Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Τρία χρόνια μετά το πολύ επιτυχημένο «Δεν μπορεί, έχει meeting», η Ευσταθία επιστρέφει δυναμικά με ολοκαίνουρια δουλειά εγκαινιάζοντας παράλληλα τη συνεργασία της με την ιστορική ετικέτα ΛΥΡΑ. Στο νέο πολύ καλό της album η τραγουδοποιός παρουσιάζει εννέα ολόφρεσκα δικά της τραγούδια (ένα σε στίχους του Θανάση Βούτσινου) και μια διασκευή – έκπληξη στην «Κρουαζιέρα» του Βαγγέλη Γερμανού με τίτλο Crociera Romana (σε ιταλικούς στίχους της Cristina Bianchi)! Επίσης στο τραγούδι «Που να βρω ξανά χαρά» συμμετέχει ερμηνευτικά και η Ηρώ Σαΐα.

Σε  μια άχρωμη, άοσμη και άγευστη  εποχή, που η έννοια “καλό παιδί” έχει ταυτιστεί με το ακίνδυνο, το ανώδυνο, το πολιτικά ορθό και ό,τι δεν εμπνέει  έρωτα, η Ευσταθία έρχεται να μιλήσει για έγχρωμους, εύοσμους, εύγευστους και καταραμένους έρωτες στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, μέσα από δέκα κομμάτια που τα λένε “χύμα” χωρίς το άγχος μη μείνουν στο ράφι. Η μουσική της παλέτα ανακατεύει τις αποχρώσεις της ποπ και εμπλουτίζεται με τη νοσταλγική τρυφερότητα του ρετρό, μέσα από ρυθμούς όπως το μάμπο, το βαλς και το τσα τσα. Η Ευσταθία δηλώνει παρούσα και “πολύ καλό παιδί”. Ευτυχώς το δεύτερο δεν το εννοεί – γι’ αυτό και αξίζει να αγαπηθεί!

Από τα τραγούδια ξεχώρισε ήδη και ακούγεται δυνατά το single «Έρως ο αιμοβόρος» ενώ την προσοχή μας αξίζουν η ατμοσφαιρική μπαλάντα «Μη μου πεις σ’ αγαπώ» και η καλοκαιρινή, χορευτική version του Crociera Romana, δηλαδή η ιταλική διασκευή της πασίγνωστης Κρουαζιέρας του Βαγγέλη Γερμανού.

Παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου της album η αγαπημένη τραγουδοποιός κλείνει το μάτι σε καλά και κακά παιδιά με μια και μοναδική συναυλία στην “Τεχνόπολη” (Πειραιώς 100), το Σάββατο 31 Ιουλίου, στις 21.30. Στις αποσκευές της φυλάει αντηλιακό, καλοκαιρινούς έρωτες, αστικά ζόρια, οικονομικές στεναχώριες αλλά και ένα γενναίο υπέρβαρο από καλή διάθεση, μαζί με τα νέα της τραγούδια, παλιότερες επιτυχίες της και αγαπημένες στιγμές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο. Η είσοδος θα απαγορευτεί αυστηρά στη μισητή, χαιρέκακη ατάκα “διακοπές στον κλεινόν άστυ…” – για όλους τους άλλους, κατεργάρηδες και μη, είναι ελεύθερη!

 

——-

Στο studio βρίσκεται αυτή την περίοδο η Ελένη Τσαλιγοπούλου ετοιμάζοντας πυρετωδώς τη νέα της δισκογραφική δουλειά, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Χειμώνα. Η νέα αυτή δουλειά έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς για πρώτη φορά η επιτυχημένη ερμηνεύτρια θα τραγουδήσει δικές της συνθέσεις! Χρόνια τώρα η Ελένη έγραφε δικά της τραγούδια, τα οποία έφτασε επιτέλους η στιγμή, με τη βοήθεια πολύ καλών της φίλων στιχουργών, να μοιραστεί με το πολυάριθμο κοινό της! Περισσότερα όμως νέα γι’ αυτό το ιδιαιτέρως φιλόδοξο εγχείρημα της τραγουδίστριας θα έχουμε πολύ σύντομα και θα τα μοιραστούμε μαζί σας!

