Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου, ο Γιώργος Τεντζεράκης παρουσιάζει την καινούρια του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Πιο κοντά σου» που μόλις κυκλοφόρησε απο τη Lyra. Τα περισσότερα τραγούδια του album που κινούνται σε ροκ δρόμους υπογράφει μουσικά και στιχουργικά ο Θάνος Παπανικολάου. Τρία τραγούδια έγραψε ο ίδιος ο Γιώργος Τεντζεράκης και ένα ακόμη μαζί με τον Μιχάλη Εμιρλή το οποίο και ερμηνεύουν μαζί. Υπάρχει επίσης ένα ντουέτο, με τον Βασίλη  Παπακωνσταντίνου, στην υπέροχη μπαλάντα «Μελίνα».

Στο άλμπουμ θα συναντήσουμε και το τραγούδι «Τι παραπάνω» με το οποίο ο Γιώργος Τεντζεράκης εκπροσώπησε την Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovoice και κατέκτησε την τέταρτη θέση ανάμεσα σε τριάντα χώρες. Το τραγούδι αυτό ξεχωρίζει ήδη στο ραδιόφωνο όπως και το δεύτερο single του album, το οποίο τιτλοφορείται «Αγάπη είναι»…

——-

Ο Δήμος Αναστασιάδης ξαναχτυπάει, και αυτή τη φορά πιο δυναμικά από ποτέ! Η επανέκδοση του επιτυχημένου τελευταίου album “Αντίθετη τροχιά” που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες περιλαμβάνει δύο νέα τραγούδια και τα δύο υποψήφιες επιτυχίες. Το πρώτο που ήδη ακούγεται δυνατά στα ραδιόφωνα έχει τίτλο “Τάσεις καταστροφής (Κόβω Τη Νύχτα Στα Δυο)” και το δεύτερο “Τα καλοκαίρια”. Και τα δύο τραγούδια έχουν τη μουσική σφραγίδα του Δήμου Αναστασιάδη ενώ οι στίχοι ανήκουν στην Βίκυ Γεροθόδωρου.

——-

Στις προθήκες των δισκοπωλείων θα βρίσκεται σε λίγες μέρες το νέο album της Salina με τίτλο «Το καινούργιο σου όπλο». Το δεύτερο δισκογραφικό βήμα της καλής ερμηνεύτριας περιλαμβάνει τραγούδια πολλών σημαντικών δημιουργών όπως ο Γιάννης Κότσιρας, ο Στέφανος Κορκολής, η Ευρυδίκη και ο Γιάννης Σαββιδάκης! Ήδη έχουμε πάρει μια γεύση από την πολλά υποσχόμενη αυτή δισκογραφική δουλειά μέσα από το ομότιτλο τραγούδι που η Salina ερμηνεύει παρέα με τον Γιάννη Κότσιρα. Τη μουσική του εν λόγω κομματιού υπογράφει ο ίδιος ο Γιάννης Κότσιρας ενώ οι στίχοι ανήκουν στον αείμνηστο Μάνο Ξυδούς!

Ένα ακόμη τραγούδι που ήδη έχει ξεχωρίσει και ακούμε αυτές τις μέρες στα ραδιόφωνα είναι το «Πάλι θα στην δώσω την καρδιά», η διασκευή του ισπανικού «Yo vengo a ofrecer mi corazón», σε μουσική του Francis Cabrel με τους ελληνικούς στίχους του Νίκου Μωραΐτη. Στη νέα δουλειά θα συναντήσουμε επίσης το τραγούδι «Ρολόγια», σε μουσική και στίχους του Γιάννη Σαββιδάκη καθώς και το εξαιρετικό ντουέτο της τραγουδίστριας  με την Ευριδίκη στο τραγούδι «Οι διαφορές».

——-

Ύστερα από έναν επιτυχημένο χειμώνα στη Θεσσαλονίκη, κι έχοντας ολοκληρώσει τη μεγάλη περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τις sold – out παραστάσεις της στο πλευρό του Σταύρου Ξαρχάκου, η Νατάσσα Μποφίλιου ετοιμάζεται να ολοκληρώσει μια γεμάτη χρονιά, κλείνοντας με τους θαυμαστές της ένα τελευταίο και μοναδικό ραντεβού στην πόλη που ξεκίνησαν όλα! Αυτό το Σάββατο λοιπόν, 7 Μαΐου, η τραγουδίστρια με την ιδιαίτερη φωνή εμφανίζεται για μία, μοναδική και τελευταία παράσταση στη Θεσσαλονίκη, στο Principal Club Theater.

Το πάθος, η συγκίνηση, η θεατρικότητα κι ο λυρισμός των ερμηνειών της Νατάσσας Μποφίλιου είναι μερικά μόνο από τα γνωρίσματα που έχουν κάνει τις παραστάσεις της να αγαπηθούν από το κοινό της Θεσσαλονίκης. Με το Γεράσιμο Ευαγγελάτο στους στίχους και την καλλιτεχνική επιμέλεια και το Θέμη Καραμουρατίδη στις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις, η Νατάσσα Μποφίλιου κλείνει οριστικά τον κύκλο του δίσκου «Εισιτήρια Διπλά» και ετοιμάζεται για νέα ταξίδια.

