Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…
 

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr
  

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της στο Παλλάς, όπου πάνω από 38.000 θεατές παρακολούθησαν τις αρχικά 15 προγραμματισμένες εμφανίσεις της – που παρατάθηκαν σε 26 – λόγω απαίτησης του κοινού, η Χάρις Αλεξίου ετοιμάζει, μετά από πολλά χρόνια, εμφανίσεις στη συμπρωτεύουσα. Το μουσικόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη σπουδαία ερμηνεύτρια από 15-24 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης, σε 6 μοναδικές βραδιές. 

Στις 15, 16, 17, 18, και 23, 24 Απριλίου η Χαρούλα θα παρουσιάσει, μαζί με τους εξαίρετους μουσικούς της, ένα μοναδικό πρόγραμμα με σπάνιες στιγμές από την μεγάλη μουσική της διαδρομή. Με βασικό κορμό των παραστάσεών της τα νέα της τραγούδια από το album «Η αγάπη θα σε βρει όπου και να’ σαι» η ερμηνεύτρια επιχειρεί ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χθες και το σήμερα, μια γοητευτική αναδρομή στον ήχο και το χρόνο, στους μεγάλους συνθέτες και τα σπουδαία τραγούδια. 

Η επιλογή του ρεπερτορίου της παράστασης είναι της Λίνας Νικολακοπούλου, η σκηνική επιμέλεια του Άγγελου Μέντη και η μουσική επιμέλεια και οι ενορχηστρώσεις του Κώστα Παπαδούκα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεών της στη Θεσσαλονίκη η Χάρις Αλεξίου θα ξεκουραστεί για μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να γεμίσει τις μπαταρίες της για την επικείμενη καλοκαιρινή της περιοδεία! Στις μοναδικές εμφανίσεις που ετοιμάζει σε όλη την Ελλάδα θα έχει στο πλευρό της την εξαιρετική ερμηνεύτρια και ηθοποιό Μάρθα Φριντζήλα! Ένα δυνατό ντουέτο που αναμένεται να συζητηθεί… 

——- 

Δεν προλάβαμε να σας ενημερώσουμε για τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στο REX και μόλις πληροφορηθήκαμε ότι τις επόμενες μέρες επίκειται η αποτύπωση τους και σε cd! Η Ελευθερία έχει ήδη ηχογραφήσει το πρόγραμμα της παράστασης «Πρόσωπο με πρόσωπο» στη Θεσσαλονίκη, όπου εμφανίστηκε με επιτυχία για ένα και πλέον μήνα και παράλληλα με την έναρξη των αθηναϊκών εμφανίσεων της από την περασμένη Παρασκευή στο REX το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαμβάνει και σε cd! Η συλλεκτική έκδοση θα είναι διπλή και θα περιλαμβάνει και ένα dvd με οπτικοποιημένη την παράσταση της στο STAGE της Θεσσαλονίκης! 

Αξίζει να σημειωθεί για ακόμη μια φορά ότι η παράσταση «Πρόσωπο με πρόσωπο» και κατ’ επέκταση το υλικό του νέου cd περιλαμβάνει τραγούδια από τα πρώτα δισκογραφικά βήματα της ερμηνεύτριας μέχρι τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες της από το δίσκο «Και τα μάτια και η καρδιά». Ανάμεσα στα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια όπως το «Δυνατά» και «Τα κορμιά και τα μαχαίρια» θα συναντήσουμε και αγαπημένες συνθέσεις άλλων δημιουργών όπως το «Αερικό» του Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον «Αύγουστο» του Νίκου Παπάζογλου καθώς και απρόσμενες διασκευές γνωστών ελληνικών και ξένων επιτυχιών. 

