Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Μετά από ένα πολυπλατινένιο άλμπουμ, «Το καλύτερο ψέμα» που «έβγαλε» πολλές επιτυχίες όπως το «Το καλοκαίρι μου», το «Έλα κοντά», το «Το καλύτερο ψέμα» και το «Μία από τα ίδια» ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επέστρεψε μέσα στο καλοκαίρι με ένα νέο τραγούδι σε μουσική του ίδιου και σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη. Πρόκειται για το γνωστό σε όλους «Σ’ αγαπώ» που ήδη γνωρίζει μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία!

Το τραγούδι προς το παρόν κυκλοφορεί μόνο σε ψηφιακή μορφή και θα συμπεριλαμβάνεται στο νέο album του τραγουδιστή που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ένα πολυσυλλεκτικό album με νέο υλικό, ακυκλοφόρητα demos, διασκευές σε κομμάτια που ο ίδιος έχει δώσει σε άλλους καλλιτέχνες και unplugged versions γνωστών επιτυχιών του!

Όσον αφορά τις χειμερινές εμφανίσεις του Χατζηγιάννη, εκεί τα πράγματα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα. Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί η συνεύρεσή του στη σκηνή του Παλλάς με τον Γιώργο Νταλάρα, τα τελευταία νέα αναφέρουν πως το καλλιτεχνικό «πάντρεμα» των δύο καλλιτεχνών για άγνωστους λόγους τελικά ματαιώθηκε. Το επόμενο σενάριο που πλέον «ακούγεται» θέλει τον Χατζηγιάννη μόνο του στο Παλλάς σε ένα πρόγραμμα διαφορετικό, πιο ακουστικό και με αρκετές εκπλήξεις. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν θα θελήσει να μείνει εκτός σκηνής για δεύτερο συνεχή χειμώνα, οπότε περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για τις τελικές του αποφάσεις.

——-

Μια έντονη καλλιτεχνικά περίοδο διανύει αυτό τον καιρό η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Προερχόμενη από μια μεγάλη και ιδιαιτέρως επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τερματικό σταθμό την εμφάνισή της στο θέατρο Βράχων την περασμένη Τετάρτη η αγαπημένη ερμηνεύτρια ετοιμάζει τα επόμενα βήματά της. Ήδη έχει κατασταλάξει ως προς τις χειμερινές της εμφανίσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο Gazoo, στο Γκάζι, όπου παρέα μαζί με το Θανάση Αλευρά, τη νεαρή ερμηνεύτρια Σοφία Κουρτίδου και τον Ευριπίδη Ζεμενίδη ετοιμάζουν μια διαφορετική μουσική πρόταση.

Όσον αφορά δε τη δισκογραφική της πρότασή με νέο υλικό, αυτή θα αργήσει λίγο και έρθει με τη νέα χρονιά. Μέχρι τότε όμως θα έχει κυκλοφορήσει, στο αμέσως προσεχές διάστημα, η ζωντανή ηχογράφηση της πρόσφατης συναυλίας της στο θέατρο βράχων όπου η ερμηνεύτρια παρουσίασε δύο νέα τραγούδια, τις σημαντικότερες στιγμές του ρεπερτορίου της, εμπνευσμένες διασκευές της εγχώριας αλλά και της διεθνούς μουσικής σκηνής αλλά και ανατρεπτικές συνευρέσεις με τους φίλους της Νατάσσα Μποφίλιου, Πάνο Μουζουράκη, οι Imam Baildi και Κωστή Μαραβέγια.

——-

Μετά από μία πολύχρωμη διαδρομή είκοσι χρόνων στην ελληνική δισκογραφία, η Ευρυδίκη επιστρέφει με καινούργια τραγούδια και ξεχωριστές ζωντανές εμφανίσεις. To νέο album της ερμηνεύτριας που αναμένεται πολύ σύντομα τιτλοφορείται “Ονειρεύομαι ακόμα …μαμά”  και περιλαμβάνει ιδιαίτερες συνεργασίες.

Παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου cd η Ευρυδίκη ξεκινάει εμφανίσεις από τις 7 Οκτωβρίου στον Σταυρό του Νότου plus σε μια παράσταση ξεχωριστή και ιδιαίτερη! Η τραγουδίστρια γιορτάζει τα 20 της χρόνια στο τραγούδι στήνοντας για το κοινό μία γιορτή από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι “φίλοι” της! Παλιοί και νέοι συνεργάτες, αλλά πάνω από όλα φίλοι οι οποίοι στήριξαν την Ευρυδίκη σε όλα της τα βήματα. Μαζί της έτσι στη σκηνή ο Αντώνης Βαρδής, ο Κώστας Τουρνάς, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, η Ελένη Δήμου, η Πέννυ Ραμαντάνη (ΟΝΑΡ), η Ευσταθία, ο Γιώργος Αλουπογιάννης, η Σαλίνα και βέβαια ο Δημήτρης Κοργιαλάς.

