20/6/2014
www.musiccorner.gr

Μουσικές μνήμες άφθαρτες στο χρόνο, θα ξυπνήσουν την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, σε μία εκρηκτική συνύπαρξη αριστουργημάτων της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, διαφορετικού μεν ύφους, που βρίσκουν όμως την απαιτούμενη αρμονία στο κοινό ήθος, την ποιότητα, την αισθητική, την αυθεντικότητα και την ομορφιά.

Ένας πρωτότυπος μουσικός διάλογος ανάμεσα σε δύο κορυφαίους αλλά και πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους, έλληνες δημιουργούς. Μία μελωδική συνομιλία μέσα από τα αξέχαστα τραγούδια τους, με όχημα την φωνή του Μανώλη Μητσιά. Τον σπουδαίο ερμηνευτή θα συνοδεύει επί σκηνής, μια ορχήστρα με ιδιαίτερο ήχο, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πάτρας.

«Από τον Τσιτσάνη στο Χατζιδάκι»: Ένα πρωτοποριακό και εξαιρετικό πάντρεμα μεγάλων λαϊκών τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη όπως η Αχάριστη, η Συννεφιασμένη Κυριακή, ο Απόκληρος, το Σκαλοπάτι, η Αρχόντισσα, το Πέφτεις σε Λάθη, το Μπαξέ Τσιφλίκι, με τα έντεχνα και λυρικά ακούσματα του Μάνου Χατζιδάκι, την Αθανασία, το Νανούρισμα, το Μελαγχολικό εμβατήριο, το Κυκλαδίτικο, τον Τσάμικο, το Παραμύθι, τη Μικρή Ραλλού.

Ερμηνευμένα ιδανικά από τον μοναδικό Μανώλη Μητσιά, που είχε την τύχη να συνεργαστεί και με τους δύο αυτούς μεγάλους μας συνθέτες. Με τον Βασίλη Τσιτσάνη που του εμπιστεύτηκε ακόμη και την επέτειο των 40 χρόνων του και τον Μάνο Χατζιδάκι που του πρόσφερε τις πρώτες εκτελέσεις σε σημαντικούς δίσκους, όπως η Αθανασία, ο Χειμωνιάτικος Ήλιος, της Γης το Χρυσάφι.

mitsias_2014_07

Ένα πρόγραμμα ανθολόγιο κλασικών πλέον ελληνικών τραγουδιών, που μοσχοβολάει Ελλάδα και προσκαλεί σε γιορτές αλλά και ξαφνικούς εσπερινούς. Μία ανάταση ψυχής, ένας διάλογος βγαλμένος απ’ τα σωθικά και την καρδιά της πρόσφατης ιστορίας μας, που την αφηγούνται με τον μοναδικό μελωδικό τους τρόπο εναλλάξ-εκεί που σταματάει ο ένας, αρχίζει ο άλλος-δύο από τους πρώτους των πρώτων μας.

Ο αδιαμφισβήτητος Μάνος Χατζιδάκις και όπως χαρακτήριζε ο ίδιος τον Βασίλη Τσιτσάνη: «Η ελληνική μετεμψύχωση του Μπαχ, του Μπετόβεν και του Μότσαρτ».

Μία συναυλία με έργα υψηλής τέχνης, με συνθέσεις παγκόσμιας λάμψης, που αποδίδονται συγκλονιστικά από τα μαντολίνα, τις κιθάρες, τις μάντολες μίας εξαιρετικής ορχήστρας, που δομεί συνοδεύοντας την εξαίσια φωνή του Μητσιά, ένα μοναδικό ηχητικό σύμπαν.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ώρα Έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
Ζώνη VIP: 40€ | Ζώνη Α: 35€ | Ζώνη Β: 30€ | Ζώνη Γ: 25€, 15€ (φοιτητικό) | Άνω Διάζωμα:15€, 10€ (φοιτητικό), 5€ (ανεργίας). ΑμεΑ: 5€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here