29/2/2012
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Το βράδυ του Σαββάτου (25/2), ο Γιώργος Νταλάρας έδωσε την πρώτη του δωρεάν συναυλία, στο πλαίσιο του κύκλου των συναυλιών αλληλεγγύης που είχε αναγγείλει στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.

Το κλειστό γυμναστήριο του δήμου Ηρακλείου γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, μέσα και έξω από το γυμναστήριο και ο Γιώργος Νταλάρας έδωσε τον καλύτερό του εαυτό με μια βαθιά συγκίνηση που μετέδωσε αμέσως στο κοινό, έχοντας στο πλευρό του άξιους συμπαραστάτες μια εξαιρετική και καλοκουρδισμένη ορχήστρα και τους: Μελίνα Ασλανίδου, Ασπασία Στρατηγού και Γιώργο Σαμπάνη.  Η προσέλευση στο κλειστό γήπεδο Ηρακλείου ξεπέρασε κάθε αναμενόμενο.  Η γειτονιά γέμισε από κόσμο μέσα και έξω από γυμναστήριο και ξεπέρασε τα 2.500 άτομα.

«Είσοδος ελεύθερη» λοιπόν, με ένα πρόγραμμα βάλσαμο για την εποχή μας και τις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες. Ένα πρόγραμμα στο οποίο, πέρα απ’ τα αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, κύριο ρόλο είχαν τραγούδια κοινωνικού και πολιτικού χαρακτήρα από το τεράστιο ρεπερτόριο του Γιώργου Νταλάρα. Τραγούδια που και ο ίδιος  νοστάλγησε να πει και που έχουν θέση και λόγο στο σήμερα. Παρών  στη χθεσινοβραδυνή συναυλία, δια στόματος Νταλάρα, ο λόγος του Κώστα Τριπολίτη («Χαίρε Φτώχεια», «Ανεμολόγιο» σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και «Αγάπη» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη), ο λόγος του Νίκου Γκάτσου («Δώστε μου μια ταυτότητα», «Μάνα μου Ελλάς» σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου), ο λόγος του Μάνου Ελευθερίου («Παραπονεμένα λόγια» σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου), αλλά και ο λόγος άλλων στιχουργών που γράφουν καλά τραγούδια, όπως το τελευταίο τραγούδι «Φεύγουν τα τραγούδια» σε στίχους του Ηλία Κατσούλη σε μουσική του Μιχάλη Τερζή, του λεγόμενου κοινωνικού και πολιτικού τραγουδιού δικαιώνοντας την επιλογή του Γιώργου Νταλάρα να συμπεριλάβει αυτά τα τραγούδια στο πρόγραμμα της συναυλίας. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη θέρμη σε όλο το πρόγραμμα, που ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο μια και ο Γιώργος Νταλάρας είχε πολύ καιρό να βρεθεί κοντά τους. Η συμμετοχή και οι θερμές εκδηλώσεις του κοινού έδωσαν στη βραδιά το χαρακτήρα ροκ συναυλίας. 

Το βράδυ του Σαββάτου ήταν μια καλή αρχή και ήταν όλοι άξιοι. Το έδειχνε ο κόσμος που βγήκε σιγοτραγουδώντας από το γήπεδο, όπως τους καλούς καιρούς.

Οι συναυλίες του Γιώργου Νταλάρα με «είσοδο ελεύθερη» θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα στις γειτονιές της Αττικής. Σε κάθε μία από αυτές θα συμμετέχουν και διαφορετικοί guests. Χθες το βράδυ έγινε η αρχή. Και ήταν απολύτως επιτυχημένη.

Πρόγραμμα επόμενων συναυλιών:
29/02: Κλειστό Γήπεδο Νίκαιας “Ο Πλάτων” – Π.Ράλλη και Θηβών – Δήμος Νίκαιας, Αγ.Ιωάννη Ρέντη
5/03: Κλειστό Γυμναστήριο ‘Γ.Κακαούρης’- Ίλιον
10/03: Κλειστό Γυμναστήριο ‘Μιχάλη Μουρούτσου’  – Δάφνη
17/03: Α’ Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης – Ηλιούπολη
24/03: Δημοτικό Γυμναστήριο ‘Έσπερος’- Καλλιθέα
25/03: ΚΥΡΙΑΚΗ  ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ (ΓΕΡΟΒΟΥΝΟ)        ΘΕΟΤΟΚΟΥ κάθετος ΓΟΥΝΑΡΗ Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
30/03: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ «Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» Κένεντυ & Γιαννιτσών  Δήμος Περιστερίου.
07/04: ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «Π. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ» (ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ) Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Ώρα έναρξης έναρξης όλων των συναυλιών: 19:30.

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν ειδικές προσκλήσεις ή κρατημένες θέσεις και η χωρητικότητα των αιθουσών εξαντλείται με βάση τον χρόνο προσέλευσης του κοινού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here