14/12/2011
www.musiccorner.gr

Μόλις επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη, όπου μέσα “από ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι, με ρυθμό θεατρικό και αγαπημένα τραγούδια, ο Δώρος Δημοσθένους κατάφερε να ενθουσιάσει και να γοητεύσει τους θεατές στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν, αφήνοντας τη μεσογειακή αύρα να αιωρείται πάνω από την πόλη του μήλου”. Με την καλοστημένη αυτή μουσική παράσταση ο Δώρος Δημοσθένους ξενάγησε το κοινό του στην Κύπρο, στην Ελλάδα και σε όλη την Μεσόγειο. Παράσταση στην οποία τώρα μας προσκαλεί να απολαύσουμε και στην Αθήνα, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 21:00 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.

Σ’ ένα Μουσικό Περίπλου της Μεσογείου μας προσκαλεί ο Δώρος Δημοσθένους με τους συνεργάτες του Lamia Bedioui από την Τυνησία, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή από τη Θράκη, Μάρθα Μαυροειδή κ.ά. Αποπλέουν από την Κύπρο και ταξιδεύουν σε άλλα λιμάνια και λαούς,  που μας ενώνουν η κοινή  μοίρα, οι καημοί και η ιστορία της Μεσογείου.

Ένας μελωδικός περίπλους με τραγούδια των λαών μιας θάλασσας που υπήρξε το κέντρο της ιστορίας και του παγκόσμιου πολιτισμού για πολλούς αιώνες.

Ο Δώρος Δημοσθένους ερμηνεύει τραγούδια δημοτικά, δημιουργήματα του λαού, αλλά και επωνύμων συνθετών, δίνοντας  έμφαση στα τραγούδια της Κύπρου, από το μεσαίωνα  και την αναγέννηση, μέχρι τις μέρες μας.

Παράλληλα, κρίκοι συνδετικοί ανάμεσα σε μελωδίες διαφορετικής προέλευσης είναι κείμενα, από συγγραφείς που επισκέφτηκαν τους διάφορους τόπους και από τη λαϊκή παράδοση, ή κείμενα γραμμένα ειδικά για τη συναυλία.

Στην παράσταση συμμετέχουν φιλικά η Lamia Bedioui από την Τυνησία, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή από τη Θράκη, η Μάρθα Μαυροειδή κ.ά.

Αφήγηση: ο ποιητής Λίνος Ιωαννίδης
Ενορχήστρωση: Νεοκλής Νεοφυτίδης

 

Η παράσταση πραγματοποιείται με την χορηγία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011, στις 21:00

 

Αίθουσα: Θέατρο

Τιμές εισιτηρίων 15€
10€ (Φοιτητικό/ μέλη Σωματείου Χορογράφων, (ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ), Σ.Ε.Η., σπουδαστές δραματικών σχολών και χορού, κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ), Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ), Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, Κάρτας Πολιτισμού, ΑμΕΑ, άνω των 65 ετών)

***

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
τηλ. 210.3418550

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here