——-

Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τη Warner το νέο cd της Καλλιόπης Βέττα, με τίτλο «Ξαφνική Βροχή». Η μουσική και η ενορχήστρωση των δεκαέξι τραγουδιών του album είναι του Γιάννη Κ. Ιωάννου ενώ τους στίχους υπογράφουν οι Μ. Ελευθερίου, Κ. Φασουλάς, Α. Παράσχος, Π. Σταθόγιαννης,  Ν. Αδαμόπουλος, Χρ. Προμοίρας, Αν. Βαφειάδου, Τ. Δήμτσας,  Μ. Αρμευτή και Τ. Αδαμύχος. Στο cd συμμετέχουν κάνοντας ντουέτο με την Καλλιόπη Βέττα, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η τουρκάλα Aysenur Yazisi (γνωστή συγγραφέας, παραγωγός, παρουσιάστρια και τραγουδίστρια). Η «Ξαφνική βροχή» είναι το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου, που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα ενώ στο album υπάρχει και ακόμη μια version του εν λόγω τραγουδιού-ντουέτο με την τουρκάλα Aysenur Yazisi.

——-

Μετά τις επιτυχημένες του παραστάσεις στο Κύτταρο, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος μετακομίζει στο Φοίνικα στο Δάσος Χαϊδαρίου και από την περασμένη Παρασκευή και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, έως το τέλος του Ιουνίου παρουσιάζει τα καινούργια του τραγούδια από το πολύ καλό album «Ψυχή που δεν αμάρτησε ποτέ της δεν αγιάζει» παράλληλα με τις σημαντικότερες στιγμές της μέχρι τώρα δισκογραφίας του. Μαζί του οι καλλίφωνες Ειρήνη Τουμπάκη και Αντιγόνη Κυριακοπούλου. Τους τρεις ερμηνευτές πλαισιώνουν οι ταλαντούχοι μουσικοί  Άκης Μουχλιανίτης (πιάνο, πλήκτρα, επιμέλεια ορχήστρας), Βασίλης Παπαδόπουλος (μπουζούκι, τζουρά), Λάζαρος Σαμαράς (ακορντεόν), Στέλιος Γούτος (μπάσο) και Τάσος Λυμπέρης (κρουστά).

——-

Την επόμενη Δευτέρα 9 του Μάη, στον Σταυρό του Νότου, το Τρίφωνο παρουσιάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, «Τα Τζιτζίκια Του Χειμώνα» καθώς και στιγμές από την μέχρι τώρα πορεία του στην ελληνική δισκογραφία. Στη μοναδική αυτή βραδιά η Ερωφίλη, ο Νίκος Κουρουπάκης και ο Δημήτρης Υφαντής υποδέχονται στην παρέα τους τον Γιώργο Περαντάκο που πλέον αποτελεί το τέταρτο μέλος του συγκροτήματος καθώς και αγαπημένους τους φίλους όπως ο Παντελής Θαλασσινός, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Κώστας Λειβαδάς. Η βραδιά περιλαμβάνει και την απονομή πλατινένιου CD για τις πωλήσεις του προηγούμενου album τους «Προσοχή Τρίφωνο».

——-

Ο Νίκος Βέρτης επιστρέφει μετά από δύο περίπου χρόνια στη δισκογραφία με ένα νέο ερωτικό τραγούδι, από αυτά που μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Ένα κομμάτι που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους φίλους θαυμαστές του και θα ακούγεται παντού από τώρα και για όλο το καλοκαίρι. Το «Είμαι μαζί σου» είναι μια σύνθεση του Κυριάκου Παπαδόπουλου σε στίχους του Ηλία Φιλίππου, των δύο δηλαδή δημιουργών  που είναι υπεύθυνοι για πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες που έχει τραγουδήσει ο Νίκος Βέρτης στη μέχρι τώρα δισκογραφία του. Το εν λόγω τραγούδι είναι το πρώτο single-προάγγελος του πολυαναμενόμενου καινούργιου άλμπουμ  του λαϊκού τραγουδιστή που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τη Universal Music.

Μετά όμως από αρκετά μεγάλη απουσία ο Βέρτης επιστρέφει και στη νυχτερινή διασκέδαση με ένα νέο λαϊκό πρόγραμμα. Από τις 5 Μαΐου κατηφορίζει στην παραλία Ποσειδώνος για δώσεις τους δικούς του ρυθμούς διασκέδασης στην πρωτεύουσα. Οι εμφανίσεις του θα πραγματοποιηθούν στο ” Fantasia live ” (πρώην Show Center) στην περιοχή του Ελληνικού.

——-

Λίγο μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεων του στο Fix Θεσσαλονίκης, με το Νίκο Κουρκούλη και την Κέλλυ Κελεκίδου, ο Κώστας Καραφώτης επανέρχεται δυναμικά με ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι. Ο τίτλος του νέου του single που ακούμε αυτές τις μέρες στα ραδιόφωνα είναι «Όλα θα πάνε καλά» και είναι μια δημιουργία του Βασίλη Γαβριηλίδη (μουσική) και του Θάνου Παπανικολάου (στίχοι).

Το νέο του τραγούδι αποτελεί προπομπό της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που ετοιμάζεται πυρετωδώς στο στούντιο και θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό. Παράλληλα με την ηχογράφηση ο Κώστας Καραφώτης προετοιμάζεται για την καλοκαιρινή του περιοδεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο η οποία ξεκινάει στις 20 Μαΐου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here