5/3/2014
www.musiccorner.gr

Η Θεατρική Ομάδα ριSκο, σε συνεργασία με το Αβέρτο Θέατρο, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του κολομβιανού συγγραφέα Γκουστάβο Οττ, «Γυναίκες χωρίς οξυγόνο!» (“Divorciadas, Evangelicas y Vegetarianas”), σε μετάφραση  Δημήτρη Ψαρρά (Teatro Pasion), κατόπιν παραγγελίας της ομάδας, και σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου. Με το έργο αυτό, η ομάδα ριSκο συμμετέχει στην «Ανοικτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της πόλης -2014» που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Μαρτίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον -Σκηνή Νίκος Ναουμίδης».

Για το έργο:
Μια κωμωδία με θέμα τη Γυναίκα του σήμερα που πνίγεται από την έλλειψη οξυγόνου, χαρακτηριστικό αποτέλεσμα του πανικού που τις δημιουργεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η αδυναμία επικοινωνίας και η σύγχυση ως προς τους κοινωνικούς ρόλους που «οφείλει» να υποδυθεί. Τρεις γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οδηγούνται μέσα από την αλληλεγγύη και τη φιλία στην αυτογνωσία και  την απελευθέρωση τους από τους «μύθους» που τις δεσμεύουν.

Κείμενο: Gustavo Ott
Μετάφραση: Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου
Σκηνικά -Κοστούμια: Έλενα Κώτση
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Οικονόμου
Συμπαραγωγή: Αβέρτο Θέατρο -Θεατρική Ομάδα ριSκο

ΔΙΑΝΟΜΗ
Γκλόρια: Λίλη Λαμπούδη
Μπεατρίς: Νάντια Ρωμανίδου
Μέτσε: Αγγέλα Μπολέτση

gynaikes_xwris_oxygono_2014_03

Ομάδα ριSκο
Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 με τη μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρίας. Η επιθυμία της πρακτικής ενασχόλησης με το θέατρο καθώς και η εμπειρία των μελών της, από διάφορα θεατρικά εργαστήρια και ομάδες της πόλης, οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της ομάδας. Είναι μια θεατρική ομάδα, η οποία εμπνέεται και επιμένει να λειτουργεί σε όλα της τα επίπεδα με το πνεύμα της συλλογικότητας.

Δημοτικό Θέατρο «Άνετον, Παρασκευοπούλου –Σκηνή Νίκος Ναουμίδης»
Παρασκευοπούλου 42, Φάληρο, Θεσσαλονίκη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: 6943 649 009

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Κάρτες ανεργίας, φοιτητικά, ατέλειες: 5 ευρώ. Προπώληση στα εκδοτήρια της Αριστοτέλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here