10/9/2014
Γράφει η Ειρήνη Χατζημαργαρίτη
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Πριν ακόμη μπει καλά καλά ο Σεπτέμβρης, το φθινόπωρο έρχεται και όλοι εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κρατήσουμε το καλοκαίρι λίγο παραπάνω εδώ. Κάτι παρόμοιο συνέβη και την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, όπου παρέα με τους Locomondo, ενωθήκαμε όλοι μαζί σε μια μεγάλη γιορτή για να παρατείνουμε λίγο ακόμη, ίσως την πιο περιζήτητη εποχή του χρόνου.

locomondo_live_2014_09_09

Γύρω στις 9 το βράδυ, η Τεχνόπολις είχε ήδη μαζέψει αρκετό κόσμο. Την εμφάνιση τους πάνω στη σκηνή έκαναν οι Jaguar Bombs, ένα συγκρότημα που αποδείχθηκε το καταλληλότερο opening act των Locomondo! Παίζοντας παλαιότερα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια (Twist and shout, Crazy Girl κλπ) σε δικές τους μοναδικές διασκευές προετοίμασαν το κλίμα για αυτό που θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Τα μέλη του συγκροτήματος, με τα σμόκιν τους, τα έσπασαν πάνω στη σκηνή και μας έκαναν όλους να κουνιόμαστε στο ρυθμό τους!

locomondo_live_2014_09_33_the_jaguar_bombs
Jaguar Bombs

Με μια μεγάλη παύση που αποσυντόνισε το κοινό, έπειτα από τους Jaguar Bombs, ακολούθησαν οι Locomondo! Η εισαγωγή τους ήταν ένα μικρό ποτ πουρί των κομματιών τους κάτι που έκανε το κοινό να τους υποδεχτεί με το θερμότερο του χειροκρότημα. Η Τεχνόπολη ξαφνικά μετατράπηκε σε μια μεγάλη παραλία και μια πολύ αισιόδοξη γιορτή! Όλο το βράδυ, το συγκρότημα έπαιζε τα τραγούδια του κάνοντας μικρούς και μεγάλους, από 4 έως 64 ετών, να τραγουδούν και να χορεύουν ασταμάτητα! Τι και αν ο ήχος στην Τεχνόπολη ήταν μέτριος προς κακός; Το γεγονός αντισταθμίστηκε με τα πολύ καλά φώτα και τη χαρακτηριστική φωνή του Μάρκου Κούμαρη, που μέσα σε λίγα λεπτά μας έκανε να παραβλέψουμε οποιαδήποτε τεχνικά ελαττώματα.

locomondo_live_2014_09_05

Εάν έχει βρεθεί κανείς σε συναυλία των Locomondo παλαιότερα, θα καταλάβει τα παρακάτω. Ο άρτιος συνδυασμός της reggae με το παραδοσιακό, της λατινοαμερικανικής μουσικής με την παραδοσιακή ελληνική, δε μπορεί να αποδοθεί με λόγια. Η διασκευή του Cladestino με τη Φραγκοσυριανή ή το Mala Vida του Mano Chao αμέσως μετά το Ικαριώτικο έδεσαν με έναν τόσο ιδιαίτερο και ωραίο τρόπο κάτω από τον ήχο του βιολιού, που δεν άφησε κανέναν να παραμείνει στη θέση του χωρίς να χορέψει έστω και λίγο…

Ανάμεσα στις διασκευές, ξετρύπωναν τα κομμάτια των Locomondo, είτε παλαιότερα είτε πιο καινούργια, θυμίζοντας μας πάντα για ποιο λόγο βρισκόμασταν εκεί. Ακόμη και όταν οι ρυθμοί χαμήλωσαν με τις «Παράξενες μέρες» και τον «Γλάρο», το ενδιαφέρον δε χάθηκε. Απεναντίας, επανήλθε γρήγορα με το τραγούδι «Γκολ» κατά τη διάρκεια του οποίου 2 τεράστιες μπάλες ποδοσφαίρου άρχισαν να αιωρούνται και να πηγαίνουν εδώ και εκεί! Επιπλέον, μας χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι μας είπαν τα κομμάτια «Samba Hellas» το οποίο δημιουργήθηκε μαζί με την Εθνική Ομάδα Αστέγων και το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», και το «Θέλει Samba», ερμηνευμένο σε συνεργασία με τους Batala.

locomondo_live_2014_09_13

Και όταν οι γρήγοροι ρυθμοί επανήλθαν για τα καλά, το πανηγύρι θεμελιώθηκε, με ορχηστρικά κομμάτια και πολύ καλή επικοινωνία του συγκροτήματος με το κοινό του. Τα μέλη του συγκροτήματος είχαν διάθεση και καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς και φρόντισαν να μας το δείχνουν. Με χιούμορ, διάθεση, γέλια και πειράγματα πέρασε αυτή η συναυλία που ολοκλήρωσε την καλοκαιρινή τους περιοδεία.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια σύνοψη των τραγουδιών τους και την υπόσχεση πως θα τα ξαναπούμε σύντομα. Εμείς, ευχόμαστε η «Οδύσσεια» τους να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη έτσι ώστε να έχουμε να την ευκαιρία να τους απολαμβάνουμε συνεχώς!

locomondo_live_2014_09_16

Λίγο πριν την εμφάνιση των Locomondo στη σκηνή της Τεχνόπολης, τρυπώσαμε στα παρασκήνια και είχαμε μια σύντομη συζήτηση με τον τραγουδιστή Μάρκο Κούμαρη, ο οποίος μας μίλησε για τα επερχόμενα σχέδια του συγκροτήματος.

MusicCorner: Πως είναι να παίζεις σε ένα χώρο όπως η Τεχνόπολη;
Μάρκος Κούμαρης: Η Τεχνόπολη είναι από τους αγαπημένους μας χώρους. Το θετικό που έχει από την πλευρά του καλλιτέχνη είναι ότι βλέπεις τα πάντα και μπορείς να κάνεις καλύτερη σύνδεση με τον κόσμο. Το καλοκαίρι στην Τεχνόπολη είναι μια πολύ ωραία αίσθηση!

MC: Τι περιμένετε από το σημερινό live;
ΜΚ:
Το σημερινό live είναι το κλείσιμο της καλοκαιρινής μας περιοδείας, είχαμε πάρα πολύ δουλειά φέτος! Ουσιαστικά επιστρέφουμε για να τελειώσουμε από εκεί που ξεκινήσαμε.

locomondo_live_2014_09_01

MC: Να είμαστε σε αναμονή για εμφανίσεις το χειμώνα;
ΜΚ: Ήδη έχει κανονιστεί μια περιοδεία σε χώρες του εξωτερικού. Από τη νέα χρονιά θα δούμε και για εγχώριες εμφανίσεις. Ο κόσμος μπορεί να ενημερώνεται για τις κινήσεις μας από τη σελίδα μας στο facebook (https://www.facebook.com/Locomondo.official ) και από το site μας, www.locomondo.gr .

MC: Δισκογραφικά έχουμε κάτι καινούργιο;
ΜΚ: Δισκογραφικά έχουνε μείνει ακόμη πολλές ιδέες που δεν έχουμε υλοποιήσει. Θέλουμε να μπούμε και να γράψουμε. Δεν το έχουμε κάνει λόγω έλλειψης χρόνου. Φαντάζομαι θα γίνει σύντομα.

Ευχόμαστε λοιπόν καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από την συναυλία

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here