Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Με μία μοναδική για τα ελληνικά χρονικά, μουσική παραγωγή που αποτελεί το μουσικό γεγονός του 2011, οι Πυξ Λαξ ξανασυναντιούνται στη σκηνή για να μας προσφέρουν μια πολυαναμενόμενη εμπειρία… Γιατί, «οι παλιές αγάπες» δεν χάνονται, ακόμη κι αν δεν μιλάμε γι’ αυτές! Η πρώτη αυτή συνάντηση τους έγινε στα Ιωάννινα στο θέατρο Ε.Η.Μ στις 8 και στις 9 Ιουνίου 2011. Η συναυλία αυτή ηχογραφήθηκε και κυκλοφορεί αυτές τις μέρες σε ένα συλλεκτικό cd που θα πωλείται σε όλα τα καταστήματα δίσκων αλλά και στη μεγάλη συναυλία τους στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Στάδιο αυτή την Τετάρτη 13 Ιουλίου.


Οι Πυξ Λαξ, είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή, κάτι που προκύπτει όχι μόνο από τις πωλήσεις των albums τους, αλλά και από τη συνολική τους πορεία. Είναι ένα ιστορικό συγκρότημα, το οποίο διέγραψε μία πορεία που στιγμάτισε την ελληνική νεολαία, αλλά και όλους τους «ανησυχούντες» των ’90s και δημιούργησε τη δική του σχολή, την οποία ακολουθούν πιστά πολλά συγκροτήματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.
Η ιδέα της επιστροφής ξεκίνησε από τον Μάνο Ξυδούς. Πριν περίπου ένα χρόνο, εκεί γύρω στο Πάσχα του 2010, o Μάνος, ο Φίλιππος και ο Μπάμπης άρχισαν να το συζητάνε σοβαρά. Έτσι, μετά από 7 ολόκληρα χρόνια, οι Πυξ Λαξ ξανασυναντιούνται επί σκηνής, γιατί αυτό είχαν σχεδιάσει να κάνουν με τον πολυαγαπημένο φίλο, συνεργάτη και πιστό συνοδοιπόρο τους Μάνο Ξυδούς, που έφυγε νωρίς, δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία σε παλιούς αλλά και νέους φίλους του να τους απολαύσουν σε 8 ανεπανάληπτες συναυλίες.

Η περιοδεία του αγαπημένου συγκροτήματος συνεχίζεται ως εξής:
13 Ιουλίου στην Αθήνα (ΟΑΚΑ)
30 Ιουλίου στην Κύπρο (Στάδιο της Αγίας Νάπας)
6 Αυγούστου στο Καρπενήσι
7 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (Καυταντζόγλειο)
17 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα (Παμπελοποννησιακό Στάδιο)
26 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο (Παγκρήτιο Στάδιο)

——-

Η αγαπημένη μας Τάνια Τσανακλίδου, κάνει τη δική της προσωπική επανάσταση και αντιστέκεται στην τρέχουσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση, κάνοντας αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, τραγουδώντας. Ήδη από την περασμένη άνοιξη βγήκε με τους φίλους της στους δρόμους της Αθήνας και μας χάρισε απλόχερα την τέχνη της με όπλο μόνο την υπέροχη φωνή της. Σειρά της Θεσσαλονίκης να την απολαύσει σήμερα το βράδυ με μια υπέροχη συναυλία στη Μονή Λαζαριστών. Η παράσταση αυτή, όπως μας λέει η ίδια στο δελτίο τύπου που συνοδεύει τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, έχει τη λογική του δρόμου, τη χαρά του απρόσμενου, την ευλογία του μοιράζεται μαζί μας και μια ωραία ηρωική τρέλα. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει όλα τα σπουδαία της τραγούδια καθώς και αγαπημένες στιγμές άλλων ερμηνευτών που απολαμβάνει να ερμηνεύει και να τα χαρίζει απλόχερα στο κοινό της.

Την Τάνια συνοδεύουν έξι κορυφαίοι μουσικοί, αγαπημένοι της φίλοι: ο Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι), ο Αλέξανδρος Κτιστάκης (ντραμς , κρουστά), ο Σωτήρης Λεμονίδης (πιάνο, ακορντεόν), η Ίρις Λουκά (βιολί), ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας (κιθάρα) και ο Παναγιώτης Τσεβάς (ακορντεόν).

