως η γνώση και η σοφία τους, ενώ άλλοι θα μας μεταφέρουν τα δικά τους θρύψαλα ψυχής, τα κόμπλεξ και τις μικρότητες, την πίκρα και την ανασφάλεια.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι σχέσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Και όχι, δεν είστε στον κόσμο οι μόνοι που η σχέση αυτή σας ενώνει. Όλοι οι υπόλοιποι είναι το ίδιο πράγμα. Απλά κάποιοι επέλεξαν το σωστό δοχείο για να συγκοινωνούν και να επικοινωνούν γενικότερα.

Κάποιοι λένε πως είμαστε ό,τι τρώμε.

Εγώ λέω πως είμαστε ό,τι επιλέγουμε –ή καταλήγουμε λόγω των συνθηκών- να έχουμε δίπλα μας.

«Δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι» λέγανε οι παλιοί.

«Δείξε μου το ταίρι σου, να σου πω ποιος είσαι» λέω εγώ σήμερα…

Απουσιολόγιο!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here