Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Τελευταίο μας ραντεβού σήμερα, για τη σεζόν, μιας και θα σας αποχαιρετίσω για τις καλοκαιρινές μου διακοπές… Ωστόσο θα επιχειρήσω να σας κρατήσω σε εγρήγορση ολόκληρο τον Αύγουστο, δίνοντάς σας μια μικρή γεύση για το «τι μέλει γενέσθαι» στην ελληνική μουσική σκηνή τον χειμώνα που μας έρχεται.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, οι καλλιτέχνες βρίσκονται σε αμηχανία, η δισκογραφία «πνέει τα λοίσθια», παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και εκείνοι οι ρομαντικοί που ετοιμάζουν νέα τραγούδια και οργανώνουν από τώρα τις χειμερινές τους εμφανίσεις. Για πάμε να δούμε αναλυτικά:

——-

Από τις πιο πολυαναμενόμενες επιστροφές του χειμώνα αυτή της Ελένης Βιτάλη. Η σπουδαία κυρία του λαϊκού μας τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία και συναντά μετά από πολλά χρόνια τον λαϊκό συνθέτη Τάκη Σούκα. Δεκαέξι ολοκαίνουργια λαϊκά τραγούδια έλαβε στα χέρια της πρόσφατα η Βιτάλη από τον καταξιωμένο δημιουργό και είναι έτοιμη να μπει σύντομα στο στούντιο έτσι ώστε να κυκλοφορήσουν στις αρχές του Φθινοπώρου…

——-

Δισκογραφική συνεργασία με τον Χρήστο Νικολόπουλο ετοιμάζει αυτή την περίοδο ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος όπως φαίνεται θα μας παρουσιάσει ένα ατόφιο λαϊκό δίσκο. Τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου όμως θα περιλαμβάνει και ο νέος δίσκος της Σοφίας Παπάζογλου που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη…

——-

Τον Σεπτέμβρη αναμένεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων και το νέο cd της Ραλλίας Χρηστίδου με τίτλο «Στην απέναντι πλευρά». Τη μουσική των τραγουδιών υπογράφει η Ραλλία ενώ οι στίχοι ανήκουν στην Λίνα Δημοπούλου. Λίγο αργότερα, γύρω στα Χριστούγεννα, θα κυκλοφορήσει και η νέα πολυαναμενόμενη δισκογραφική συνεργασία της Νατάσσας Μποφίλιου με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και τον Θέμη Καραμουρατίδη.

——-

«Κόντρα στον καιρό» πηγαίνει ο Παντελής Θαλασσινός και επιστρέφει με ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό τη μουσική του οποίου υπογράφει ο ίδιος σε στίχους του Ηλία Κατσούλη, του Πόλυ Κυριακού, της Ελένης Σιούφτα, της Ευαγγελίας Ναρλή, της Χρυσάνθη Τουφεξή ενώ στο νέο cd θα περιλαμβάνεται και ένα μελοποιημένο ποίημα του Κώστα Ουράνη. Αντίθετα, το επόμενο δισκογραφικό βήμα της χαρισματικής ερμηνεύτριας Γιώτας Νέγκα χαρακτηρίζουν οι επανεκτελέσεις παλιών λαϊκών τραγουδιών. Στην ίδια λογική, ενός παλιού δηλαδή ρεπερτορίου, προσανατολίζεται και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία αν και μόλις κυκλοφόρησε το «Τα-ρι-ρα» ωστόσο ετοιμάζει προσεκτικά το επόμενο δισκογραφικό της βήμα.

——-

Στο επίπεδο των live albums περιμένουμε τη σύμπραξη της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με τον Μάριο Φραγκούλη με τις παραστάσεις στο Παλλάς που σημάδεψαν καλλιτεχνικά το χειμώνα που πέρασε, τις εμφανίσεις του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» την Άνοιξη του 2009 και του 2010 καθώς και την συνύπαρξη της Μαρίας Φαραντούρη με τον θρύλο της τζαζ Charles Lloyd και το κουαρτέτο του πέρυσι στο Ηρώδειο.

