19/3/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει η Κυριακή Μπαμπάνη

Η πολυαναμενόμενη συμμετοχή της Αυστρίας παρουσιάστηκε στο κρατικό ραδιόφωνο της Αυστρίας με την Conchita Wurst να ερμηνεύει το «Rise like a Phoenix»!

Η Conchita είχε επιλεγεί με απευθείας ανάθεση από το περασμένο Σεπτέμβρη από την ORF(κρατική ραδιοτηλεόραση) για να εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό, προκαλώντας ποικίλα σχόλια λόγω της εμφάνισής της αφού είναι γνωστή και ως η «τραγουδίστρια με τα μούσια».

eurovision_conchita_austria_2014_03

Η 25χρονη Conchita γεννήθηκε άντρας με το όνομα Tom Neuwirth και πρόκειται για μια drag-περσόνα του εαυτού του με το ψευδώνυμο Conchita Wurst. Σε αυτόν τον ρόλο επέλεξε να κρατήσει ένα στοιχείο από την αντρική της φύση… τα μούσια(!) ενώ η όλη υπόλοιπη της εμφάνιση παραπέμπει σε μια ντίβα…

Το…. φαινόμενο που ακούει στο όνομα Conchita Wurst είναι μια πολύ σημαντική φωνή της χώρας της, η οποία ήρθε μάλιστα δεύτερη σε ένα από τα μεγαλύτερα talent shows της χώρας, το “Starmania”, ενώ πρώτη είχε έρθει εκείνη τη χρονιά η Nadine Beiler που εκπροσώπησε την Αυστρία στην Eurovision το 2011 κατακτώντας τη 18η θέση στο τελικό.

Η Conchita θα μας τραγουδήσει «Rise like a phoenix» στον δεύτερο ημιτελικό στις 8 Μαΐου. Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here