Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

«Οι μέρες του φωτός» είναι χωρίς αμφιβολία ο δίσκος της χρονιάς… Η παρέα των τριών γράφει ιστορία και μας καταθέτει ότι καλύτερο έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια… Ο Θέμης Καραμουρατίδης με τις πανέμορφες μουσικές του που μας ταξιδεύουν, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος με τους μεστούς και τόσο ουσιαστικούς του στίχους και η Νατάσσα Μποφίλιου βεβαίως, που με τις συγκλονιστικές της ερμηνείες ήρθε να απογειώσει το τελικό αποτέλεσμα. Οι τρεις τους μας χαρίζουν έναν  υπέροχο διπλό δίσκο με τραγούδια που ακουμπάνε κατευθείαν στην καρδιά… Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω οπωσδήποτε κάποια αυτά (πράγμα δύσκολο, γιατί δεν πετάς τίποτα από αυτή τη δουλειά) θα ήταν, από τα πιο εξωστρεφή τραγούδια του πρώτου cd, «το δωμάτιο» και τις «τελευταίες μέρες» ενώ από τα πιο λυρικά του δεύτερου cd, τα «η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει» και «εγώ μεγάλωνα για σένα», τραγούδια μεγάλα, σπουδαία, που σίγουρα θα αφήσουν την δική τους μοναδική σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Αυτός ο υπέροχος δίσκος, που πρέπει όλοι οπωσδήποτε να αποκτήσετε, θα παρουσιαστεί απόψε το βράδυ, λίγο μετά τις οκτώ, σε ένα καινούργιο δισκοπωλείο στην Πανεπιστημίου, το Reload. Στο νέο αυτό μουσικό στέκι, θα στηθεί μια γιορτή για την κυκλοφορία του νέου album, που ήδη έχει κλέψει τις καρδιές μας. Μάλιστα η Νατάσσα θα μας ερμηνεύσει κάποια από τα νέα τραγούδια με ένα πιάνο και έγχορδα. Ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά, το cd θα πωλείται στη χαμηλή τιμή των 9.99 Ευρώ!

Παράλληλα τα τραγούδια από τις «Mέρες του Φωτός» ταξιδεύουν στην Ελλάδα και συναντούν τα υπόλοιπα τραγούδια του ξεχωριστού ρεπερτορίου της Νατάσσας Μποφίλιου, συνομιλώντας με ιδιαίτερες και απρόβλεπτες επιλογές από την εγχώρια και διεθνή σκηνή. Η τραγουδίστρια παρέα με τους υπέροχους μουσικούς της συνεχίζει το ταξίδι της στην Ελλάδα και μας χαρίζει μοναδικές μουσικές στιγμές…

Οι σπουδαιότεροι σταθμοί αυτής της μεγάλης περιοδείας:

10/07/2012:  Ξάνθη, Δημοτικό Θερινό Αμφιθέατρο
11/07/2012:  Έδεσσα, Θέατρο Γαβαλιώτισσας
23/07/2012:  Άγιος Νικόλαος Κρήτης, 1ο Δημ. Σχολείο Αγ. Νικολάου
24/07/2012:  Κυπαρίσσι Ηρακλείου Κρήτης, “Θέατρο των Αγρών”
28/07/2012:  Λεύκες Πάρου, Ανοιχτό θέατρο Λευκών
30/07/2012:  Νάξος, Πύργος Βαζαίου (Unplugged)
03/08/2012:  Νεστόριο Καστοριάς, 34ο River Party (20.00-21.00)
12/08/2012:  Βλάστη Κοζάνης
16/08/2012:  Μονεμβασιά
17/08/2012:  Άστρος Κυνουρίας, Θέατρο Παραλίου Άστρους
29/08/2012:  Λειβαδιά, Ανοικτό πέτρινο θέατρο Κρύας
05/09/2012:  Αθήνα, Τεχνόπολις – Γκάζι
10/09/2012:  Βόλος, Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”
11/09/2012:  Λάρισα, Κηποθέατρο “Αλκαζάρ”
13/09/2012:  Θεσσαλονίκη

——-

Δυναμική επιστροφή του Γιώργου Νταλάρα με ολοκαίνουρια δισκογραφική δουλειά. To album του σπουδαίου έλληνα τραγουδιστή, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη, περιλαμβάνει τραγούδια σε μουσική του Νίκου Αντύπα και σε στίχους διαφόρων σπουδαίων στιχουργών, όπως του Μάνου Ελευθερίου, του Άρη Δαβαράκη κ.α.