——-

Με τα νέα, ανέκδοτα τραγούδια και «Κόντρα στον καιρό» ο Παντελής Θαλασσινός έρχεται για μια και μοναδική εμφάνιση αυτή την Πέμπτη 14 Ιουλίου στην Βαβυλωνία του Μύλου στη Θεσσαλονίκη. Ο σημαντικός τραγουδοποιός θα παρουσιάσει τα τραγούδια του δίσκου που ετοιμάζει αυτή την περίοδο, τους στίχους των οποίων έχουν γράψει εκτός από τον ίδιο, ο Ηλίας Κατσούλης, ο Πόλυς Κυριακού, η Ελένη Σιούφτα, η Ευαγγελία Ναρλή, η Χρυσάνθη Τουφεξή ενώ περιλαμβάνεται και ένα μελοποιημένο ποίημα του Κώστα Ουράνη. Στο πρώτο μέρος των παραστάσεων ο Παντελής θα μας συστήσει τα νέα του τραγούδια καθώς επίσης και αγαπημένα τραγούδια φίλων (Γιάννη Νικολάου, Βαγγέλη Γιαννάκη, Κώστα Φασουλά, Τάσου Ζαφειρίου, Σταμάτη Χατζηευσταθίου κ.α) ενώ στο δεύτερο μέρος θα απολαύσουμε τις γνωστές του επιτυχίες, που τραγουδήθηκαν από όλους μας, συγκίνησαν και μας ταξιδεύουν ακόμα όπως την πρώτη φορά! Πλάι του είναι η Μάρθα Μαυροειδή (στο τραγούδι και τα έγχορδα) μία εξαιρετική τραγουδοποιός η οποία θα ερμηνεύσει επίσης και τραγούδια από την πρώτη της προσωπική δουλειά «Ο Κήπος της Ρίλα».


——-

Η Στέλλα Κονιτοπούλου επανέρχεται στη σύγχρονη μουσική σκηνή με ένα ολόφρεσκο άλμπουμ που περιέχει έντεχνα τραγούδια με έντονο το άρωμα του Αιγαίου. Στο cd που τιτλοφορείται «Διάφανα νερά» η δημοφιλής ερμηνεύτρια καταθέτει την ψυχή της σε τραγούδια που έγραψε ο αδελφός της και σπουδαίος βιολιστής και συνθέτης Βασίλης Κλουβάτος, σε στίχους του Στέλιου Μπικάκη, της Σωτηρίας Μπαβέλου, της Άννας Κουτουμάνου και του Μανώλη Αλεξάκη. Από ένα τραγούδι έγραψαν ο Μιχάλης Αβατάγγελος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης σε στίχους Μιχάλη Αβατάγγελου και οι Γαβρίλος Γαβριήλ και Γιάννης Μπαγουλής, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και το παραδοσιακό χρώμα με δύο τραγούδια της Χίου και της Σερίφου.

——-

Έτοιμο είναι το νέο album της προικισμένης λαϊκής ερμηνεύτριας Σοφίας Παπάζογλου. Η τραγουδίστρια με τις πολύ σπουδαίες συνεργασίες τόσο σε επίπεδό δισκογραφίας όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις επιστρέφει στις ρίζες της, το λαϊκό τραγούδι, με ένα υλικό που έγραψε αποκλειστικά για τη φωνή της ο αξεπέραστος Χρήστος Νικολόπουλος. Τους στίχους στη νέα δουλειά που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη αρχικά σε ψηφιακή μορφή από μουσικό site και εν συνεχεία σε όλα τα δισκοπωλεία υπογράφει ο ταλαντούχος Νίκος Αναγνωστάκης. Όμορφα λαϊκά τραγούδια, από αυτά που το ελληνικό τραγούδι έχει ανάγκη όσο ποτέ και δυνατές, ψυχωμένες ερμηνείες συνθέτουν μια δουλειά που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μέχρι τότε όμως την Σοφία περιμένει ένα έντονο συναυλιακό καλοκαίρι. Με την μπάντα της ετοιμάζεται για «Ένα Παράξενο Ταξίδι» σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια από το ομώνυμο album καθώς και άλλα αγαπημένα της από όλο το εύρος της ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας. Μαζί της θα βρίσκονται οι δεξιοτέχνες μουσικοί Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν, Βασίλης Κετεντζόγλου στην κιθάρα καθώς και ο Νίκος Τατασόπουλος στο μπουζούκι. Έτσι λοιπόν θα συναντήσουμε τη Σοφία και την παρέα της στις 13 Αυγούστου στο Άστρος Κυνουρίας και στις 3 Σεπτέμβρη στον Αππόλωνα Ρόδου. Παράλληλα η Παπάζογλου συμμετέχεις και στις συναυλίες της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης στις 30 Ιουλίου στα Εξαμίλια Κορινθίας και στις 12 Αυγούστου στην Ιθάκη.