Μέχρι τότε η Ελένη Τσαλιγοπούλου συνεχίζει τις επιτυχημένες καλοκαιρινές εμφανίσεις της σε όλη την Ελλάδα στο πλάι της Δήμητρας Γαλάνη, ενώ από τον Σεπτέμβρη θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις δύο εξαίρετες κυρίες στο stage της Θεσσαλονίκης.

 

——-

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου CD «Γιάννης Κότσιρας LIVE 2010», και με διάθεση κεφάτη και απόλυτα καλοκαιρινή, μια μικρή βόλτα ανά την Ελλάδα ξεκινάει για τον Γιάννη Κότσιρα, με σκοπό να τραγουδήσουν όλοι μαζί του τραγούδια αγαπημένα που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό…

Μαζί του η Βασιλική Καρακώστα και μια παρέα παλιών και νέων συνεργατών. Στα τύμπανα ο Γρηγόρης Συντρίδης, στο βιολί η Μιγκέν Σελμάνι, μπουζούκι ο Βαγγέλης Μαχαίρας, μπάσο ο Γιώργος Μουτάφης, στα πλήκτρα ο Κώστας Συντρίδης και στις κιθάρες ο Γιάννης Κωνσταντινίδης που είναι και ο συνδημιουργός του CD “Και πάλι παιδί” αλλά και του καινούριου τραγουδιού “Αγάπη μου εσύ”.

Τις ενορχηστρώσεις έχουν αναλάβει ο Κώστας Συντρίδης και ο Γιάννης Κωνσταντινίδης ενώ την παρέα ολοκληρώνουν ο Άρης Κουντούρης και ο Λάμπρος Μπούνας στον ήχο και ο Γιώργος Τέλλος στα φώτα.

Σταθμοί αυτής της βόλτας:
Σάββατο 7 Αυγούστου Κύπρος – Λεμεσός – Άγιος Ιωάννης – Δημοτικό Στάδιο Αγ. Ιωάννη Πιτσιλιάς
Πέμπτη 19 Αυγούστου Θεσσαλονίκη – Σίνδος – Κεντρική πλατεία
Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου Πειραιάς – Βεάκειο
Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου Θεσσαλονίκη – Φεστιβάλ “Ζύθος 2010”
Τετάρτη 6 Οκτωβρίου Κύπρος – Λευκωσία- Red
Πέμπτη 7 Οκτωβρίου Κύπρος – Λευκωσία- Red

 

——-

Το Τρίφωνο συνεχίζει και αυτό το Καλοκαίρι το ταξίδι του στην μουσική με συνέπεια σε ότι οραματίστηκε. Το πρόγραμμα που παρουσιάζει το αγαπημένο συγκρότημα σε όλη την Ελλάδα περιλαμβάνει τραγούδια από Pink Floyd, Beatles και Σαββόπουλο μέχρι Χατζιδάκη, Θεοδωράκη και Τσιτσάνη, Βαμβακάρη και παραδοσιακά! Η Ερωφύλλη, ο Νίκος Κουρουπάκης και ο Δημήτρης Υφαντής παρουσιάζουν επίσης την τελευταία τους δουλειά σε συνεργασία με τη Λίνα Νικολακοπούλου (το Να μ’ αγαπάς είναι ένα τραγούδι που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια) σε μουσικές των Σταμάτη Κραουνάκη, Νίκου Αντύπα, Goran Bregovich, Leonard Koen, Δήμητρας Γαλάνη κ.α, καθώς και το νέο τους εξαιρετικό single «Σαν παράσταση», ένα παραδοσιακό τραγούδι (που είχε γραφτεί για μία θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη) σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, το οποίο αποτελεί τον προπομπό της νέας τους δισκογραφικής συνεργασίας με την σπουδαία στιχουργό που αναμένεται τον Χειμώνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
 
26/7: Κοζάνη
30/7: Κέρκυρα
31/7: Παξοί

02/8: Τήνος
07/8: Ιτέα
10/8: Σάμος
22/8: Μεγαλόπολη
23/8: Αττικό Άλσος
24/8: Ελευσίνα (Αισχύλεια)
25/8: Πάρος
26/8: Σαντορίνη

