Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Κυκλοφορεί την επόμενη Τρίτη 12 Οκτωβρίου σε όλα τα δισκοπωλεία και τα περίπτερα της χώρας το πολυαναμενόμενο νέο album της Πέγκυς Ζήνα με τίτλο “Ευαίσθητη …ή λογική” Όπως κατ’ εξακολούθηση έχουμε γράψει το νέο album της λαϊκής τραγουδίστριας υπογράφουν δύο πολύ αξιόλογοι νέοι δημιουργοί, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος (μουσική) και η Ελεάννα Βραχάλη (στίχοι). νέα δουλειά περιλαμβάνει δέκα νέα τραγούδια ανάμεσα στα οποία και ένα ντουέτο με τον σπουδαίο Δημήτρη Μητροπάνο. Στο album θα βρούμε επίσης και τα δύο τραγούδια που ήδη ακούγονται δυνατά στα ραδιόφωνα, το «Στης ζωής το πάρτυ» και το «Ρώτησα». Το cd θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, την απλή αλλά και μια συλλεκτική που θα διατίθεται αποκλειστικά στα περίπτερα και θα περιλαμβάνει εκτός από το cd και ένα πολύ πλούσιο λεύκωμα με όλες τις λεπτομέρειες της νέας δουλειάς καθώς και πολλές φωτογραφίες της τραγουδίστριας.

——-

Κυκλοφόρησε επιτέλους και στην Ελλάδα το πρώτο αγγλόφωνο album του Μιχάλη Χατζηγιάννη με τον τίτλο ‘Mihalis‘ το οποίο περιλαμβάνει με αγγλικό στίχο διασκευές μεγάλων επιτυχιών του τραγουδιστή αλλά και έξι ολοκαίνουργια τραγούδια καταξιωμένων δημιουργών του εξωτερικού. Το πρώτο τραγούδι που ξεχώρισε μέσα από το νέο αυτό cd και ήδη κατέχει υψηλή θέση στα διεθνή charts είναι το «Everyone Dance», η διασκευή του πασίγνωστου «Χέρια ψηλά».

Παράλληλα όμως με τη διεθνή καριέρα ο Μιχάλης βρίσκεται αυτές τις μέρες στο studio, όπου ηχογραφεί το τραγούδι των τίτλων της πολυαναμένομενης υπερπαραγωγής του Mega, “Το Νησί“, του ομοτιτλου best seller της Victoria Hislop. Το τραγούδι που πρόκειται να προκαλέσει αίσθηση είναι μια σύνθεση του Μίνωα Μάτσα και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον την επόμενη Δευτέρα που θα προβληθεί για πρώτη φορά το σήριαλ από τη συχνότητα του Μεγάλου καναλιού. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά για τον τραγουδιστή που δανείζει την φωνή του σε σειρά, αφού στο παρελθόν έχει ερμηνεύσει το τραγούδι των τίτλων για τις σειρές «Άγγιγμα ψυχής», «Φεύγω», «Γητευτής» αλλά και για την «Πολυκατοικία». Επίσης πολύ πρόσφατα ο Χατζηγιάννης ηχογράφησε και ένα τραγούδι για τις ανάγκες των τίτλων της νέας σειράς της Κυπριακής τηλεόρασης “Στην Άκρη Του Παραδείσου”.

——-

Από την περασμένη Παρασκευή η Νατάσα Θεοδωρίδου, μια από τις πιο καλές σύγχρονες λαϊκές τραγουδίστριες, υποδέχεται τους φίλους της, στην “Άνοδο”. Η Νατάσα, με απόλυτο σεβασμό και τεράστια αγάπη στο λαϊκό τραγούδι που με συνέπεια και ήθος υπηρετεί από την αρχή της καλλιτεχνικής της διαδρομής, έχει στόχο αυτό το χειμώνα, επιλέγοντας τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο, αλλά και μεγάλα λαϊκά τραγούδια του χθες και του σήμερα, να μετατρέψει το κοινό της Αθήνας σε μια μεγάλη παρέα που θα συμμετέχει και θα διασκεδάζει σε ένα καθημερινό «λαϊκό ξεφάντωμα»!

