Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

 

Για που τραβάς ελπίδα και μες την καταιγίδα πάλι τι ζητάς
Που βρήκες την αχτίδα ,που βρήκες το χρυσάφι που κρατάς;
Για που τραβάς ελπίδα εδώ ειν’ η Ατλαντίδα μη χαμογελάς
Δεν έχεις καταλάβει στο πιο βαθύ σκοτάδι προχωράς
Τα στολίδια αυτά που έχεις στο λαιμό
Ποιός τα χάρισε μέσα στον πόλεμο
Τα διαμάντια αυτά είναι σα δάκρυα
Μοιάζουν να ’ρχονται από πολύ μακριά
Ελπίδα σε ζηλεύω, συχνά σε κοροιδεύω και σε υποτιμώ
Δεν σε πολυπιστεύω τα όνειρα ν’ αποφεύγω προτιμώ
Μα όταν πια βουλιάζω και βαριαναστενάζω τότε σκέφτομαι
Πού να’ χει πάει η ελπίδα
Η μόνη πια πατρίδα που έχουμε…

Πρόκειται για τους υπέροχους στίχους του Άρη Δαβαράκη από τους οποίους μάλιστα είναι εμπνευσμένος και ο τίτλος του πολυαναμενόμενου νέου album «Για πού τραβάς ελπίδα» της Άλκηστης Πρωτοψάλτη σε συνεργασία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα,  που αναμένεται σε λίγες μέρες.

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα ενώνονται απλά και ολοκληρωμένα σε μια κορυφαία συναισθηματική στιγμή. Μία γνήσια μουσική επαφή με ήχους, αρμονία και φως από την Ελλάδα μέχρι την Ανατολή. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μ’ έναν άμεσο, αιθέριο, συγκινητικό και διεισδυτικό τρόπο μεταφέρει την ψυχή της στις υπέροχες μελωδίες της Ευανθία Ρεμπούτσικα και τα λόγια των σπουδαίων στιχουργών Μιχάλη Γκανά, Άρη Δαβαράκη, Ελένης Ζιώγα, Ρεβέκκας Ρούσση και Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.

Ένα πρώτο δείγμα από τη νέο αυτό album, που αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον, είναι τα τραγούδια «Το γλυπτό» σε στίχους Άρη Δαβαράκη και το «Πέντε χρόνια σε ερωτεύομαι» σε στίχους Μιχάλη Γκανά, τα οποία μας συντρόφευσαν ραδιοφωνικά όλο το χειμώνα και μας προετοίμασαν με τον καλύτερο τρόπο για την ολοκληρωμένη δισκογραφική εργασία που καταφθάνει σε λίγες μέρες.

——-

Νέα δισκογραφική δουλειά για τον Αντώνη Βαρδή που αναμένεται να κυκλοφορήσει  σε λίγες μέρες από την Heaven, με τίτλο «Θα ζωγραφίσω τη ζωή μου με μπογιές». Την μουσική σε όλα τα τραγούδια του album υπογράφει ο Αντώνης Βαρδής ενώ τους στίχους τους έχουν χαρίσει οι σπουδαίοι στιχουργοί Αντώνης Ανδρικάκης, Βασίλης Γιαννόπουλος και Όλγα Βλαχοπούλου. Στη νέα δουλειά επίσης θα συναντήσουμε πολλές και ενδιαφέρουσες συμμετοχές όπως του Πασχάλη Τερζή, του Πάνου Κατσιμίχα, του Γιάννη Βαρδή, της Ευδοκίας Καδή, αλλά και της Πέγκυς Ζήνα. Το ντουέτο του Αντώνη Βαρδή με την τελευταία με τίτλο «Την μοναξιά δικάζω», που ακούσαμε ραδιοφωνικά πριν από λίγους μήνες, αποτελεί και το πρώτο single της νέας αυτής δουλειάς. Τα τραγούδια του νέου album είναι κατά βάση ερωτικού περιεχομένου αλλά δεν λείπουν και κάποια με κοινωνικές και πολιτικές αναφορές. Τέλος, ανάμεσα στα τραγούδια θα συναντήσουμε και μια διασκευή-έκπληξη στο πολυαγαπημένο «Φεύγω».

——-

Η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις τους στο Παλλάς ταξιδεύουν τα τραγούδια τους στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζουν τη μουσική τους παράσταση «Σε Μπλε Βελούδο» στο Μέγαρο Μουσικής από 29 Μαρτίου και για τέσσερις μόνο παραστάσεις. Το πρόγραμμα τους γεμάτο συγκίνηση και ζεστασιά με τραγούδια σταθμούς της μακρόχρονης και πολύχρωμης πορείας τους, γοήτευσε το αθηναϊκό κοινό που το ανέδειξε σε κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός. Οι δύο ερμηνεύτριες ενώνουν τις φωνές τους και δημιουργούν έναν μαγευτικό μουσικό πίνακα με τραγούδια που λάμπουν ακούραστα σαν άστρα στο στερέωμα της σύγχρονης ζωής μας.

