19/9/2011
www.musiccorner.gr

Η Αρετή Κετιμέ ήταν το παιδί-θαύμα που έπαιζε σαντούρι και τραγουδούσε εντυπωσιάζοντας όχι μόνο με το ταλέντο της αλλά και με τη σοβαρή ερμηνευτική της προσέγγιση σ’ αυτό που γενικά καθορίζουμε ως «παράδοση». Μαθήτρια του μεγάλου Αριστείδη Μόσχου στο σαντούρι και μια μουσικός με βαθιά γνώση και ξεχωριστή αγάπη για τα ηχοχρώματα της αστείρευτης μουσικής μας παράδοσης. Έκτοτε η Αρετή Κετιμέ συνεχίζει να προσεγγίζει με σοβαρότητα και ήθος τη μουσική μας παράδοση, ανανεώνοντάς την με τις δισκογραφικές και συναυλιακές επιλογές της.

Η Dilek Koç, έγινε ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την εκπληκτική ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας Πολίτικη Κουζίνα. – όμως πίσω της έχει ένα βιογραφικό που αποκαλύπτει τις εξαιρετικές μουσικές της σπουδές και γνώσεις και, φυσικά, η παρουσία της δείχνει την ξεχωριστή της ποιότητα σαν τραγουδίστρια. Μουσικές της αφετηρίες είναι οι μουσικές της Ανατολής,  της Αρμενίας, της Μέσης Ανατολής, της Τουρκίας, της Μαύρης Θάλασσας, των Βαλκανίων και βέβαια από την Ελλάδα,  μουσική η οποία άνθησε σε ένα πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό περιβάλλον, αγαπήθηκε από το κοινό και παραμένει στο προσκήνιο πιο σύγχρονη και επίκαιρη από ποτέ.

Η Αρετή και η Dilek έχουν μια πορεία που συγκλίνει σε κοινά πολιτισμικά αναφορικά σημεία και έχουν σχεδόν παράλληλη εξέλιξη. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα έρχονται φυσικά και οι δυο γυναίκες βρίσκονται στη σκηνή εκφράζοντας την ομορφιά της Μικράς Ασίας, της Πόλης, του Πόντου, της Μεσογείου, των Βαλκανίων, επιδιώκοντας πάντα την συμμετοχή, τη συγκίνηση και την απόλυτη  γοητεία της Μουσικής. Τόσο απλά…

Μαζί τους οι μουσικοί:
Θανάσης Κουλεντιανός : κανονάκι
Μάκης Πακλατζής: βιολί
Δημήτρης Σίντος :  λαούτο
Δημήτρης Παναγούλιας : κρουστά
Σάκης Γιώργου: ούτι

Θέατρο Φιλίππων – Καβάλα

Ώρα έναρξης: 21.30 μ.μ
Είσοδος: 14 Ευρώ

Πληροφορίες-Κρατήσεις:
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ –CAFÉ BAR ,πάρκινκ  θεάτρου Φιλίππων
Τηλ.:2510-516090

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here