01/9: Νέα Σμύρνη
02/9: Αικατερίνη
04/9: Ρόδος
07/9: Ηλιούπολη
12/9: Ξάνθη

——-

Κυκλοφόρησε σε επιλεγμένα καταστήματα δίσκων η πρώτη δισκογραφική δουλειά σε στίχους και μουσική της Θεσσαλονικιάς δημιουργού, Σοφίας Νάτσιου με τίτλο “Απόψε“. Πρόκειται για μια δουλειά, που τόσο υφολογικά, όσο και ενορχηστρωτικά χαρακτηρίζεται από το έντονο στοιχείο της παραδοσιακής μουσικής, ενώ ο στίχος άλλοτε τρυφερά ερωτικός και άλλοτε κοινωνικός και επαναστατικός έρχεται να ταξιδέψει τον ακροατή αλλά και να αγγίξει ευαίσθητες χορδές του. Ο δίσκος αποτελείται από έντεκα τραγούδια που ερμηνεύουν εξαίρετοι ερμηνευτές όπως η Αρετή Κετιμέ, η Σοφία Εμφιετζή, η Dilek Koc και η Μαρία Φωτίου καθώς και οι νέοι και ανερχόμενοι Γιάννης Λεκόπουλος, Κατερίνα Δούκα, Δημήτρης Τσικούρης, Πέτρος Παπαεμμανουήλ, Τέλης Καραγκιόζογλου και Μαρία Λαδά. Στίχους έγραψαν σε τρία τραγούδια οι Αντώνης Νάτσιος, Γιάννης Νάτσιος και Μαρία Λαδά. Μια πολύ αξιόλογη δισκογραφική δουλειά μιας νέας δημιουργού που αξίζει την προσοχή μας.

——-

Το γεγονός του φετινού χειμώνα ήταν αντικειμενικά οι παραστάσεις του Διονύση Τσακνή με τίτλο «Οι φίλοι μου είμαι εγώ» στην Αθήνα. Ο Διονύσης μεταφέρει την μεγάλη αυτή επιτυχία το καλοκαίρι σε Ελλάδα και Κύπρο. Από τις 31 Ιουλίου έως τις 27 Αυγούστου ο Διονύσης Τσακνής θα περιοδεύσει : το Σάββατο 31 Ιουλίου στη Χίο, στην Παραλία Βολισσού, την Παρασκευή 6 Αυγούστου στη Νάουσα, στο θερινό δημοτικό θέατρο Νάουσας, το Σάββατο 14 Αυγούστου στον Αγιόκαμπο Λάρισας, την Πέμπτη 26 Αυγούστου στον Τύρναβο, στη Βρύση Τυρνάβου και την Παρασκευή 27 Αυγούστου στη Μεγαλόπολη, στο Ίσωμα Καρυών.

Στο πρόγραμμα θα ακούσουμε όλες τις μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες του Διονύση, τραγούδια δικά του αλλά και φίλων του από την κυκλοφορία του δίσκου του «φίλοι μου είμαι εγώ» με τραγούδια όπως ο «Λήσταρχος Νταβέλης» και η «Βουτιά» να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Μαζί του τραγουδά μια νέα τραγουδίστρια, η δεκαεννιάχρονη Κασσιανή Λειψάκη, που ο Διονύσης πιστεύει ότι θα αφήσει εποχή στο ελληνικό τραγούδι.

 

——-

Μετά από μια σύντομη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του πριν από λίγες μέρες στην Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν για συναυλίες, ο Δημήτρης Μητροπάνος, είναι πλέον πολύ καλά και ετοιμάζει προσεχτικά τα επόμενα φιλόδοξα βήματά του…
Στα άμεσα σχέδια του είναι αρχικά ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη που αναμένεται να παρουσιάσει παρέα με τη Γλυκερία και τον Δημήτρη Μπάση τον Σεπτέμβρη στο θέατρο βράχων. Οι τρεις σπουδαίοι ερμηνευτές θα τιμήσουν τον αξεπέραστο λαϊκό συνθέτη, ερμηνεύοντας μερικές από τις αθάνατες επιτυχίες του.