——-

Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που η Μελίνα Ασλανίδου μας παρουσίασε καινούρια προσωπική δισκογραφική δουλειά. Φαίνεται όμως πως έφτασε η ώρα η πολυαγαπημένη ερμηνεύτρια να κυκλοφορήσει το νέο της album με ολοκαίνουρια τραγούδια που έγραψαν για τη φωνή της νέοι δημιουργοί, τα ονόματα των οποίων όμως προς το παρών κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό. Ωστόσο στο νέο αυτό album, που αναμένεται να κυκλοφορήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, λίγο μετά το Πάσχα, θα συναντήσουμε και το τραγούδι «Το κρύο και η μοναξιά» σε μουσική του Jimmy Καρυστινού και στίχους της Sunny Μπαλτζή. Το νέο αυτό δισκογραφικό βήμα θα βρει τη Μελίνα σε νέα δισκογραφική εταιρία, η οποία θα ανακοινωθεί και αυτή τις επόμενες μέρες, ενώ την περασμένη εβδομάδα η τραγουδίστρια πραγματοποίησε την φωτογράφηση για το νέο της album, δείγμα της οποίας μπορείτε να δείτε παρακάτω:

——-

Αποτέλεσαν μια από τις πιο αυθεντικές, ποιοτικές αλλά και διασκεδαστικές συνεργασίες του φετινού χειμώνα. Μετά την επιτυχημένη τους συνεύρεση στον Σταυρό του Νότου πριν από λίγους μήνες, ο αγαπημένος τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός συναντά εκ νέου από τις πιο σπουδαίες ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού, την Μελίνα Κανά στη μουσική σκηνή Δίπλα Στο Ποτάμι. Για 4 μόνο εμφανίσεις την Παρασκευή 30, το Σάββατο 31 Μαρτίου, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Απριλίου η Μελίνα και ο Παντελής θα παρασύρουν για ακόμη μια φορά το κοινό σε μία πορεία με συγκινητικές μελωδίες αλλά και κέφι και χορό. Θα παρουσιάσουν τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, επιλογές από το πλούσιο ρεπερτόριο της λαϊκής και έντεχνης μουσικής σκηνής καθώς και μοναδικά, απολαυστικά ντουέτα.

——-

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του πολιτικού cabaret, «Βερολίνο Παρίσι/ να θυμάσαι τι ξεχνάς…» στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο, οι συντελεστές της παράστασης παρουσιάζουν στον ίδιο χώρο στις 30,31 Μαρτίου και 6,7 Απριλίου μια νέα παραγωγή με τίτλο : «Βερολίνο! Παρίσι! Συγγρού! … / Η κρίση σας προωθείται…» Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Άγγελος Μπούρας συναντώνται στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, προσπαθώντας να εξηγήσουν, τι σχέση έχουν Βερολίνο και Παρίσι με τη Συγγρού. Συνομιλούν με τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και το κοινό, σε ένα διάλογο εκτός λογικής, σε μια διαφορετική πρόταση μουσικής παράστασης…

Ένα σύγχρονο πολιτικό Cabaret σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, όπου συνυπάρχουν τραγούδια μουσικές χορός video και σύγχρονα σατυρικά κείμενα.
Μια μουσική παράσταση στην καρδιά της τρέλας της εποχής… Με τη συνοδεία μιας εξαιρετικής 5μελούς ορχήστρας, τραγουδούν χορεύουν σαρκάζουν την εποχή προσπαθώντας να θυμηθούν τι ξέχασαν, επιχειρώντας να εξηγήσουν τον τίτλο της παράστασης: «Βερολίνο! Παρίσι! Συγγρού!», που γεννήθηκε …έτσι ξαφνικά… «απ’ τη μια χρονιά στην άλλη…».

——-

Μετά από πολλά ραδιοφωνικά hits και αγαπημένα τραγούδια όπως το «Μυστήριο τρένο» και το «Σαν το φύλλο στον αέρα», στο νέο single «Μεταξύ μας» ο Γιώργος Σαμπάνης δηλώνει και πάλι την ιδιαίτερη μουσική του ταυτότητα. Το «Μεταξύ μας», σε μουσική και στίχους του ίδιου του τραγουδοποιού, ξεχώρισε από την αγάπη που έδειξε από την πρώτη στιγμή το κοινό σε όλες τις live εμφανίσεις του. Πρόκειται για μια αισθαντική μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και τρυφερότητα, η οποία ήδη άρχισε να ξεχωρίζει στα ραδιόφωνα. Το τραγούδι «Μεταξύ μας» περιέχεται στο τελευταίο album του Γιώργου Σαμπάνη με τίτλο «Μυστήριο Τρένο».

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here