Μαζί της τρεις νέοι καλλιτέχνες, ο λαμπερός Κώστας Μαρτάκης, ο ταλαντούχος Ηλίας Βρεττός και η ανερχόμενη Ελένη Φουρέιρα. Την σκηνοθεσία των εμφανίσεων της Νατάσας έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος ενώ η καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκει στον Θανάση Βήχο. Το ραντεβού λοιπόν κλείνεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στην «Άνοδο» για ένα χειμώνα γεμάτο ωραία τραγούδια και μουσικές! Τις Κυριακές το “γλέντι” θα ξεκινάει από τις 8 το απόγευμα…

——-

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του και το τελευταίο album του Γιώργου Νταλάρα «Γι’ αυτό υπάρχουνε οι φίλοι» συνεχίζει να βγάζει τη μια επιτυχία μετά την άλλη, με τελευταία ένα σπουδαίο λαϊκό τραγούδι, από τα καλύτερα που έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια, με τίτλο «Η ξενιτιά σου». Το τραγούδι που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους φίλους της καλής λαϊκής μουσικής, είναι μια σύνθεση του ταλαντούχου νέου συνθέτη Κωνσταντίνου Βελλιάδη σε στίχους του ικανότατου Τέρπανδρου. Το εν λόγω μάλιστα δίδυμο έχει χαρίσει ακόμη μια επιτυχία στον Γιώργο Νταλάρα, το τραγούδι «Χάνεται», που συμπεριλαμβάνονταν στον προηγούμενο δίσκο του με καινούριο υλικό. Παράλληλα αυτό το διάστημα οι δύο αξιόλογοι δημιουργοί ετοιμάζουν νέα τραγούδια, τα οποία θα απολαύσουμε σύντομα τόσο από καταξιωμένους αλλά και από νεώτερους ερμηνευτές.

——-

Μετά από ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ μακροβιότερης σαιζόν στην Αθήνα – όπου ξεπέρασε τους 13 μήνες συνεχών εμφανίσεων, κερδίζοντας το κοινό με την ενέργεια και τις επιτυχίες του που αποδεικνύονται ανθεκτικές στον χρόνο – ο Νίκος Βέρτης στις 19 Αυγούστου μετέφερε στο «Όραμα» της Θεσσαλονίκης την ίδια μουσική παράσταση, γεμάτη εκπλήξεις… Μια μουσική παράσταση λαμπερή, συνώνυμο της επιτυχίας και της διασκέδασης. Η αποδοχή και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν για ακόμη μια φορά μοναδική και γι’ αυτό το λόγο οι προγραμματισμένες εμφανίσεις του τραγουδιστή παίρνουν παράταση για λίγες ακόμα ημέρες. Ραντεβού λοιπόν κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Όραμα…

——-

Μια επιτυχημένη συνεργασία συνεχίζεται το φετινό χειμώνα στη σκηνή της Αρχιτεκτονικής! Ο Χρήστος Δάντης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος μετά τις επιτυχημένες τους καλοκαιρινές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο συναντώνται εκ νέου από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στην φιλόξενη σκηνή της «Αρχιτεκτονικής».

Μάλιστα οι δύο καλλιτέχνες πρόσφατα συνεργάστηκαν και δισκογραφικά, ερμηνεύοντας το ντουέτο «Στην αγάπη να τα δίνεις όλα», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στον τελευταίο δίσκο του Γιώργου Παπαδόπουλου με τίτλο «Μαζί μου σε θέλω». Επίσης μαζί τους στη σκηνή θα βρεθεί και η Αλεξάνδρα Κονιάκ (πρώην μέλος των Stavento). Ένα φρέσκο, νεανικό σχήμα που αναμένεται να προσελκύσει πολλούς φίλους της καλής ποπ και ροκ μουσικής!

——-

Ο Λεωνίδας Μαράντης, έχοντας στριμώξει στην βαλίτσα του τον σύγχρονο ήχο του βρετανικού rock, επιστρέφει από το Λονδίνο και ξεκινάει στο Κοο Κοο τις live εμφανίσεις του για να μας παρουσιάσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Λονδίνο – Αθήνα” μαζί με διασκευές από την βρετανική αλλά και την ελληνική rock σκηνή. Στο πλευρό του συναντάμε τους Spotlights, πέντε ορεξάτους μουσικούς και φίλους, πάντα έτοιμους να ηλεκτρίσουν την ατμόσφαιρα και να προσφέρουν μια διαφορετική δυναμική στα τραγούδια του.

