27/12/2011
Γράφει η Μαρίνα Σκοπελίτου
www.musiccorner.gr

Τη προηγούμενη Δευτέρα το βράδυ μας τα χάλασε λίγο ο καιρός! Όποιος ήθελε να βγει εκείνο το βροχερό βράδυ, το σκεφτόταν σίγουρα μία δεύτερη φορά. Το MusicCorner όμως δεν σταματά πουθενά και δεν θα μπορούσε να λείπει από την απονομή του χρυσού δίσκου των Locomondo για το  άλμπουμ τους «Live!», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Hard Rock Café στο Σύνταγμα!

Οι αγαπημένοι Locomondo έγιναν χρυσοί! Η μουσική τους στην οποία αναμειγνύονται οι ήχοι της Καραϊβικής με τα στοιχεία της ελληνικής μουσικής παράδοσης και οι στίχοι τους, οι οποίοι πολλές φορές θίγουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά, είναι τα στοιχεία που τους κάνουν να ξεχωρίζουν και τους οδήγησαν σε αυτή την επιτυχία.

Η κ. Έφη Κανελλοπούλου, απονέμει τον χρυσό δίσκο στον Γιώργο Κούμαρη των Locomondo...

Οι φίλοι και οι συνεργάτες του συγκροτήματος άρχισαν να καταφθάνουν λίγο πριν τις 9 και σιγά – σιγά το μαγαζί γέμισε. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ευχάριστη! Όλοι ήταν ευδιάθετοι και τα μέλη του συγκροτήματος δεν σταμάτησαν να μιλούν και να φωτογραφίζονται με τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Όση ώρα περιμέναμε να ξεκινήσει η βράβευση είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στις οθόνες του Hard Rock Café  αποσπάσματα από το νέο DVD των Locomondo, το οποίο γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της  καλοκαιρινής συναυλία τους στο Θέατρο «Πέτρας» και πρόκειται να κυκλοφορήσει γύρω στα μέσα του Ιανουαρίου από την MBI. Πρόκειται για μία πολύ όμορφη δουλειά που καταφέρνει να μεταφέρει στο θεατή το κλίμα που επικρατεί στις συναυλίες του συγκροτήματος, δηλαδή το κλίμα μίας μεγάλης γιορτής.

Λίγο πριν την απονομή καταφέραμε να τους προσεγγίσουμε για να τους θέσουμε τις ερωτήσεις μας…

Music Corner: Ποια είναι τα συναισθήματά σας για την σημερινή απονομή;
Μάρκος Κούμαρης: Για εμάς είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθώς είναι η πρώτη φορά που παίρνουμε ένα χρυσό δίσκο! Είναι κάτι πάρα πολύ ευχάριστο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι εποχές αυτές είναι δύσκολες για την ελληνική δισκογραφία. Ελπίζουμε αυτό το γεγονός να μας δώσει δύναμή και έμπνευση για καινούργιες περιπέτειες.

Music Corner: Όταν ξεκινούσατε ως συγκρότημα, φοβηθήκατε ότι ίσως το είδος της μουσικής που κάνετε δεν θα έβρισκε τελικά σημαντική απήχηση στο ελληνικό κοινό;
Γιάννης Βαρνάβας:
Το είδος της μουσικής με το οποίο ασχολούμαστε δεν προέκυψε από μία απόφαση που πήραμε. Ήταν αυτό που βγήκε φυσικά λόγω των επιρροών και του τι αγαπούσε ο καθένας. Τελικά, όπως αποδείχτηκε η μουσική μας άρεσε σε αρκετό κόσμο και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.

Music Corner:  Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για το νέο DVD που έχετε ετοιμάσει;
Μάρκος Κούμαρης: Το DVD είναι από μία συναυλία που κάναμε το καλοκαίρι του 2011 στο Θέατρο «Πέτρας». Πρόκειται ουσιαστικά για ένα απόσπασμα από τη συναυλία. Είναι μία δουλειά του Επίκουρου Τριανταφυλλίδη με τη βοήθεια του Κώστα Τσιτουρίδη. Το αποτέλεσμα  είναι ωραίο και για εμάς είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα τέτοιο DVD γιατί το συγκρότημα ως εικόνα δεν υπήρχε πάρα πολύ. Έχουν γίνει δύο – τρία video clip αλλά γενικά δεν είμαστε από τα συγκροτήματα που καλύπτονται πολύ από την τηλεόραση, οπότε το χρειαζόμασταν.

Music Corner:  Ετοιμάζεται κάποιο νέο δίσκο αυτή την περίοδο;
Μάρκος Κούμαρης: Είμαστε στο στούντιο και έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε χωρίς όμως να έχουμε έναν ορίζοντα για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει το νέο CD. Το μόνο σίγουρο είναι ότι  θα κυκλοφορήσει πριν το καλοκαίρι.

Music Corner:  Θέλετε να ευχηθείτε κάτι για τα Χριστούγεννα;
Μάρκος Κούμαρης: Τα Χριστούγεννα ήταν πάντα μία γιορτή στην οποία οι άνθρωποι έβρισκαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλο και πιο κοντά στα ουσιώδη πράγματα. Πέρα από τον καταναλωτικό μανδύα που τους έχουμε φορέσει εξακολουθούν να είναι ένας σημαντικός πόλος μέσα στο χρόνο για να ξαναβρισκόμαστε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Αυτή είναι λοιπόν η ευχή μου, να έρθουμε πιο κοντά με όσους αγαπάμε.

Music Corner:  Ευχαριστώ πάρα πολύ!
Γιάννης Βαρνάβας: Και εμείς!

Γύρω στις 11 η ώρα, όλα τα μέλη του συγκροτήματος μαζεύτηκαν στο σημείο όπου θα γινόταν η απονομή από τη διευθύντρια της Lyra, Έφη Κανελλοπούλου. Μετά την απονομή και αφού βγήκαν οι απαραίτητες φωτογραφίες, το λόγο πήρε ο Μάρκος Κούμαρης για να ευχαριστήσει τα παιδιά που συμμετέχουν στο group, όλους όσους συνέβαλλαν στη δημιουργία του διπλού άλμπουμ «Live» και κυρίως τον κόσμο που πηγαίνει στις συναυλίες και στηρίζει το συγκρότημα. Συνέχισε ο Γιάννης Βαρνάβας, ο οποίος τόνισε ότι η δουλειά των Locomondo όλα αυτά τα χρόνια και η τύχη είναι τα δύο στοιχεία που τους οδήγησαν σε αυτή την τόσο ευχάριστη θέση. Επίσης, ευχήθηκε να παραμείνουν αγαπημένοι και να συνεχίσουν αυτό που κάνουν.

Οι Locomondo με τον Βασίλη Καζούλλη...

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της βράβευσης και η βραδιά συνεχίστηκε έτσι όπως άρχισε με συζητήσεις και καλή διάθεση! Το μόνο που μας στεναχώρησε είναι το ότι δεν μπορέσαμε να ακούσουμε τους Locomondo να τραγουδούν. Μας παρηγορεί όμως το γεγονός ότι θα έχουμε την ευκαιρία να τους ακούσουμε ζωντανά, πολύ σύντομα! Η πρώτη τους συναυλία για το 2012 θα πραγματοποιηθεί στις 14  Ιανουαρίου στο Gagarin. Όσοι πιστοί προσέλθετε…!

Ο Μάρκος Κούμαρης τα λέει με τον Βασίλη Καζούλλη...

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here