——-

Δισκογραφική συνεργασία-έκπληξη ετοιμάζουν δύο καλλιτέχνες με εντελώς  διαφορετικό μουσικό στίγμα. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης λέγεται, ότι ετοιμάζει νέα τραγούδια για την στιβαρή λαϊκή φωνή του Βασίλη Καρρά και αυτή όπως φαίνεται είναι μια συνύπαρξη που θα συζητηθεί πολύ!

——-

Σε αναζήτηση νέου υλικού βρίσκονται αυτή την περίοδο και τρεις από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριές μας, η Χάρις Αλεξίου, η Γλυκερία και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι οποίες μέσα στο χειμώνα θα έχουν έτοιμους τους καινούριους τους δίσκους. Με ανυπομονησία περιμένουμε τέλος και την επόμενη δισκογραφική κατάθεση της Μελίνας Ασλανίδου, η οποία έχει καθυστερήσει πολύ.

——-

Όσον αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις, εκεί τα πράγματα είναι περισσότερο συγκεχυμένα… Ήδη έχει ανακοινωθεί και θεωρείται δεδομένη η συνεύρεση Χαρούλας Αλεξίου και Δήμητρας Γαλάνη από τη νέα χρονιά στο Παλλάς ενώ ένα ακόμη δυνατό ντουέτο που συζητιέται για τον ίδιο χώρο είναι αυτό του Γιώργου Νταλάρα με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη!

——-

Στα προγράμματα των μεγάλων μαγαζιών κυριαρχούν η συνάντηση της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλας με την Νατάσα Θεοδωρίδου από τον Οκτώβριο στο Βοτανικό, σε ένα πρόγραμμα που θα «ταράξει τα νερά» της νυχτερινής Αθήνας καθώς και η μεταφορά ενός προγράμματος, που έμελλε να είναι το πιο επιτυχημένο του φετινού καλοκαιριού, στη σκηνή του «Κέντρου Αθηνών».

——-

Το δυνατό τρίο Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Κότσιρας και Δημήτρης Μπάσης μπορεί να συνεχίζουν να οργώνουν την Ελλάδα με τις sold out εμφανίσεις τους, ωστόσο έχουν ήδη αποφασίσει να συνεχίσουν από τα τέλη Οκτώβρη και σε νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας.

——-

Ένα αυθεντικό λαϊκό ντουέτο που θα ξεκινήσει αρχικά από το FIX της Θεσσαλονίκης και θα συνεχίσει από τον Φεβρουάριο σε νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας είναι αυτό του Βασίλη Καρρά με τον Νίκο Μακρόπουλο ενώ εξίσου δυναμική αναμένεται η συνάντηση του Νότη Σφακιανάκη με την Αγγελική Ηλιάδη στην Ιερά Οδό…

——-

Σε μικρότερη μουσική σκηνή φαίνεται πως θα ξεχειμωνιάσει φέτος η Γλυκερία με ένα πρόγραμμα έκπληξη που θα συζητηθεί ενώ η Τάνια Τσανακλίδου επιστρέφει στο μόνιμο στέκι της, το «Μετρό» υπόσχοντάς μας υπέροχα μουσικά βράδια. Ηχηρή συνεργασία τέλος, αν όντως πραγματοποιηθεί, που θα χαροποιήσει όλους τους φανατικούς θαυμαστές τους, θα είναι αυτή του Σωκράτη Μάλαμα με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου.

——-

Πολλά περισσότερα όμως νέα για τις νέες δισκογραφικές δουλειές και τα σχήματα του χειμώνα θα σας έχω από Σεπτέμβρη οπότε και θα συναντηθούμε και πάλι… Μέχρι τότε καλές διακοπές και να περάσετε καλά!

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here