——-

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις τους τον χειμώνα στο Stage στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στο REX στην Αθήνα, Γιάννης Κότσιρας και Δημήτρης Μπάσης συνεχίζουν το μουσικό τους οδοιπορικό στην καλοκαιρινή Ελλάδα. Παράλληλα με τις συναυλίες τους στο πλευρό του Δημήτρη Μητροπάνου (τους απολαύσαμε και σας μεταφέραμε τις εντυπώσεις μας στο κατάμεστο θέατρο Γης) οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές θα πραγματοποιήσουν μια μικρή βόλτα στην Ελλάδα συνεχίζοντας το ταξίδι που ξεκίνησε το φετινό χειμώνα. Στο πλευρό των δύο τραγουδιστών θα βρίσκεται και η εξαιρετική ερμηνεύτρια Χρυσούλα Στεφανάκη.

Σε αυτή την προσπάθεια συμπράττουν οι δεξιοτέχνες μουσικοί: στα τύμπανα ο Γρηγόρης Συντρίδης, στα κρουστά ο Νίκος Νταρίλας, στο μπάσο ο Στέλιος Γούτος, στις κιθάρες ο Νίκος Ταλιαδούρος και ο Γεράσιμος Σιούρας, στα μπουζούκια ο Βαγγέλης Μαχαίρας και ο Βασίλης Παπαδόπουλος, στο βιολί ο Στέλιος Μαργώνης και στα πλήκτρα και τις ενορχηστρώσεις ο Κώστας Σιντρίδης. Την επιμέλεια του ήχου εγγυώνται ο Άρης Κουντούρης, ο Λάμπρος Μπούνας και ο Νίκος Βακάλογλου, ενώ το σχεδιασμό του φωτισμού επιμελήθηκε ο Γιώργος Τέλλος.

——-

Ο Δήμος Αναστασιάδης φέτος το καλοκαίρι γυρίζει όλη την Ελλάδα και μας υπόσχεται ένα μοναδικό πρόγραμμα με τραγούδια από το νέο του άλμπουμ αλλά και παλαιότερες επιτυχίες του μαζί με αγαπημένα κομμάτια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Ο νέος δημιουργός δεν επαναπαύτηκε στην πολύ μεγάλη επιτυχία των άλμπουμ του και τολμά να πειραματιστεί και να ρισκάρει τόσο στο επίπεδο της σύνθεσης, όσο και στο επίπεδο της live εμφάνισής του. Η μοναδική του ενέργεια διαπερνά όλη τη σκηνή και κυρίως όλο το κοινό. Αυτοσχεδιάζει, χορεύει, εξομολογείται, ερωτεύεται και μας παίρνει από το χέρι για να μας βάλει στην δική του μαγική τροχιά. Και μας υπόσχεται συναυλίες που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό!

Μαζί του επί σκηνής η KRIDA και τέσσερις ταλαντούχοι μουσικοί, δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για ένα μοναδικό πρόγραμμα με δυνατή ενέργεια, ροκ πειραματισμούς και τρελό buzz που θα σας παρασύρει στο ρυθμό του για καιρό.


——-

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς επισκέπτονται και πάλι τους φίλους τους Θεσσαλονικείς αυτή την Παρασκευή στο Ocean Club στη Νεάπολη. Το εκρηκτικό δίδυμο που μας έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες, αποφάσισε και φέτος να μας χαρίσει μαγικές μουσικές στιγμές με ένα πρόγραμα που περιλαμβάνει προσωπικές τους επιτυχίες, αγαπημένα κομμάτια από την ελληνική και ξένη δισκογραφία, διασκευασμένα πάντα με τον δικό τους τρόπο, καθώς και κάποια ακυκλοφόρητα κομμάτια τους, μιας και οι δύο αυτήν την περίοδο βρίσκονται στο στούντιο ετοιμάζοντας τις καινούργιες δουλειές τους. «Θέλω τόσο να σε δω», «Πιάσε με», «Μια φορά», «Το σ’ αγαπώ», «Χωρίς εσένα», είναι μόνο μερικές από τις επιτυχίες τους που θα μας κάνουν να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε μαζί τους καθώς και κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των 80’s και 90’s, συμπληρώνουν την πιο απολαυστική μουσική εμπειρία του φετινού καλοκαιριού.


——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here