15/1/2014
www.musiccorner.gr

Ο Αργύρης Μπακιρτζής από τους Χειμερινούς Κολυμβητές έρχεται στην Αθήνα για να συναντήσει τα άλλα τρία μέλη των String Theory Ensemble: Μαζί με δύο δεξιοτέχνες μουσικούς, τον κλασικό πιανίστα Γιώργο Πατεράκη και τη Μαρία Πλουμή στο παραδοσιακό λαούτο, και την Σταυρούλα Παυλίκου στο τραγούδι, θα συμπράξουν σε μία επαναδιαπραγμάτευση των μουσικών μας στερεοτύπων, Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συναυλιών ATHENAEUM.

Τοποθετώντας όλη τη λαϊκο-ποπ φαντασμαγορία των 70’ς και των 80’ς δίπλα σε πολωνέζες Chopin, τον Μπίγαλη δίπλα σε σονάτες Scarlatti, τον Φλωρινιώτη δίπλα σε γιαπωνέζικα τραγούδια του ’30, το Μεγιεμελέ και τον Τέρη Χρυσό δίπλα σε τραγούδια των Χειμερινών Κολυμβητών, το String Theory Ensemble και ο Αργύρης Μπακιρτζής ανοίγουν το φανταχτερό περιτύλιγμα μιας εποχής, την οποία όλοι οφείλουμε να ευγνωμονούμε για τη σημερινή μας ευημερία.

Ένα project-αφιέρωμα στη μπαναλιτέ που μπορεί να εκληφθεί είτε ως μουσική φάρσα, είτε ως γενικότερη θέση απέναντι στον κόσμο που μας περιβάλλει, προσεγγίζοντας ένα απλό αλλά θεμελιώδες ζήτημα: πώς να εμπιστευτούμε την κρίση μας για τα πράγματα, όταν αυτή έχει σφυρηλατηθεί μέσα από τόσα στερεότυπα;

bakirtzis_2014_01

Όπως λέει ο Αργύρης Μπακιρτζής για την παράσταση, σε συνέντευξη στη Νόρα Ράλλη: «Συνεργάζομαι με καταπληκτικούς μουσικούς. Κάνω κάτι διαφορετικό από τους “Χειμερινούς Κολυμβητές” και την ίδια στιγμή κάνω αυτό που κάνω συνήθως. Δηλαδή τραγουδάω ή αφηγούμαι μουσικά ιστορίες. Το διαφορετικό με το String Theory Ensemble και ταυτόχρονα το πολύ ενδιαφέρον είναι το πώς επιτυγχάνεται ο συνδυασμός και το ταίριασμα τόσο ξεχωριστών ακουσμάτων, ρυθμών και τεχνικών. Πιάνο με λαούτο… Κι όμως γίνεται! Για μένα είναι συναρπαστικό αυτό το ταίριασμα ασύμβατων ήχων και μουσικής φόρμας. Εσείς θα έρθετε;»

CHEAP: low quality-high fun, ένα project του String Theory Ensemble

string_theory_ensemble_2013_11

Αίθουσα συναυλιών ATHENAEUM
Αδριανού 3, Θησείο, τηλ.: 210 3211987

Ώρα: 21:00

Είσοδος: 10 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here