——-

Το νέο του τραγούδι με τίτλο «Όλα στο κόκκινο» παρουσιάζει αυτές τις μέρες ραδιοφωνικά ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Τη μουσική του νέου του τραγουδιού υπογράφει ο ίδιος, ενώ οι στίχοι ανήκουν στον Κυριάκο Ντούμο. Το τραγούδι αυτό θα συμπεριληφθεί στο νέο δίσκο του Παπαδόπουλου που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του Νοέμβρη από τη Lyra.

——-

Νέο single για τον Μύρωνα Στρατή μέσα από το νέο του άλμπουμ “Άλλος Κόσμος”. Πρόκειται για το τραγούδι “Μικρή μου αγάπη” που διαθέτει τρυφερό στίχο και γρήγορο ρυθμό… Σύντομα μάλιστα αναμένεται και η οπτικοποίηση του εν λόγω τραγουδιού.

——-

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία πρόκειται να λάβει χώρα από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στα «Αστέρια Γλυφάδας». Ο Στέλιος Ρόκκος και ο Δήμος Αναστασιάδης ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζουν ένα πολύ φρέσκο, νεανικό πρόγραμμα που αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις…

——-

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες το νέο album της Μαντώ με τίτλο «Perfection» … Το cd περιλαμβάνει τραγούδια ελληνόφωνα και αγγλόφωνα, σε μουσική των Πήγασος και της Μαντώ και σε στίχους των Πήγασος και των Cosmina Furcchi Gliatas, Αγγελικής Μακρινιώτη και Margaret Harris. Μια αξιόλογη δισκογραφική δουλειά που αξίζει την προσοχή μας…

——-

Ο Alex Kavvadias μετά την αποχώρησή του από τους Matisse, επιστρέφει δυναμικά και μας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό τραγούδι… Το τραγούδι τιτλοφορείται «The Return (Επιστροφή)» και αποτελεί μια δική του σύνθεση σε στίχους του Μάνου Σφυράκη. Η έκπληξη του κομματιού είναι η συμμετοχή του σπουδαίου Ψαραντώνη που απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα…

——-

Μια μοναδική συναυλία θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 76ης Δ.Ε.Θ ο Χρήστος Νικολόπουλος το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Τα σπουδαία τραγούδια του θα ερμηνεύσουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Μελίνα Ασλανίδου, η Γιώτα Νέγκα και ο Γιώργος Αιγιώτης. Θα ακουστούν δημιουργίες του συνθέτη που σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού αλλά και ξεχωριστές επιλογές του από μουσικοσυνθέτες που αγάπησε και των οποίων το «νήμα» προεκτείνει στους σύγχρονους καιρούς, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης , ο Απόστολος Καλδάρας και ο Γιώργος Ζαμπέτας. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Τόξο Πύλης ΧΑΝΘ του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

——-

Μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο δημιουργό και μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη διοργανώνει στις 19 Σεπτεμβρίου στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου ο γυμναστικός σύλλογος «Εργοτέλης».Στη συναυλία θα συμμετέχει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ενώ έργα του συνθέτη θα αποδώσουν η Γλυκερία, ο Δημήτρης Μπάσης, η Σοφία Παπάζογλου, η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο Παναγιώτης Πετράκης κ.α. Στην εκδήλωση αναμένεται να δώσει το παρών και ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης.

——-

Και λίγο πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα, μια είδηση που μόλις έμαθα και με χαροποίησε ιδιαίτερα!!! Ένα πολύ δυνατό κουαρτέτο αναμένεται να λάβει χώρα στα μέσα του Νοέμβρη στη μουσική σκηνή «Πορτοκάλι» στην Ιερά Οδό! Η σπουδαία Ελένη Βιτάλη συναντά επί σκηνής τη Γιώτα Νέγκα, τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο σε ένα πρόγραμμα που θα έχει ως βάση του το λαϊκό τραγούδι και όπως είναι φυσικό θα κλέψει την παράσταση. Περισσότερα νέα όμως για την φιλόδοξη αυτή συνεύρεση σύντομα…

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here