03/12/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Σοφία Παπάζογλου, δυο από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές, συναντιούνται το φετινό χειμώνα για να ταξιδέψουν σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας και να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με μοναδικές ερμηνείες, ένα πρόγραμμα που αγαπά το καλό ελληνικό τραγούδι. Η στάση τους στην Αθήνα θα γίνει στην Αυλαία τα Σάββατα του Δεκέμβρη (15, 22 και 29/12), το πρώτο Σάββατο του Γενάρη (5/1)  καθώς και την Παραμονή των Χριστουγέννων 24/12.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος  θα παρουσιάζει μεταξύ άλλων τις μεγάλες επιτυχίες της προσωπικής του δισκογραφίας από τις συνεργασίες του με τον Βαγγέλη Κορακάκη, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Χρήστο Νικολόπουλο κ.α., τραγούδια του Άκη Πάνου, καθώς και τραγούδια από τελευταίο δίσκο του.
Η Σοφία Παπάζογλου από την άλλη θα κορφολογίσει αγαπημένα τραγούδια από τη δισκογραφία της με σπουδαίους συνθέτες όπως ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ο Γιώργος Ζήκας,ο Μανόλης Πάππος, Χρήστος Νικολόπουλος, ο Βασίλης Κετεντζόγλου,ο Ντάσο Κούρτι.

Και οι δυο μαζί θα ερμηνεύσουν τραγούδια που έχουν αγαπηθεί πολύ επιλεγμένα τραγούδια από τον χώρο του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού, τραγούδια «χωρίς σύνορα» καθώς και αναφορές στην ευρύτερη λαϊκή μας παράδοση, αυτοσχεδιασμούς και διασκευές ξένων τραγουδιών,μέσα από τις ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις του Βασίλη Κετεντζόγλου.

Ιδιαίτερη νότα στην παράσταση θα είναι το συγκρότημα πνευστών Balkana Mama με βαλκανικούς ήχους σε ορχηστρικά κομμάτια αλλά και διασκευές λαικών τραγουδιών καθώς και τραγουδιών απ’το προσωπικό ρεπερτόριο των των τραγουδιστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here