——- 

O Μανώλης Λιδάκης επιστρέφει δυναμικά στις αθηναϊκές σκηνές. Μετά τις επιτυχημένες του παραστάσεις στον Μύλο της Θεσσαλονίκης ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής θα πραγματοποιήσει από την Παρασκευή 16 Απριλίου σειρά ζωντανών εμφανίσεων του στον Ζυγό της Πλάκας. Το πρόγραμμά που θα παρουσιάσει περιλαμβάνει τραγούδια από τους προσωπικούς του δίσκους αλλά και αγαπημένες του συνθέσεις από τον Μάνο Χατζηδάκι, τον Απόστολο Καλδάρα, τον Γιάννη Σπάθα, τους αδερφούς Κατσιμίχα, τον Ορφέα Περίδη και τον Παντελή Θαλασσινό. Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα θα έχει και ο καινούργιος δίσκος του Λιδάκη, «Όλα Δικά Μας και Όλα Ξένα», που μόλις κυκλοφόρησε, με 15 τραγούδια σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου. 

Στις βραδιές αυτές συμμετέχουν οκτώ εξαίρετοι δεξιοτέχνες μουσικοί με προεξέχοντα τον Γιάννη Σπάθα, που ξανασυναντά τον Λιδάκη δέκα χρόνια μετά από την πρώτη συνεργασία τους. Έκπληξη των συναυλιών αυτών αποτελεί επίσης η τραγουδιστική συμμετοχή της πολυσυζητημένης Νάντιας Μπουλέ, που κάνει δειλά-δειλά τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της μουσικής και μέχρι στιγμής φαίνεται να κερδίζει τις εντυπώσεις. 

 ——- 

Ο Μπάμπης Στόκας επιστρέφει στην τρέχουσα δισκογραφία με μια «Βόλτα». 

Με εφόδιο τη σπουδαία φωνή και την ιδιαίτερη ερμηνεία του, ο χαρισματικός τραγουδοποιός μας χαρίζει στο νέο του album δεκαέξι τραγούδια που ξεχωρίζουν με το πρώτο άκουσμα. 

Τη μουσική στα δεκατρία τραγούδια του νέου cd υπογράφει ο ίδιος ενώ σε δύο κομμάτια μουσική έγραψε ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και από ένα ο Κώστας Λειβαδάς και ο Γιάννης Κωνσταντινίδης. Στίχους έδωσαν στον τραγουδοποιό ο Μάνος Ελευθερίου, η Αγαθή Δημητρούκα, ο Ισαάκ Σούσης και ο Αλέξανδρος Στεφόπουλος. Στο ομότιτλο τραγούδι του cd συναντάμε την ηθοποιό Μάνια Παπαδημητρίου, η οποία απαγγέλλει μια προσωπική της δημιουργία. 

Πρόκειται για μια αξιοπρόσεκτη δισκογραφική δουλειά με έντονο το στοιχείο της rock μπαλάντας αλλά και την αισθητή παρουσία (για πρώτη φορά σε προσωπικό album του με νέα τραγούδια) ενός πιο λαϊκού ήχου καθώς το μπουζούκι, ο τζουράς και το κλαρίνο παρεμβάλλονται αρκετά συχνά ανάμεσα σε αμιγώς ηλεκτρικές συνθέσεις. 

Η αμεσότητα των στίχων της Αγαθής Δημητρούκα, ο συνδυασμός της ελληνικής με την ισπανική γλώσσα και το πάθος της ερμηνείας του Μπάμπη Στόκα στο τραγούδι «Έρασμος», χαρίζουν στο άλμπουμ μια από τις πιο δυνατές στιγμές. Στα τραγούδια που ξεχωρίζουν ανήκουν επίσης και τα «Απλές Κουβέντες» και «Συνήθεια».

