Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Μετά από μια πολύ επιτυχημένη περιοδεία στην Αμερική, την Αργεντινή και την Βραζιλία, όπου έζησε μοναδικές στιγμές λατρείας και θαυμασμού, η Γλυκερία επέστρεψε στην Ελλάδα και ετοιμάζεται να ταξιδέψει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ελλάδας με την παράσταση που παρουσίασε την άνοιξη στη μουσική σκηνή «Δίπλα στο ποτάμι» και στη συνέχεια σε διάφορες μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα, με τίτλο «Σμυρνέικο Μινόρε». Η παράσταση, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, όπου κι αν παρουσιάστηκε, αποτελεί ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στα τραγούδια της Σμύρνης και τους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας. Γυρνώντας πίσω στις ρίζες της, από εκεί δηλαδή που ξεκίνησε την καριέρα της, κυκλοφορώντας τα θρυλικά «Σμυρνέικα» το 1981, η σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια επιλέγει να μας θυμίσει κάποια από τα ήδη γνώριμα και αγαπημένα στο κοινό τραγούδια αυτού του είδους ενώ μας «ξανασυστήνει» και κάποια σπάνια τραγούδια δημιουργών της εποχής όπως ο Τούντας, ο Σέμσης κ.α. αλλά και άλλα αγνώστων δημιουργών που σώζονται μέχρι και σήμερα και, που όπως φαίνεται, θα αποτελέσουν το υλικό της νέας δισκογραφικής δουλειάς της ερμηνεύτριας που αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο.

Στην παρέα της Γλυκερίας θα βρίσκεται η πολυαγαπημένη τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koc και η καταπληκτική Αρετή Κετιμέ ενώ τις τρεις γυναίκες θα απαρτίζει μια  εξαίρετη ορχήστρα παραδοσιακών μουσικών οργάνων όπως ούτι, βιολί, λαούτο, σαντούρι, νέι, φλογέρες, κανονάκι, με προεξέχοντα τον βετεράνο σολίστα του ακορντεόν Λάζαρο Κουλαξίζη. Την Καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έxει ο σύζυγος και φύλακας άγγελος της Γλυκερίας Στέλιος Φωτιάδης. Οι παραστάσεις του «Σμυρνέικου Μινόρε» ξεκινούν αύριο Τρίτη από την Λαμία και το Φεστιβάλ Οίτης ενώ μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω παραστάσεις:

12/07-Θέατρο Άλσος Βεϊκου, Γαλάτσι
28/07-Σαλαμίνα
30/07-Σύρος, Πρώην Λατομείο Καραβέλα
04/08 Λιμάνι Κυλλήνης, «Γιορτές της Θάλασσας»
08/08 Νέα Κίος
10/08 Σέρρες
11/08 Χαλκιδική
14/08 Καλαμάτα
15/08 Αρκαδία
23/08 Φάρσαλα
31/08 Πάφος
10/09 Θέατρο Βράχων, «Στη σκιά των βράχων», και έπεται συνέχεια…

——-

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ένας από τους σπουδαιότερους λαϊκούς μας τραγουδιστές, θα πραγματοποιήσει μια μοναδική εμφάνιση αυτή την Πέμπτη 5 Ιουλίου στο μουσικό προαύλιο του θεάτρου Badminton, στα πλαίσια των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων του ιστορικού θεάτρου, με τίτλο «Προσωπικές διαδρομές». Με τεράστια πείρα, αλλά και σημαντική θητεία ως ερμηνευτής σπουδαίων δημιουργών, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος παρουσιάζει στο Badminton μεταξύ άλλων τις μεγάλες επιτυχίες της προσωπικής του δισκογραφίας από τις συνεργασίες του με τον Βαγγέλη Κορακάκη, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Χρήστο Νικολόπουλο κ.α., τραγούδια του Άκη Πάνου, καθώς και τραγούδια από τελευταίο δίσκο του με τίτλο «Ψυχή που δεν αμάρτησε ποτέ της δεν αγιάζει».

