Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Κυκλοφόρησε επιτέλους μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών ο νέος δίσκος του Μιχάλη Δημητριάδη. Τίτλος του, «Σημαιοστολισμός». Στο νέο cd o εξαιρετικός λαϊκός τραγουδιστής συνεργάζεται με τον ταλαντούχο νέο συνθέτη Ανδρέα Λάμπρου. Στους στίχους των τραγουδιών συναντάμε πρωτομάστορες όπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλους και ο Μάνος Ελευθερίου αλλά και άξιους τεχνίτες του λόγου όπως η Βάσω Αλαγιάννη, ο Άρης Δαβαράκης, η Λίνα Δημοπούλου, ο Νίκος Μωραΐτης, η Ρεβέκκα Ρούση, η Ελεάνα Βραχάλη καθώς και οι «νεότεροι» Θάνος Παπανικολάου, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, Αντώνης Ανδριανός, Αντώνης Παπάς. Ακόμη ο Ανδρέας Λάμπρου μελοποιεί και ο Μιχάλης Δημητριάδη ερμηνεύει ένα ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη καθώς και δυο ανέκδοτες καταθέσεις της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και του Αλέκου Σακελλαρίου, αντίστοιχα. Τέλος στο τραγούδι «Καράβι τ’ όνειρο», τους στίχους και τη μουσική υπογράφει η Ελεάνα Τσεσμελή.

Το δικό τους ιδιαίτερο χρώμα δίνουν στο δίσκο τραγουδιστικά ο Γιώργος Νταλάρας στο «Δώσε στη χαρά», η Κατερίνα Κούκα  στο «Ραντεβού στο Νέον», ο Γεράσιμος Ανδρεάτος στο «Ρίξε μου φίλε δυο πενιές» και η Λένα Αλκαίου στο «Αν πληρώνω νοίκι».

Η ενορχήστρωση των τραγουδιών είναι του δεξιοτέχνη μπουζουξή Μανώλη Μιχαλάκη ο οποίος παίζει και όλους τους μπουζουκομπαγλαμάδες στο δίσκο. Στις ορχήστρες μετέχουν επίσης κορυφαίοι μουσικοί όπως ο Φαίδων Λιονουδάκης, ο Κώστας Νικολόπουλος, ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος κ.α. ενώ οι υπέροχες διφωνίες είναι της Μαρίας Σπυροπούλου.

Ο «Σημαιοστολισμός» είναι ένας πολύ αξιόλογος λαϊκός δίσκος, από αυτούς που σπανίζουν πια στις μέρες μας, και ακούγεται με αμείωτο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Μιχάλης Δημητριάδης υπηρετεί με συνέπεια και τα 17 τραγούδια του δίσκου αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τις εκτεταμένες φωνητικές του δυνατότητες.  Στο σημείωμα του δίσκου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Κλείνοντας 30 χρόνια στο τραγούδι σας παρουσιάζω τον 11ο προσωπικό μου δίσκο, νιώθοντας μεγάλη υπηρηφάνεια και χαρά μιας και πιστεύω ότι τέτοιες δουλειές και από θέμα συντελεστών και τραγουδιών αλλά και από θέμα παραγωγής, τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο σπάνια… Εύχομαι τα τραγούδια αυτά να περάσουν στα χείλια σας και στην καρδιά σας.»

——-

«Ξαναγεννήσου» τιτλοφορείται η νέα δισκογραφική δουλειά της Ζωής Παπαδοπούλου που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες. Η χαρισματική ερμηνεύτρια στο νέο αυτό δισκογραφικό της βήμα συνεργάζεται με νέους δημιουργούς όπως ο Απόστολος Ρίζος, ο Μιχάλης Γελασάκης, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, ο Τάσος Γεωργόπουλος και ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης. Την ενορχήστρωση των πέντε τραγουδιών του νέου album έχει αναλάβει ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, συνεργάτης της Ζωής και στις ζωντανές της εμφανίσεις. Μια γεύση από το νέο αυτό album πήραμε ήδη διαδικτυακά με το τραγούδι “Το Δέντρο”, σε στίχους του Μιχάλη Γελασάκη και μουσική του Απόστολου Ρίζου.

——-

Η Θεσσαλονίκη γίνεται ο επόμενος προορισμός του Κώστα Μακεδόνα που υπόσχεται να προσφέρει στο κοινό δυο μοναδικές βραδιές γεμάτες μουσική. Η κορυφαία ελληνική φωνή ερμηνεύει τραγούδια μεγάλων δημιουργών, αλλά και δικές του αξέχαστες επιτυχίες. Από τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη, τον Μούτση και τον Γκάτσο στο ”Ποδήλατο”, στο ”Λευκό τον Πύργο”, στο ”Κάτσε Καλά”, στο ”Μόνο μια Φορά” και στο ”Τώρα μη Μιλάς”. Ραντεβού λοιπόν στο Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki αυτή την Παρασκευή 6 και 7 Απριλίου.