——- 

Μετά από δύο μήνες επιτυχίας, η Τάνια Τσανακλίδου ολοκληρώνει αύριο Τρίτη τις εμφανίσεις της στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

 Η αισθαντική ερμηνεύτρια από πρώτη Φλεβάρη φυλλομετράει ημερολόγια κι αισθήματα στη γνωστή μουσική σκηνή της Λεωφόρου Συγγρού. Για μια ακόμη φορά αλλάζει τρόπο, αλλάζει ήχο και με επτά υπέροχους μουσικούς μηδενίζει το κοντέρ και στήνει μια ολόφρεσκη παράσταση με αφορμή τον καινούργιο της δίσκο “Προσωπογραφία”. Ο Blaine Reinenger (των Tuxedomoon) συνομιλεί μουσικά μαζί της χαρίζοντας στην παράσταση την πολύτιμη διεθνή του εμπειρία. Επιστρατεύονται απ’ το θέατρο οι φίλοι της Έλλη (Παπακωσταντίνου) και Γιώργος (Γαβαλάς) για να φωτίσουν μαζί τη μαγεία των μικρών πραγμάτων. 

——- 

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Σάκης Μπουλάς ανανεώνοντας μια συνεργασία που μετρά πολλά χρόνια, από την εποχή του θρυλικού ‘Αχ Μαρία’ της δεκαετίας του ’80, και μετά από μια ακόμη επιτυχημένη σεζόν στην Ακτή Πειραιώς συνεχίζουν και στη Θεσσαλονίκη από την περασμένη Παρασκευή να μας προσφέρουν τη σταθερή τους συνταγή, ένα συνδυασμό γέλιου, τραγουδιού, πρόζας αλλά και στοιχείων επιθεώρησης. Μαζί τους είναι ο παλιός τους γνώριμος Λάκης Παπαδόπουλος και η Ραλλία Χρηστίδου εκπροσωπώντας τη νέα γενιά τραγουδιστών.

Από τις 9 Απριλίου οι αγαπημένοι καλλιτέχνες μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη, στη μουσική σκηνή ΡΟΔΟΝ και για τον επόμενο περίπου μήνα και κάθε Παρασκευή και Σάββατο μας υπόσχονται νέες αξέχαστες εμπειρίες! Το πρόγραμμα τους πλαισιώνει 10μελής ορχήστρα την οποία διευθύνει ο Ανδρέας Αποστόλου. 

——- 

Μετά τον άκρως επιτυχημένο πρώτο του δίσκο «Θάλασσες» που μετράει ήδη τέσσερις ραδιοφωνικές επιτυχίες («Σώμα με σώμα», «Θάλασσες», «Όχι», «Για την αγάπη σου») ο Γιώργος Παπαδόπουλος κυκλοφορεί αυτές τις μέρες το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Μαζί μου σε θέλω». Στη νέα του δισκογραφική δουλειά ο νεαρός τραγουδοποιός συνεργάζεται με αξιόλογους δημιουργούς όπως είναι ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Χρήστος Δάντης (τραγουδούν μαζί ντουέτο το «Στην αγάπη να τα δίνεις όλα»). 

Σχεδόν όλα τα τραγούδια είναι γραμμένα από τον ίδιο τον Παπαδόπουλο, ενώ το στιχουργικό κομμάτι ανήκει στους Κυριάκο Ντούμο (υπογράφει και τα πιο αξιόλογα τραγούδια του δίσκου), Νικόλα Νικολάου, Ζήνωνα Ζιντίλη, Θανάση Γκαραβέλα και Γιούλα Γεωργίου.

Χωρίς να παρεκκλίνει ιδιαίτερα από το ύφος του προηγούμενου δίσκου του, ο Παπαδόπουλος παρουσιάζει ένα αξιοπρεπές album με κυρίαρχα στοιχεία τον φρέσκο ποπ ήχο και τις καλές ερμηνείες. Αν και δύσκολα θα ξεχωρίσει κανείς το τραγούδι που θα κάνει αντίστοιχο «σουξέ» με το «Σώμα με σώμα» ή τις «Θάλασσες» ωστόσο ο Γιώργος Παπαδόπουλος με το «Μαζί μου σε θέλω» ευελπιστεί να κρατήσει για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ζωντανό το ενδιαφέρον των νεαρών θαυμαστών του. 

