3/6/2014
www.musiccorner.gr

Η Γιώτα Νέγκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης ξεκινούν την καλοκαιρινή τους περιοδεία από την Χαλκιδική. Την Κυριακή 8 Ιουνίου εμφανίζονται στο Camping Armenistis στη Σιθωνία Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του “Sea Wave Festival”.
Ώρα έναρξης: 22:30
Τιμή εισιτηρίου: 10€ με ποτό, δωρεάν για τους πελάτες του camping
Πληροφορίες στο τηλ: 231 0 850177

negka_karamouratidis_afisa_2014_05_001

Από τη μία η Γιώτα Νέγκα: η σπουδαία λαϊκή φωνή που επιμένει να μας συγκινεί όπως παλιά και σαν από πάντα – μόνο που μιλάμε κιόλας για το 2014! Είναι η Γιώτα Νέγκα που μαζί της τραγουδήσαμε “Με τα μάτια κλειστά” και μας έβγαλε τα πιο βαθειά  μας “αχ” όσο κι αν προσπαθήσαμε να τα κρύψουμε καλά. Είναι η Γιώτα Νέγκα για την οποία ο Ηλίας Κατσούλης έγραψε πως είναι σαν “ηρωίδα τραγουδιών του Τσιτσάνη, γελαστή και πικραμένη, μαγική και μαγεμένη” και η οποία συγκίνησε χιλιάδες κοινού στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα την περασμένη άνοιξη και το καλοκαίρι ερμηνεύοντας τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Είναι και τόσα πολλά ακόμα η Γιώτα….

Από την άλλη, ο Θέμης Καραμουρατίδης: ο “μικρός” (λόγω του νεαρού της ηλικίας) και μεγάλος ήδη στις καρδιές του κοινού, αλλά και τις συνειδήσεις των ομότεχνών του, συνθέτης. Ο ένας εκ των τριών μάγων της σύγχρονης μουσικής σκηνής στην χώρα (Μποφίλιου, Καραμουρατίδης, Ευαγγελάτος) που βάζει την υπογραφή του σε όλες σχεδόν  τις επιτυχίες της Νατάσσας Μποφίλιου και είναι συνοδοιπόρος της και στη σκηνή. Είναι ο Θέμης πουγεμίζει τις playlists των ραδιοφώνων με τα τραγούδια που έγραψε για τη Δήμητρα Γαλάνη, την Τάνια Τσανακλίδου, την Ελεονώρα Ζουγανέλη κ.α. Είναι ο Θέμης, ο συνθέτης ο σημερινός που έφτιαξε μόνος μια του πολλά υποσχόμενη κληρονομιά και που θα συνεχίσει να μας απασχολεί.

Είναι λοιπόν η Γιώτα και ο Θέμης, ο Θέμης και η Γιώτα. Συναντήθηκαν πριν χρόνια και συγκίνησαν με το “Θρυψαλλάκι” σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Ξαναβρέθηκαν πριν λίγους μήνες κι αποφάσισαν να κάνουν δίσκο μαζί. Ένα λαϊκό, ευθύ δίσκο με τραγούδια σαν από πάντα. Μόνο που γράφτηκαν σήμερα.  Από τον Θέμη σε λόγια των Οδυσσέα Ιωάννου, Γεράσιμου Ευαγγελάτου , Λήδας Ρουμάνη, Δημήτρη Χαλιώτη και του ίδιου του συνθέτη. Τίτλος του άλμπουμ, “Καινούριο φιλί”.

negka_karamouratidis_2014_06_01

Αυτός είναι και ο τίτλος που έδωσαν στις καλοκαιρινές τους συναυλίες, που έρχονται σαν φυσική συνέχεια ύστερα από τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στον Σταυρό του Νότου στην Αθήνα, ένα πρόγραμμα που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και δικαίως θεωρήθηκε ένα από τα ωραιότερα της σεζόν.

Η Γιώτα Νέγκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης συναντιούνται ξανά και το καλοκαίρι σε επιλεγμένους συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τα τραγούδια του νέου δίσκου τους, στιγμές από την προσωπική τους δισκογραφία καθώς και επιλογές από σπουδαία ελληνικά τραγούδια  που όλοι έχουμε τραγουδήσει και αγαπήσει.

*To album «Καινούργιο Φιλί» κυκλοφορεί από την Feelgood Records

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here