Πρώτο δείγμα του νέου αυτού δίσκου το τραγούδι «Ξέχνα τις αναμνήσεις» σε μουσική του Νίκου Αντύπα και στίχους του Μάνου Ελευθερίου. Πρόκειται για μια σύγχρονη μπαλάντα με δυνατό στίχο, απόλυτα εναρμονισμένο με το πνεύμα της εποχής. Η ηχογράφηση του τραγουδιού πραγματοποιήθηκε στο studio Odeon, η τεχνική επεξεργασία του videoclip είναι της Αγνής Δούναβη, ενώ η παραγωγή έγινε από την Universal…

——-

Νέο τραγούδι μας παρουσίασε πριν από λίγες μέρες και η Ζωή Παπαδοπούλου με τίτλο «Ξαναγεννήσου». Το τραγούδι, σε στίχους και μουσική του Τάσου Γεωργόπουλου, αποτελεί προπομπό της νέας της δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και φέρει τον τίτλο «Ξαναγεννήσου».

Πρόκειται για μια πολυσυλλεκτική δουλειά που θα περιλαμβάνει εφτά τραγούδια νέων δημιουργών όπως του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, του Απόστολου Ρίζου, του Μιχάλη Γελασάκη, του Τάσου Γεωργόπουλου και του Νεοκλή Νεοφυτίδη. Ο τελευταίος, εκτός από ένα τραγούδι που χάρισε στη Ζωή, επιμελείται και την ενορχήστρωση του δίσκου, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μέχρι την κυκλοφορία του νέου album θα απολαύσουμε τη Ζωή, για όλο το Καλοκαίρι, στο πλευρό του Κώστα Μακεδόνα, με πρώτο σταθμό της περιοδείας τους την Πυλαία Θεσσαλονίκης στις 19 Ιουλίου.

——-

Μετά από έναν πολύ έντονο συναυλιακό χειμώνα με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές όλης της Ελλάδας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου ετοιμάζεται για νέες εξορμήσεις. Με ανανεωμένο πρόγραμμα, η αγαπημένη ερμηνεύτρια για ένα ακόμα καλοκαίρι, μόνη με την μπάντα της, θα πραγματοποιήσει παραστάσεις σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα. Με τραγούδια από τον τελευταίο της δίσκο με τίτλο «Ταρίρα» αλλά και με επιλογές από όλη τη δισκογραφική της πορεία, σε νέες ενδιαφέρουσες διασκευές, η Τσαλιγοπούλου μας καλεί σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι δύο και πλέον ωρών.

Το μέχρι στιγμής πρόγραμμα των συναυλιών της:

13 Ιουλίου Κατερίνη  
22 Ιουλίου Ικαρία
27 Ιουλίου Φεστιβάλ Άρδα
30 Ιουλίου Σητεία
2 Αυγούστου Κέρκυρα
10 Αυγούστου Χανιά
11 Αυγούστου Ηράκλειο
18 Αυγούστου Τρυπητή Χαλκιδικής
23 Αυγούστου Υπάτη Λαμίας
24 Αυγούστου Βόλος
25 Αυγούστου Κυριάκι Βοιωτίας

——-

Το πολυαναμενόμενο best of album του Χρήστου Δάντη κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα και αποτελείται από 2 cds που περιέχουν τραγούδια που αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Το album με τίτλο «Dantis hits» αποτελεί ένα μοναδικό ταξίδι αναμνήσεων που ξεκινά από τα «Δακτυλικά αποτυπώματα» και φτάνει μέχρι και το σήμερα αφού περιλαμβάνει και δύο ολοκαίνουρια τραγούδια. Σε αυτό το ταξίδι θα ακούσουμε αγαπημένα ντουέτα αλλά και μοναδικές στιγμές από τις live εμφανίσεις του πολυαγαπημένου ερμηνευτή. Ανάμεσα στα τραγούδια που θα συναντήσουμε στο album είναι και τα: «Το παλιό μου παλτό», «το δωμάτιο», «μωρό μου εσύ», «φοβάμαι τα τραγούδια», «πάει η αγάπη μου» καθώς και το καινούριο «Μοναξιά μου για πες».

——-

Ολοκαίνουριο album για τους Goin’ Through με τίτλο GALLERY! Το album περιλαμβάνει εκτός από τα ήδη γνώριμα singles «Εντάξει» feat. Αντώνης Ρέμος, «Είσαι Αλλού» feat. Zan Batist και «Κάτι Μοναδικό» feat. Ελισσάβετ Σπανού και άλλες ξεχωριστές συνεργασίες όπως με τις MEΛΙSSES στο κομμάτι «Όπως Εγώ», την Ελευθερία Ελευθερίου στο «Μυστικό μου» και τους The FaDe στο «Never Give U Up (Τα Όνειρά μου Ξαναζώ)». Επίσης στο επίκαιρο τραγούδι «Δ.Ν.Τ. (Δεν Νιώθω Τίποτα)» συμμετέχει η παιδική χορωδία των εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo πρωτότυπο packaging του δίσκου στήθηκε πάνω σε ιδέες του ταλαντούχου fashion designer Dimitris Petrou, ο οποίος επιμελήθηκε και την εικόνα των Goin’ Through στις φωτογραφίες του Γιώργου Καπλανίδη. Το άλμπουμ διανέμεται πρώτα digitally από 4 έως 10 Ιουλίου και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει και στα δισκοπωλεία.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here