——- 

Δεύτερο δισκογραφικό βήμα για τον τραγουδιστή Δημήτρη Κανέλλο με τίτλο «Χίλια γράμματα». Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, ο Δημήτρης Κανέλλος έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα στις ζωντανές εμφανίσεις με τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού. Η Γλυκερία, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Πόλυ Πάνου, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Στέλιος Διονυσίου και ο Γιάννης Καραμπεσίνης είναι μόνο κάποιοι από τους καταξιωμένους δημιουργούς και τραγουδιστές που πίστεψαν στο ταλέντο και τη λαϊκή φωνή του.

Στη συνέχεια, ήρθε και η αναγνώριση από τους δημιουργούς τραγουδιών που έγραψαν τη δική τους ιστορία. Ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Αντώνης Βαρδής, Ο Γιάννης Πάριος, ο Στέλιος Φωτιάδης, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Λευτέρης Χαψιάδης, ο Χρήστος Δάντης κ.α. τον εμπιστεύτηκαν δίνοντας του την ευκαιρία να συμπεριλάβει τα αγαπημένα τους τραγούδια στο «Χίλια Γράμματα».

Στο cd που μόλις κυκλοφόρησε θα συναντήσουμε έξυπνες επιλογές τραγουδιών από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και τα νεότερα χρόνια. Νόμιζα, Φύσηξε έρωτας, Παράπονό μου, Μωρό μου, Έτσι σ’ αγάπησα και το ομότιτλο είναι μερικά από τα τραγούδια που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από την εκφραστική λαϊκή φωνή του νεαρού τραγουδιστή που ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων. Στα θετικά του όλου εγχειρήματος οι εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις του ταλαντούχου μουσικού Πόλυ Πελέλη και ο λαμπερός ήχος των εκλεκτών μουσικών που συμμετέχουν στην ηχογράφηση. Η ιδέα για την πραγματοποίηση αυτού του δίσκου ανήκει στον Στέλιο Φωτιάδη, ο οποίος ανέλαβε και τη διεύθυνση παραγωγής.

Μια νέα φωνή που αξίζει να ανακαλύψετε…

——-

Ο Νότης Σφακιανάκης επιστρέφει με το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Ματωμένο Δάκρυ» με θέμα τον έρωτα. Το «Ερωτικόν» κυκλοφορεί από την Universal music στις 25 Απριλίου και περιλαμβάνει 7 ερωτικά τραγούδια. Το «Κλείνω τις κουρτίνες» σε μουσική και στίχους Βασίλη Δήμα είναι το πρώτο από τα 7 τραγούδια του δίσκου που ακούμε εδώ και λίγες μέρες στα ραδιόφωνα όλης της χώρας!

Να θυμίσουμε ότι το πρώτο μέρος της τριλογίας ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΔΑΚΡΥ «Κοινωνικόν» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2009 με 7 κοινωνικού περιεχομένου τραγούδια, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και αποδοχή ενώ μετά το «Ερωτικόν» έπεται το τρίτο μέρος, το ”Χορευτικόν” με 7 χορευτικά τραγούδια.

——-

Μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεών του στο Πλατό ο Κώστας Καραφώτης, ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους εκπροσώπους του λαϊκού τραγουδιού, με σημαντικές επιτυχίες ήδη στο ρεπερτόριό του εγκαινιάζει την καλοκαιρινή περίοδο παρέα με το Χρήστο Μενιδιάτη και τη Θέλξη στο γνωστό νυχτερινό στέκι της παραλιακής, FRANGELICO.

Από τις 14 Απριλίου μια ολόφρεσκη κεφάτη παρέα υπόσχεται να απογειώσει την διασκέδασή μας παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που θα έχει όλα τα στοιχεία της επιτυχίας: νεανική διάθεση, κέφι, χορός…

Παράλληλα, σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τα νέα τραγούδια του Κώστα Καραφώτη, αφού αυτήν την εποχή ολοκληρώνει την ηχογράφηση του νέου του album με τις δυνατές συμμετοχές του Χρήστου Νικολόπουλου και του Αντώνη Βαρδή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here