7/5/2014
www.musiccorner.gr

Εξαιρετικό αποτέλεσμα είχε η συνεργασία της Ελένης Βιτάλη με τον Χρήστο Παπαδόπουλο, καθώς ερμήνευσε με τη μοναδική χροιά της φωνής της το «Σεβντά», τη μουσική του οποίου υπογράφει το αγαπημένο «Παιδί της Πάτρας», σε στίχους Κώστα Μπαλαχούτη.

Το «πονεμένο» αυτό τραγούδι περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Ξενητεμέντσα Παναϊά», ανάμεσα σε 14 δημιουργίες, σε ποντιακό αλλά και νεοελληνικό στίχο, όπου, εκτός από την Ελένη Βιτάλη, συμμετέχει ο Βασίλης Καρράς, αλλά και η «αφρόκρεμα» του ποντιακού τραγουδιού: Στάθης Νικολαϊδης, Δημήτρης Καρασαβίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιώργος Ιωαννίδης, Κώστας Αγέρης και Πέλλα Νικολαϊδη.

papadopoulos_vitali_2014_05

Πρόκειται για ακόμη μια εξαιρετική δισκογραφική δουλειά του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Παπαδόπουλου που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 10 Μαΐου με γνωστή εφημερίδα.

Το CD κυκλοφορεί λίγες ημέρες πριν από τη 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων και αποτελεί ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα με στίχους που μπορούν να ακούσουν όλοι οι Έλληνες, καθώς τα περισσότερα τραγούδια περιέχουν νεοελληνικούς στίχους που αναφέρονται στον Πόντο.

Την κυκλοφορία του άλμπουμ θα συνοδέψει ένα εξαιρετικό βιντεοκλίπ που θα γυριστεί στη Μονή Παναγίας Σουμελά, το ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην Τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του Ποντιακού Ελληνισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here