Το συγκρότημα Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ» δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα με στόχο να αναδείξει και κυρίως να διατηρήσει την αξία του διαχρονικού Ελληνικού τραγουδιού.

Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο έργο όλων των σημαντικών συνθετών της Έντεχνης Μουσικής (Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοϊζο,  Στ. Ξαρχάκο, Γ.Μαρκόπουλο κ.α. ) και ποιητών – στιχουργών (Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσο, Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου κ.ά.) το «ΕΜΜΕΛΟΝ» πραγματοποιεί μουσικές παραστάσεις παρουσιάζοντας μερικά από τα πιό αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου τους ή ακόμα και ειδικά αφιερώματα σε αυτούς.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο κινείται και η πολιτιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την 22η Μαρτίου 2010, της οποίας το πρώτο μέρος περιλαμβάνει κάποια από τα τραγούδια των παραπάνω δημιουργών όπως επίσης και τραγούδια των εκπροσώπων της σύγχρονης, έντεχνης μουσικής σκηνής (Σ. Μάλαμα, Π. Θαλασσινού, Ο. Περίδη, Α. Ιωαννίδη και άλλων) και το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στον ποιητή του «Σταυρού του Νότου», Νίκο Καββαδία, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Το μουσικό αυτό αφιέρωμα περιλαμβάνει τραγούδια πολλών σπουδαίων συνθετών (Γ. Σπανού, Θ. Μικρούτσικου και άλλων) που έγιναν γνωστά μέσα από τις φωνές δημοφιλών ερμηνευτών (Χ. Αλεξίου, Γ. Νταλάρα, Γ. Κούτρα και άλλων) καθώς και αναφορές στη ζωή και το έργο του ποιητή.

Τραγουδούν: Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Μπάμπης Βελισσάριος.

Μουσική επιμέλεια: Ελευθέριος Μαυρομμάτης.

Παίζουν οι μουσικοί:

  1. Μπάσο – Φ. Σκαρμούτσος
  2. Ντράμς / κρουστά – Ν. Σκομόπουλος
  3. Κιθάρα – Θ. Καραμαζάκης
  4. Πλήκτρα – Ε. Μαυρομμάτης
  5. Μπουζούκι  – Δ. Λιόλιος
  6. Φλάουτο – Ν. Νικολόπουλος

ΡΥΘΜΟΣ stage
Μαρίνου Αντύπα 38 , Ηλιούπολη
τηλ: 210.9750060

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here