Παράλληλα ο λαϊκός βάρδος αναμένεται να μπει στο studio για να ηχογραφήσει τα νέα τραγούδια που γράφει αποκλειστικά για τη φωνή του μια μεγάλη προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής, ο Σταμάτης Κραουνάκης. Παράλληλα στο τέλος του Σεπτέμβρη ο Μητροπάνος θα αρχίσει πρόβες για τις χειμερινές εμφανίσεις του στην Ιερά Οδό, όπου θα βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά μαζί με τη Πέγκυ Ζήνα, ενώ όπως φημολογείται φέτος στην παρέα τους θα προστεθεί και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου!

——-

Μετά από ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ μακροβιότερης σαιζόν στην Αθήνα, όπου ξεπέρασε τους 13 μήνες συνεχών εμφανίσεων, κερδίζοντας το κοινό με το μέταλλο της φωνής του, την ενέργεια και τις επιτυχίες του που αποδεικνύονται ανθεκτικές στον χρόνο, ο Νίκος Βέρτης στις 19 Αυγούστου μεταφέρει στο «Όραμα» της Θεσσαλονίκης την ίδια μουσική υπερπαραγωγή, γεμάτη εκπλήξεις!

Ο Νίκος Βέρτης επιστρέφει στην πόλη του μετά από δυόμισι χρόνια… Και, συναισθηματικά φορτισμένος, ξαναπιάνει το νήμα από ‘κει που ξεκίνησε… από το «Όραμα», το οποίο φτιάχτηκε ειδικά για τον Νίκο Βέρτη! Εδώ ξεκίνησε να τραγουδάει κι εδώ επιστρέφει με ένα υπερθέαμα που – ειδικά για τους Θεσσαλονικείς – αναμένεται άκρως εντυπωσιακό, αφού θα απολαύσουν για πρώτη φορά ένα εξαιρετικό θέαμα από το παγκοσμίως καταξιωμένο σόου του Cirque de Solei. Σκηνικά που κόβουν την ανάσα, εντυπωσιακές εικόνες από το εξωτερικό, φαντασμαγορευτικά χορευτικά και οι μεγάλες κλασικές επιτυχίες του Νίκου Βέρτη, σε πρώτο πλάνο…!

——-

Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο ετοιμάζει το φετινό καλοκαίρι ο Σάκης Ρουβάς! Ο δημοφιλής τραγουδιστής της νεολαίας θα απογειώσει το κοινό του ερμηνεύοντας όλες τις μεγάλες του επιτυχίες καθώς και το τελευταίο του single «Εμένα θες».

Οι πιο σημαντικοί σταθμοί των συναυλιών του Σάκη είναι οι εξής: σήμερα στην Κόρινθο, στην Μυτιλήνη (28/7) στη Λάρνακα (30/7), στην Καλλικράτεια (6/8), στην Καλαμάτα (9/8), στη Χίο (11/8) και στην Πάφο (13/8).

 

——-

Κυκλοφόρησε το soundtrack της σειράς που όλοι αγαπήσαμε!! Οι ηθοποιοί του σίριαλ του Mega «Μίλα μου βρώμικα», οι Matisse, η Άννα Βίσση, ο Γιώργος Μαζωνάκης και η Δήμητρα Γαλάνη μας καλούν στο απόλυτο μουσικό party!

Στο εν λόγω soundtrack θα βρείτε αποκλειστικά την κυπριακή εκδοχή του τραγουδιού «Στην Πυρά» από την Άννα Βίσση όπως μας το παρουσίασε στο επεισόδιο που συμμετείχε, την έξυπνη διασκευή του «Τζίνι» με τον Γιώργο Μαζωνάκη, την επιτυχία των Matisse «Today» που ακουγόταν στους τίτλους έναρξης της σειράς, καθώς και τη «διχόνοια» με τη Δήμητρα Γαλάνη! Χορευτικοί ρυθμοί, χιουμοριστικά στιχάκια και επαρκείς ερμηνείες συνθέτουν το απόλυτο soundtrack του Καλοκαιριού.

 

——-

Κάπου εδώ σας αποχαιρετάμε… Θα σας αφήσουμε για να κάνουμε κι εμείς διακοπές… Θα επανέλθουμε δριμύτεροι με φρέσκια διάθεση και ακόμα πιο πολλά νέα από την ελληνική μουσική σκηνή στις 30 Αυγούστου… Έως τότε σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαίρι και καλά να περνάτε ακούγοντας πάντα καλή ελληνική μουσική!!!

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here