Γράφει η Στέλλα Καραμπακάκη
www.musiccorner.gr
Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη ανθρώπων, όπως και αντρών άλλωστε – και δεν είμαι καν σίγουρη ότι αυτά τα δυο ταυτίζονται μεταξύ τους, αυτό όμως είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Ανάμεσα τους υπάρχουν εκείνοι που κάνουν πάντοτε το πρόγραμμα της εβδομάδας προσπαθώντας να τα βολέψουν όλα μέσα και εκείνοι που κυκλοφορούν όλη μέρα με το μαγιό τους, δεν προγραμματίζουν τίποτα και δεν δίνουν δεκάρα για τίποτα.

Το δεύτερο είδος έχει την τάση να ευδοκιμεί και να ζει εις βάρος του πρώτου.

Δυστυχώς τυχαίνει να ανήκω στην ατυχή μειοψηφία που λαμβάνει υπόψη της και τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων.

Χρόνια τώρα παλεύω να ξεφορτωθώ από το κεφάλι μου όσους γκρινιάζουν πως δεν προλαβαίνουν, δεν έχουν χρόνο – και κατ’ επέκταση δεν έχουν φίλους, δεν έχουν ζωή γενικότερα, γκρίνια η οποία μεταφράζεται σε ένα και μόνο πράγμα: δεν έχουν την ικανότητα να προβλέψουν ούτε καν τι θα χρειαστούν για το μεσημεριανό τους.

Οι τύποι αυτοί μπορεί να ανήκουν και στα δύο φύλα και συνήθως είναι εκείνοι που εκτός από το χρόνο και την καλή διάθεση θα σου φάνε και τα λεφτά, αφού δεν μπορείς να περιμένεις να έχει σωστά ταχτοποιημένα τα οικονομικά του κάποιος που δεν μπορεί να βάλει ούτε πλυντήριο όταν χρειάζεται και καταλήγει να μην έχει βρακί να φορέσει.

Πως μπορεί κανείς να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο κατηγορίες; Να γλιτώσει το άγχος του προγραμματισμού και όμως να κρατήσει τα οφέλη του;

Είναι δυνατόν άραγε να τα έχουμε όλα σε τάξη φορώντας μόνο το μαγιό μας;

Χαλαρά, η ζωή είναι ωραία, λέει παλιό άσμα, που ναι μεν έγινε επιτυχία και ατάκα αγαπημένη, αλλά κάπου χάθηκε με τον καιρό και το ΔΝΤ και τώρα δεν το θυμάται πια κανείς, ούτε καν η μάνα του – στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή ο … Χρήστος Πάζης!

Θα έπρεπε όμως…

Ανάμεσα σε όλες τις δουλειές, τους φόρους, τις σχέσεις, τα φεγγάρια, τις μέρες που ανταλλάζουμε μαζί καλημέρες, υπάρχει και μια φωνούλα που έρχεται για να μας βάλει σε τάξη.

Είναι η φωνούλα που λέει πως τελικά δεν έχει και τόση σημασία ποιος, που, τι και γιατί. Έχει σημασία μονάχα να φροντίζουμε τον εαυτό μας, να τον νταντεύουμε και να τον κακομαθαίνουμε όσο μπορούμε.

Έτσι κι αλλιώς, αν το καλοσκεφτεί κανείς, δεν υπάρχει λογική, ούτε στον ερωτευμένο, ούτε στον κακομαθημένο και σίγουρα ούτε στην εποχή που ζούμε.

Απορώ ποιος δήλωσε έτοιμος για την ψηφιακή εποχή…

Απουσιολόγιο!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια χαρά τα λες! Όλοι μας έχουμε ανάγκη να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματά μας και να χαλαρώσουμε αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο στην πράξη!

  2. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΕΤΑΙ …

    ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ Η ΕΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ..

    ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here