Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Επιτέλους έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας, εξώφυλλο και tracklist του νέου πολυαναμενόμενου album της Νατάσας Μποφίλιου. «Οι μέρες του φωτός» έρχονται την επόμενη Δευτέρα 4 Ιουνίου (στα δισκοπωλεία αναζητήστε το cd από Τρίτη γιατί την Δευτέρα τα καταστήματα δίσκων θα είναι κλειστά λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος), τα νέα δηλαδή τραγούδια σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου με την υπέροχη φωνή της Νατάσσας Μποφίλιου. Τα δώδεκα τραγούδια του album μοιράζονται σε δύο cd, το πρώτο, στο οποίο περιλαμβάνονται τα πιο ηλεκτρικά και σύγχρονου ηχοχρώματος τραγούδια, ανάμεσα τους και το ομότιτλο που αποτέλεσε το τραγούδι προπομπό του δίσκου και το δεύτερο, το οποίο περιλαμβάνει τραγούδια με πιο ακουστικό και λυρικό χαρακτήρα. Από αυτά, τα πιο λυρικά τραγούδια ακούσαμε αυτές τις μέρες το εξαιρετικό «Δεμένη». Στις ευχάριστες εκπλήξεις της νέας δουλειάς συμπεριλαμβάνονται ο πολύ ιδιαίτερος ήχος των μαντολίνων μέσα από τη συμμετοχή της ορχήστρας νυκτών εγχόρδων του Δήμου Πατρέων καθώς και η συμμετοχή του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο τραγούδι «Λοχαγός Έρωτας».

Η tracklist των δύο cd της έκδοσης:

CD1
1. Οι Μέρες Του Φωτός
2. Έτσι Είναι Αυτά
3. Το Δωμάτιο
4. Συνέχεια Στα Όρια
5. Οι Τελευταίες Μέρες
6. Μονόλογος

CD2
1. Δεμένη
2. Ο Γλάρος
3. Λοχαγός Έρωτας (συμμετέχει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης)
4. Ας Βρέχει
5. Η Καρδιά Πονάει Όταν Ψηλώνει
6. Εγώ Μεγάλωνα Για Σένα

Μέχρι την κυκλοφορία του νέου album όμως οι φίλοι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για ακόμη μια φορά την Νατάσα, μετά και την πρόσφατη sold out συναυλία στο Principal Club Theater, αυτή την Τετάρτη 30 Μαΐου και πάλι στον ίδιο χώρο, αντί της Βαβυλωνίας του Μύλου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

——-

Άλλο ένα πολυαναμενόμενο album μόλις κυκλοφόρησε!!! H δισκογραφική συνεργασία του Γιάννη Χαρούλη με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, για την οποία εδώ και τρία χρόνια όλο ακούγαμε και ποτέ δεν βλέπαμε, είναι πια γεγονός. Το νέο album τιτλοφορείται “Μαγγανείες” και περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια (εννέα καινούρια και τρία σε επανεκτέλεση) σε μουσική και στίχους του Θανάση Παπακωνσταντίνου, τραγούδια ήδη γνώριμα στους θαυμαστικούς θαυμαστές του Γιάννη Χαρούλη, μέσα από τις πολυάριθμες συναυλίες του όλα αυτά τα χρόνια.

Από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της νέας δουλειάς, το εναρκτήριο τραγούδι «Άγιοι» σε μουσική του Μανώλη Πάππου, και το παραδοσιακό, μελοποιημένο από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, “Μια μάνα που ‘χε ένα γιο”. Την εμπνευσμένη ενορχήστρωση των τραγουδιών έχει αναλάβει ο ίδιος ο Χαρούλης με την βοήθεια των μουσικών που συμμετέχουν σε κάθε τραγούδι ενώ την επιμέλεια και την καλλιτεχνική παραγωγή του album έχει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Το εξώφυλλο του δίσκου αποτελεί ένα ζωγραφικό έργο του Θοδωρή Δασκαλάκη με τίτλο «Πάθος».

——-

Το 2010 κέρδισε κοινό και κριτικούς με τον πηγαίο αυθορμητισμό της και τον ποπ ρομαντισμό του ντεμπούτου album της, «Try A Little Romance». Ενάμιση χρόνο μετά, η Μαριέττα Φαφούτη επιστρέφει δριμύτερη με το πολυαναμενόμενο δεύτερο album της, που έχει τίτλο «Homemade Joy». Από το εθιστικό ξόρκι του, ήδη δημοφιλούς, «Kookoobadi» μέχρι την κινηματογραφική άγρια δύση του «Morricone» και από την ερωτική ποπ μπαλάντα του «Home» (ντουέτο με τον Tareq) μέχρι τον europop ύμνο του «This Is Not The End» (με τη συμμετοχή των Voyage Limpid Sound), το “Homemade Joy” είναι ένας δίσκος γεμάτος ευχάριστες εκπλήξεις. Το album κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα από την Inner Ear.