——-

Ο Γιάννης Χαρούλης συναντά ξανά τους φίλους του στο club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζοντας «Μαγγανείες» για δύο μόνο βραδιές. Ύστερα από μια γεμάτη χρονιά, με ορόσημα την συνεργασία του με τον Σταύρο Ξαρχάκο, την sold out καλοκαιρινή συναυλία στην Τεχνόπολη, την περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα και την προετοιμασία στο studio του νέου του δίσκου, ο Γιάννης Χαρούλης ανεβαίνει και αυτήν την άνοιξη στο club του Μύλου, για 2 εμφανίσεις, αύριο Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Απριλίου. Ενώ η κυκλοφορία της δισκογραφικής του συνεργασίας με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου είναι προ των πυλών, ο Γιάννης Χαρούλης στήνει ένα πρόγραμμα, αυτοσχεδιάζει και δοκιμάζεται σε αυτό που ξέρει καλύτερα: να τραγουδάει -όπως θα έκανε στην παρέα του- «δικά» του κομμάτια, παλιά και καινούρια, ελληνικά και ξένα.

——-

Συναυλία Αγάπης για τα παιδιά θα πραγματοποιήσει σήμερα το βράδυ στις 20:00 στο Παλλάς ο κορυφαίος έλληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης. Μαζί του οι φίλοι του Γρηγόρης Βαλτινός, Πέμη Ζούνη, Αλίκη Καγιαλόγλου, Γιώργος Περρής και Ελένη-Λυδία Σταμέλλου. Ξεχωριστή καλεσμένη του, η καταξιωμένη Σέρβα μέτζο-σοπράνο Jadranka Jovanovic. Το πρόγραμμα της συναυλίας είναι βασισμένο στην δισκογραφία του Μάριου Φραγκούλη καθώς και σε αγαπημένα τραγούδια των Χατζιδάκι, Piazzolla, Piovani, Bernstein κ.α. Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την παρουσία των ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου και της Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας, ιδρύτριας του ανθρωπιστικού οργανισμού Lifeline. Οι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους και τραγουδούν αφιλοκερδώς για τη δημιουργία της Τράπεζας Οφθαλμών στην Ελλάδα, μία πρωτοβουλία του σωματείου Lions καθώς και για τους σκοπούς του Lifeline Hellas.

——-

Ο Χρήστος Δάντης μετά από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας από τις μουσικές σκηνές της Αθήνας επιστρέφει σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο στο Γκάζι, στο «Faktor»  όπου από την Παρασκευή 30 Μαρτίου παρουσιάζει ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα.

Ο σπουδαίος έλληνας ερμηνευτής μπλέκει αριστοτεχνικά τα Rock, Pop και Funk ακούσματα με τον ήχο του μπουζουκιού, της κιθάρας και του σαξοφώνου. Με όλες τις μεγάλες του επιτυχίες αλλά και με διασκευασμένα παλιά λαϊκά αλλά και νέα ακούσματα ετοίμασε ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα. Στο faktor θα μας παρουσιάσει και το ολοκαίνουριο single του «Μοναξιά μου για πες» που έχει κάνει αίσθηση στα ραδιόφωνα. Μαζί με τον Δάντη εμφανίζονται οι Funk Off, η Αλεξάνδρα Κόνιακ και ο Άκης Δείξιμος.

——-

Σήμερα το βράδυ στο club του Σταυρού του Νότου, ο Δημήτρης Κοργιαλάς μας παρουσιάζει την καινούρια του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Η ζωή είναι μια βόλτα», λίγες μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία της.

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του προσωπική δουλειά, ο Δημήτρης Κοργιαλάς επιστρέφει έχοντας στις αποσκευές του 10 ολοκαίνουργια τραγούδια σε μουσική δική του και στίχους του Θάνου Παπανικολάου, του Σταύρου Σταύρου και δικούς του. Μαζί του σε αυτήν τη «βόλτα» αγαπημένοι φίλοι, οι οποίοι θα τον συντροφεύσουν στο club του Σταυρού του Νότου, για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα καινούρια του τραγούδια.Η Ραλλία Χρηστίδου, η Πένυ Ραμαντάνη, ο Γιώργος Αλουπογιάννης, ο Δημήτρης Καρράς, η Ηλιάνα Τσαπατσάρη και φυσικά η Ευρυδίκη συμμετέχουν ερμηνευτικά σε αυτή τη δουλειά, ενώ στην σκηνή θα ανέβει και ο Θάνος Παπανικολάου για να ερμηνεύσει μαζί με τον Δημήτρη κάποιες από τις επιτυχίες τους.

——-

Και για το τέλος μια είδηση της τελευταίας στιγμής, μια δυνατή συνεργασία που πρόκειται να βάλει φωτιά στις καλοκαιρινές νύχτες που έρχονται… Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες, ενώνουν τις δυνάμεις τους φέτος το καλοκαίρι και θα συναντήσουν μαζί, τους φίλους τους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο…

Το πρόγραμμα των εμφανίσεών των δύο τραγουδιστών θα στηρίζεται σε 3 album «Ο Μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες», «Στίλβη» και «Omnia» αλλά και στις πρόσφατες προσωπικές δισκογραφικές τους δουλειές «Είπα στους φίλους μου» και «Προσοχή στο κενό».

Στο πρώτο μέρος αυτού του ταξιδιού ο Φίλιππος και η Ελεωνόρα θα βρεθούν σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας ξεκινώντας από την Αλεξανδρούπολη στις 30 Μαΐου και θα συνεχίσουν στην Κομοτηνή, στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στο Βόλο, στα Γιάννενα για να έρθουν στον Πειραιά, στο Βεάκειο και λίγο αργότερα, στα μέσα Ιουλίου, στο θέατρο του Λυκαβηττού στην Αθήνα…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here