Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, επιτέλους, το νέο album του Γιώργου Παπαδόπουλου με τίτλο «Όλα Στο Κόκκινο». Ένα album που αναμενόταν να κυκλοφορήσει από τον περασμένο Ιανουάριο και λόγω οικονομικών προβλημάτων της δισκογραφικής εταιρίας Lyra, όπου ανήκε ο Γιώργος Παπαδόπουλος, έμεινε για αρκετούς μήνες στο συρτάρι. Μετά όμως από αρκετές αναβολές το album κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή από την εταιρεία Heaven, με την οποία υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο ο τραγουδιστής, και μας περιμένει να το ανακαλύψουμε!

Στη νέα δισκογραφική δουλειά, τη μουσική και στα 13 τραγούδια υπογράφει ο ίδιος ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ενώ οι στίχοι ανήκουν στον εξαίρετο Κυριάκο Ντούμο, που έγραψε και τα περισσότερα τραγούδια του cd, τον Ποσειδώνα Γιαννόπουλο, την Γιούλα Γεωργίου, τη Μαργαρίτα Δρούτσα, τον Ζήνωνα Ζιντίλη, το Νικόλα Νικολάου, στίχους δε σε δύο κομμάτια έγραψε και ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Μία πρώτη γεύση των νέων τραγουδιών έχουμε ήδη πάρει από την ομώνυμη επιτυχία του album «Όλα Στο Κόκκινο», την πρόσφατη επιτυχία «Απόψε δεν θα κοιμηθώ» καθώς και το νέο του ραδιοφωνικό single «Εσύ δεν ξέρεις».

——-

Η ζωντανή ηχογράφηση των παραστάσεων του Γιάννη Πάριου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τον τίτλο «Ο κύκλος του έρωτα», αναμένεται να κυκλοφορήσει το αμέσως προσεχές διάστημα. Στις εμφανίσεις του αυτές τον περασμένο Φεβρουάριο στο Μέγαρο, ο σπουδαίος τραγουδιστής πραγματοποίησε μια αναδρομή στο Ερωτικό τραγούδι από το 1950 μέχρι δημιουργούς του σήμερα και παρουσίασε ένα πρόγραμμα με τραγούδια σπουδαίων δημιουργών όπως των Χ. Χαιρόπουλου, Αττίκ, Κ. Γιαννίδη, Σουγιούλ αλλά και τραγούδια αγαπημένα της δικής του γενιάς που συγκίνησαν και πέρασαν στα χείλη και τις καρδιές μας…

Ένα πρώτο δείγμα από τη νέα αυτή δουλειά είναι το τραγούδι “Δε μετανιώνω”, η διασκευή της διαχρονικής διεθνούς επιτυχίας «My way», που σφράγισε με την ερμηνεία του ο Frank Sinatra, και που απέκτησε ελληνικούς στίχους από τον Γιάννη Πάριο…!

——-

Νέο single για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη μέσα από το ολοκαίνουριο album της «Για πού τραβάς ελπίδα». Πρόκειται για το «Σε όλα τα νησιά (κρίνα του γιαλού)», ένα τραγούδι που περικλείει τα πανέμορφα τοπία της πατρίδας μας και μέσα σε 3,5 λεπτά μεταφέρει το καλοκαίρι στην ψυχή μας!

Ένα ταξίδι με άρωμα από τις Κυκλάδες, με χρώματα από το Ιόνιο και εικόνες από τα Δωδεκάνησα. Ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς μας κάνει μία περιήγηση στη νησιωτική Ελλάδα ενώ η μελωδία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα μας δίνει το χέρι και το μαντήλι και μας παρασύρει σε έναν υπέροχο παραδοσιακό ελληνικό ρυθμό με την πεντακάθαρη, αστραφτερή και γεμάτη ζωή φωνή της Άλκηστης. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω τραγούδι ερμήνευσε πρώτη, επίσης εξαιρετικά, στο soundtrack της ταινίας-ντοκιμαντέρ της Λυδίας Καρρά, «Φωνή Αιγαίου», η Έλλη Πασπαλά…

——-

Οι Εκμέκ, η παρέα απο την Θεσσαλονίκη, κατάφερε σε  σύντομο χρονικό διάστημα, πατώντας στην ευφάνταστη διασκευή γνωστών τραγουδιών να καθιερωθεί ως μια απο τις πιο δυναμικές και εξωστρεφείς προτάσεις  live και ταυτόχρονα με σοβαρότητα και ειλικρίνεια κοίταξαν εντός για το πρωτότυπο υλικό που κυκλοφόρησε στο πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Γλυκαίνει και δεν παχαίνει»!

Από τον Κηλαηδόνη και τους Κατσιμίχα, έως τους Depeche Mode και τον Marc Almond, και από τον ρετρό Χιώτη έως την Rihanna, οι Εκμέκ παρουσιάζουν την Παρασκευή 25 Μαΐου, στις 9.30 το βράδυ, στον Ερωτικό mare ένα τρελό διασκεδαστικό, δυναμικό show που ξεχειλίζει απο αγαπημένες γνωστές ελληνικές και ξένες διασκευές, πάντα δοσμένες μέσα απο το δικό τους ιδιαίτερο balkan-ethnic πρίσμα. Στο Live τους αυτό θα ακούσουμε και το νέο τους single σε συνεργασία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ένα ανατρεπτικό ντουέτο με τίτλο “Δε σε συγχώρεσα ούτε λίγο”!

——-

Έναρξη για την Άννα Βίσση αυτή την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, στις 12 ακριβώς τα μεσάνυχτα στο ODEON της Θεσσαλονίκης! «Πειραγμένες» ενορχηστρώσεις, αγαπημένα ζεϊμπέκικα και δυνατές μπαλάντες, ποπ, ροκ και λαϊκά, πιάνο, dance και ταμπούρλα, εκκλησιαστικές καμπάνες και λέιζερ, σε ένα nonstop πάρτι μιας ερμηνεύτριας που πάντα πίστευε ότι η μουσική είναι ένα.

Καλεσμένη της Άννας, η Μαίρη Λίντα, αυτή η μεγάλη τραγουδίστρια κλασικής αξίας, που έρχεται στο Odeon της Θεσσαλονίκης, το ίδιο κεφάτη και δροσερή όπως τότε, για να μας ταξιδέψει στα περήφανα 60’ς του Χιώτη αλλά και να μας δείξει πως επιτέλους χορεύεται το μάμπο. Συνεργοί και συνωμότες στην όλη κατάσταση, οι Wedding Singers, μια αγορίστικη μπάντα που ζει για να κάνει πάρτι, «φρεσκάροντας» τα πιο δημοφιλή και σημαντικά τραγούδια από την disco, synth, pop, rock & rock’ n’ roll σκηνή της δεκαετίας του 80 και του 90.

——-

Αυτή την Παρασκευή 25 Μαΐου κυκλοφορεί το νέο album της Πάολα, που εγκαινιάζει την συνεργασία της με την δισκογραφική εταιρία HEAVEN. Το album θα περιλαμβάνει λαϊκά τραγούδια που υπογράφουν ως επί το πλείστον ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (μουσική) και ο Ηλίας Φιλίππου (στίχους) καθώς και κάποιες συμμετοχές-έκπληξη. Ένα πρώτο δείγμα από τη νέα αυτή δουλειά έχουμε ήδη πάρει εδώ και λίγους μήνες με το τραγούδι «Να με αφήσεις ήσυχη θέλω» μια δημιουργία του επιτυχημένου καλλιτεχνικού διδύμου, Κυριάκου Παπαδόπουλου και Ηλία Φιλίππου…

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here