Μετά από 8 χρόνια περιπλανήσεων στην πρωτεύουσα του rock και με εφόδιο μελωδίες, ακούσματα και ερεθίσματα επηρεασμένα απο το vibe του βρετανικού rock, ο Λεωνίδας ενώνει αυτή την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου τις δυνάμεις του με τους Spotlights και προσγειώνεται δυναμικά σε ένα από τα πιο rock στέκια της πόλης έτοιμος να μας ξεσηκώσει. Άλλοτε με brit-pop και άλλοτε με indie-rock ήχο, άλλοτε με χορευτική και άλλοτε με νοσταλγική διάθεση οι Λεωνίδας Μαράντης & the Spotlights στήνουν ένα φωτεινό μουσικό ταξίδι και μας ξεδιπλώνουν ιστορίες βγαλμένες μέσα από την πρώτη δισκογραφική απόπειρα του Λεωνίδα.

——-

Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους από τις 8 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Σταυρό του Νότου. Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος «στην ίδια πόλη υπό βροχήν», υπό μνημονίου και ακραίας οικονομικής συγκυρίας που ήρθαν να προστεθούν στην ήδη συννεφιασμένη βάρβαρη καθημερινότητα. Δυο μουσικοί διαφορετικών γενιών συναντιούνται ξανά μετά την πρώτη τους κοινή εμφάνιση το 2002 πάλι στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Πιο ώριμοι, με περισσότερες επιτυχίες και τραγούδια, μετρώντας δεκάδες κοινές συναυλίες όλο το φετινό καλοκαίρι, αισθάνονται ότι έχουν ακόμα πολλά να πούνε στο κοινό που τους αγαπάει και τους αγκαλιάζει σε κάθε τους εμφάνιση.

Ο Θάνος Μικρούτσικος κουβαλώντας ως προέκταση πια του χεριού του το πιάνο του και τους εκπληκτικούς αυτοσχεδιασμούς του συνομιλεί με τον μεγαλύτερο “παραμυθά” της ελληνικής μουσικής σκηνής, τον τραγουδοποιό Χρήστο Θηβαίο. Κι οι δυο μαζί στήνουν μια παράσταση που συγκινεί, μαγεύει και ταξιδεύει το κοινό. Στην παράστασή τους σημαντικό ρόλο παίζουν οι εξαιρετικοί μουσικοί, σολίστ ο καθένας στο είδος του. Ο Δημήτρης Σινογιάννης, πρύτανης στις κιθάρες, ο δυναμικός Άκης Γαβαλάς στα ντραμς, ο γεμάτος πάθος Χρήστος Βογιατζής με το μπάσο του και τη φωνή του και ο μάγος των πνευστών Θύμιος Παπαδόπουλος. Κι είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της παράστασης οφείλεται σ’ αυτούς.

——-

Νέο single κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες στα ραδιόφωνα η Λένα Αλκαίου επιστρέφοντας έτσι δυναμικά στα μουσικά πράγματα. Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο λαϊκό τραγούδι με τίτλο «Το έγκλημά μου» σε μουσική του Γιάννη Νικολάου και στίχους του Γιώργου Κρητικού. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που η καλή τραγουδίστρια συνεργάζεται με τους αξιόλογους αυτούς δημιουργούς. Το εν λόγω δίδυμο χάρισε πριν από αρκετά χρόνια στη Λένα Αλκαίου τη μεγαλύτερη ίσως επιτυχία της μέχρι σήμερα, το υπέροχο «Ίχνος». Παράλληλα με τη δισκογραφική επιστροφή της η Αλκαίου αυτή την περίοδο ετοιμάζει με πολύ προσοχή και τις επικείμενες εμφανίσεις σε μουσική σκηνή της Αθήνας.

——-

Για το τέλος να πούμε κι εμείς με τη σειρά μας «αντίο» σε μια σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια που δεν είναι πια μαζί μας. Η Δούκισσα υπέκυψε στον καρκίνο που την ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια και άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 69 χρονών, τα ξημερώματα της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου, σε αθηναϊκή κλινική όπου νοσηλευόταν. Να θυμίσουμε ότι συνεργάστηκε με μεγάλους έλληνες συνθέτες, ενώ τραγούδια της που έμειναν στη ιστορία είναι μεταξύ άλλων τα «Άνθρωποι είμαστε», «Αναμνήσεις» και «Θέλω τα όπα μου». Μεγάλη απώλεια για το λαϊκό τραγούδι που γίνεται ολοένα και φτωχότερο…

 ——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here