Τα τραγούδια από το νέο αυτό album καθώς και από την προηγούμενη δουλειά της, θα παρουσιάσει η Φαφούτη σήμερα το βράδυ στο Club του Σταυρού του Νότου με την αγαπημένη 7μελή μπάντα της. Με τη συνοδεία όμορφων εικόνων θα μοιραστούν μαζί με κάθε έναν που θα βρίσκεται εκεί …τη μυστική συνταγή της σπιτικής χαράς!

——-

Η διάσημα πια «Λόλα» του Κωστή Μαραβέγια κυκλοφορεί και σε βιβλίο. Ένα περίπου μήνα μετά την κυκλοφορία του cd με τα έντεκα ιδιαίτερα τραγούδια του ανατρεπτικού τραγουδοποιού, κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες το βιβλίο με την ιστορία της Λόλας για την οποία ο Κωστής Μαραβέγιας σημειώνει: «Σε μια περίεργα αμήχανη εποχή εμφανίστηκε στη ζωή μου η Λόλα. Διαμέσω εθνικής περισυλλογής και της κόντρας της λογικής – με οδηγό το «πρέπει», με το συναίσθημα – με οδηγό το «θέλω», εμφανίζεται η Λόλα και ανατρέπει τα πάντα». Η Λόλα αποτελεί την πιο ανέλπιστη μούσα, ένα σύμβολο αισιοδοξίας, ομορφιάς και αγάπης εν μέσω μιας «ιδιαίτερης» πραγματικότητας. Η ιστορία της Λόλας με αφηγητή τον Κωστή Μαραβέγια περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Η Λόλα», το οποίο περιέχει και το ομώνυμο άλμπουμ του, από το οποίο έχουν ήδη ξεχωρίσει το ομότιτλο τραγούδι και το ξεσηκωτικό «Το καλοκαίρι πέρασε».

——-

Ένα από τα πιο δυνατά ντουέτα του φετινού καλοκαιριού κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα! Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ξεκινούν από αυτή την Τετάρτη 30 Μαΐου την μεγάλη περιοδεία τους σε όλη την Ελλάδα. Πρώτος σταθμός τους η Αλεξανδρούπολη, ενώ ακολουθούν την Πέμπτη 31/05 η Κομοτηνή, την Παρασκευή 01/06 οι Σέρρες, την Δευτέρα 04/06 ο Βόλος, την Τρίτη 05/06 τα Γιάννενα και την Τετάρτη 06/06 η Θεσσαλονίκη. Η συναυλία μάλιστα στην συμπρωτεύουσα θα γίνει στην Βαβυλωνία του Μύλου και όχι στο «Θέατρο γης» που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα φρέσκο πρόγραμμα που στηρίζεται σε τρία album «Ο Μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες», «Στίλβη» και «Omnia» αλλά και στις πρόσφατες προσωπικές δισκογραφικές τους δουλειές «Είπα στους φίλους μου» και «Προσοχή στο κενό».

——-

Κυκλοφόρησε από τη Universal ο νέος δίσκος του Δημήτρη Μητσοτάκη με γενικό τίτλο «Ο Μπερντές». Το album περιλαμβάνει έντεκα καινούρια τραγούδια σε μουσική και στίχους του ξεχωριστού δημιουργού, τα οποία ερμηνεύουν η Μάρθα Φριντζήλα, η Εύα Λαύκα και ο ίδιος. Μαζί του οι Ευδαίμονες, ένα μουσικό σχήμα υψηλής μουσικής αισθητικής και άποψης, το οποίο αποτελούν ο Θανάσης Σολούκος, (ακορντεόν, πιάνο), η Αρετή Κοκκίνου (μαντολίνο, κιθάρες), ο Γιώργος (bro) Μητσοτάκης (τύμπανα) και ο Σταύρος Αναστασιάδης (κοντραμπάσο). Το artwork του cd επιμελήθηκαν ο Γιώργος Τσεριώνης και η Ρία Λειβαδιώτου…

——-

Πρώτη δισκογραφική δουλειά για ένα νέο τραγουδοποιό, συνεργάτη του Σταμάτη Κραουνάκη και της ομάδας Σπείρα Σπείρα, τον Άρη Βλάχο, με τον γενικό τίτλο «Ένα ένα». Τον νέο αυτό δίσκο παρουσιάζει ο Βλάχος αύριο Τρίτη 29 Μαΐου στην αυλή του παραδοσιακού καφενείου «Το Μικιο». Στην παρουσίαση των νέων τραγουδιών θα τραγουδήσουν ζωντανά ο Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώργος Μαζωνάκης, ο Πάνος Μουζουράκης, η Αργυρώ Καπαρού, ο Κώστας Μπουγιώτης και η Ασπασία Στρατηγού, οι οποίοι άλλωστε είναι και οι βασικοί ερμηνευτές των επτά τραγουδιών του νέου album  που πωλείται αποκλειστικά από το site www.kraounakis.gr. Την μουσική των τραγουδιών υπογράφει ο Άρης Βλάχος ενώ στίχους έχουν γράψει ο Μάνος Ελευθερίου, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Χρήστος Σταυρακούδης, ο Σταύρος Σταύρου και η Μαρία Στεργιοπούλου…

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here