——-

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία του με τη Δήμητρα Γαλάνη, ο Βασιλικός ξεκινά πάλι τις live εμφανίσεις και παρουσιάζει μόνο με μια κιθάρα το Σάββατο 14 Ιουλίου στα πλαίσια του “Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας” ένα μοναδικό μουσικό project με μοναδικές επανεκτελέσεις κλασικών, αγαπημένων τραγουδιών περασμένων δεκαετιών της αγγλόφωνης μουσικής σκηνής και τις γνωστές επιτυχίες από την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο Vintage, όπως τα «Famous Blue Raincoat», «Across the Universe», «Dream a Little dream», «You are my destiny», αλλά και πολλά από τα αγαπημένα του κομμάτια που δεν συμπεριλήφθηκαν στο CD. Τη λίστα συμπληρώνουν συνθέσεις του ίδιου του Βασιλικού, μουσικά κομμάτια που σημείωσαν πρωτοφανή επιτυχία για τα ελληνικά δεδομένα, μέσα από το συγκρότημά του Raining Pleasure.

——-

Η 20χρονη Demy εμφανίστηκε πριν από 10 μήνες στη μουσική μας ζωή και όλο το χειμώνα έκανε τη μία έκπληξη μετά την άλλη, τραγουδώντας τα μεγαλύτερα hits της χρονιάς. Τώρα έρχεται με το νέο της καλοκαιρινό single, ένα τραγούδι που φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Κοντόπουλου στη σύνθεση και την παραγωγή και του Νίκου Μωραΐτη στους στίχους. Το τραγούδι “Πόσες Χιλιάδες Καλοκαίρια“, που ήδη έχει ξεχωρίσει και αναμένεται να ακουστεί πολύ το φετινό Καλοκαίρι, κυκλοφορεί από την Panik Records ενώ σύντομα θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη από Major Label.

——-

Δεύτερο δισκογραφικό βήμα στο εξωτερικό για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. “We own the world tonight” τιτλοφορείται το πρώτο single του νέου αγγλόφωνου album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο πρώτα στο Βέλγιο και έπειτα σε όλη την Ευρώπη. Το τραγούδι φέρει τη σφραγίδα των David Flynn, Thomas & Jeppe Reil, ενώ η παραγωγή του έγινε στη Δανία. Το τραγούδι έχει κυκλοφορήσει ήδη στο Βέλγιο ενώ έπονται η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία! Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

——-

Ο Στέλιος Ρόκκος, μετά από μία πολύ επιτυχημένη χρονιά ζωντανών εμφανίσεων, κυκλοφορεί τη νέα του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Ταυτότητα». Το album, που κυκλοφορεί στις 10 Ιουλίου από την ΕΜΙ, περιλαμβάνει 14 τραγούδια στο γνωστό μουσικό ύφος του Ρόκκου.

Τα περισσότερα τραγούδια τα υπογράφει συνθετικά ο ίδιος ενώ τα υπόλοιπα έχουν «ντύσει» μουσικά οι Chris Child, Λάζαρος Καγκελίδης, Κων/νος Παντζής και  Νίκος Απέργης. Τους στίχους έχουν γράψει οι Βίκυ Γεροθόδωρου, Νίκος Γκρίτσης, Chris Child, Κορίνα Καπτάνη, Νίκος Απέργης, ενώ 4 από τα τραγούδια υπογράφει στιχουργικά ο Στέλιος Ρόκκος. Ήδη στα ραδιοφωνικά charts έχουν ξεχωρίσει τα δύο πρώτα singles του άλμπουμ «Είμαι δικός σου» και «Θυμάμαι».

——-

Η Καίτη Γαρμπή, ανοίγει τα φτερά της πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας και μας παρουσιάζει το πρώτο τραγούδι μέσα από τον επερχόμενο αυτό δίσκο που θα περιλαμβάνει διασκευασμένα ιταλικά τραγούδια με ελληνικούς στίχους. Πρώτο δείγμα από αυτό το album, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι το τραγούδι “Buona Vita”, στο οποίο η Γαρμπή συνεργάζεται με μια από τις σημαντικότερες φωνές της γειτονικής χώρας, την Ornella Vanoni.

——-

Ένα χρόνο μετά το cd «Ολοκαίνουργιος», ο Πάνος Κιάμος επιστρέφει αυτές τις μέρες με το νέο του άλμπουμ που τιτλοφορείται «Κρύσταλλα» και περιλαμβάνει δεκαέξι νέα τραγούδια από τα οποία έχουν ήδη ξεχωρίσει το ομώνυμο κομμάτι, σε μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου και στίχους του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και το «Το Αίμα μου Πίσω», σε μουσική του Βασίλη Γαβριηλίδη και στίχους του Θάνου Παπανικολάου…

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here