ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Legend (12/2010)

Η Βικτωρία Ταγκούλη είναι μία ερμηνεύτρια με μοναδική φωνή και σημαντική παρουσία τόσο στη μουσική σκηνή όσο και στο θέατρο. Την γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στην ομάδα Σπείρα- Σπείρα ενώ στη συνέχεια ακολούθησε την προσωπική της καλλιτεχνική διαδρομή. Συμμετείχε στα επιτυχημένα μιούζικαλ «Προς κατεδάφιση» και «Ο ευτυχισμένος prince» και κέρδισε διθυραμβικές κριτικές και την αναγνώριση του κοινού μέσα από την ερμηνεία της στο έργο της Ελένης Γκασούκα «Φουρκέτα» που παίζεται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στην παράσταση αυτή η Βικτωρία Ταγκούλη ξεχωρίζει, χαρίζοντας μεγάλη συγκίνηση με την ευρεία ερμηνευτική της γκάμα.

Μετά την επιτυχημένη πορεία του πρώτου προσωπικού της άλμπουμ με τίτλο (α) σε μουσική Χρίστου Θεοδώρου, κυκλοφορεί τώρα από τη Legend το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο «Φωτο.βόλτα».  Η μουσική είναι και πάλι του Χρίστου Θεοδώρου και οι στίχοι του Διαμαντή Γκιζιώτη.

Φωτο.βόλτα, μια βόλτα στο φως ή περισσότερο φως στις βόλτες μας. Η μουσική που μετατρέπεται σε φωτεινή ενέργεια μέσα μας. Πρόκειται για δέκα τραγούδια, δέκα ξεχωριστές μουσικές βόλτες σε μέρη παράξενα και γοητευτικά, στα οποία μας παρασύρει η Βικτωρία Ταγκούλη, με υψηλές ταχύτητες φωτός και ζώνη ασφαλείας μόνο το συναίσθημα!

Ο Χρίστος Θεοδώρου, ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες της νεότερη γενιάς με  πλούσια εμπειρία στη σύνθεση μουσικής για θεατρικές παραστάσεις και τη δημιουργία 2 επιτυχημένων μιούζικαλ («Προς κατεδάφιση» και «Ο ευτυχισμένος prince»), συνθέτει ένα μουσικό παζλ 10 διαφορετικών μεταξύ τους τραγουδιών, με στόχο ένα νεανικό ταξίδι σε διαφορετικές μουσικές αποχρώσεις και διαθέσεις. Οι εικονοκλαστικοί και ταυτόχρονα τρυφεροί στίχοι του Διαμαντή Γκιζιώτη τονίζουν ιδιαίτερα τη διαφορετική προσωπικότητα του κάθε τραγουδιού.

Αν την ιστορία τη φτιάχνουν οι παρέες, αυτά τα τρία νέα ταλαντούχα παιδιά, έχουν λόγο να μας διηγηθούν τη δική τους. Αφεθείτε να σας παρασύρουν στο ταξίδι τους!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάννα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Παιδί της ομάδας Σπείρα-Σπείρα, η Βικτώρια Ταγκούλη παρουσιάζει τη δεύτερη κατά σειρά δισκογραφική της δουλειά με τον ευρηματικό τίτλο «Φωτο.βόλτα». Πρόκειται για ένα δίσκο με δέκα τραγούδια, που υπογράφουν οι επί σειρά ετών συνεργάτες της στο θέατρο, Χρίστος Θεοδώρου στις συνθέσεις και Διαμαντής Γκιζιώτης στους στίχους.

Η «Φωτο.βόλτα δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχει μια μουσική συνέχεια και έναν ενιαίο ήχο, κάτι που ενώ σε άλλους δίσκους μπορεί να θεωρηθεί προβληματικό και κουραστικό, στη συγκεκριμένη δουλειά δίνει μια άλλη γοητεία. Αν αναλογιστεί κανείς και την ιδιότητα της Ταγκούλη ως ηθοποιού, μπορεί άνετα να φανταστεί τα τραγούδια αυτού του δίσκου, με όλες τους τις συνθετικές διαφοροποιήσεις, να ντύνουν μουσικά μια θεατρική παράσταση. Και η ίδια μάλιστα ως μια πολύ καλή ηθοποιός, ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις της κάθε μελωδίας, διατηρώντας παράλληλα μία άρτια ερμηνευτική.

Όλα τα κομμάτια του δίσκου ακούγονται με ενδιαφέρον, με εναλλαγές ρυθμών που δε σε αφήνουν να βαρεθείς ούτε στιγμή. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα λυρικά «Ταξίδια στο χαρτί», με τον ιδιαίτερο ήχο των εγχόρδων (βιολί, βιόλα, τσέλο) αλλά και η άκρως αντίθετη «Φωτογραφία» σε πιο δυνατούς ρυθμούς και rock ήχο. Ιδανικά κομμάτια με εύθυμες μελωδίες και στοιχεία θεατρικότητας, που αναδεικνύουν στο έπακρο το υποκριτικό ταλέντο της ερμηνεύτριας, είναι τα «Παράξενος καιρός» και «Βόλτα αλλιώτικη», με κορυφαίο σημείο στο δεύτερο το αυθόρμητο γέλιο της Ταγκούλη στο κλείσιμο! Ακολουθεί το «Σβήνω το φως», ένα κομμάτι κομμένο και ραμμένο για νανούρισμα, τόσο λόγω της απαλής μελωδίας του, όσο και εξαιτίας των πολύ όμορφων στίχων του. Ακόμα πιο ιδιαίτερες στιγμές του album τα κομμάτια «Θα ξανάρθω», όπου οι στίχοι του Διαμαντή Γκιζιώτη αφήνονται στους ήχους ενός πιάνου, καθώς και το «Απ’ το κοιτάζω στο βλέποντας», όπου συναντούμε όχι ένα ολοκληρωμένο τραγούδι, αλλά φράσεις της ερμηνεύτριας ντυμένες με διάφορα ηχητικά.

Εξίσου προσεγμένο και πλήρες το artwork του δίσκου, ξεφεύγει από τα τετριμμένα, αντλώντας έμπνευση από το αξιοσημείωτο, κάποτε, γεγονός της εκτόξευσης ενός πυραύλου στο διάστημα. Περιέχει τους στίχους των τραγουδιών, λεπτομερή αναφορά σε όλους τους συντελεστές του δίσκου και ευχαριστήρια σημειώματα της ερμηνεύτριας και των δημιουργών.

Η «Φωτο.βόλτα» των τριών αυτών καλλιτεχνών είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεται στο δελτίο τύπου, «μια βόλτα στο φως ή περισσότερο φως στις βόλτες μας»!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Για πάντα
02. Κράτα το χέρι μου
03. Ταξίδια στο χαρτί
04. Φωτογραφία
05. Παράξενος καιρός
06. Βόλτα αλλιώτικη
07. Σβήνω το φως
08. Θα ξανάρθω
09. Απ’ το κοιτάζω στο βλέποντας
10. Στον ακάλυπτο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here