ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Mercury – Universal (12/2009)

ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ αρκεί για τη ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ. Μια στιγμή είναι αρκετή για να κάνει το αδύνατο να μοιάζει δυνατό, μια μόνο στιγμή της φτάνει να «πυροδοτήσει» την αγάπη…
Ο νέος δίσκος της Δέσποινας Ολυμπίου «κρύβει» 11 τραγούδια, 11 στιγμές, 11 εικόνες με στίχους που σου μένουν. 11 ανάσες σε untempo ρυθμούς που σου φτάχνουν τη διάθεση και μια δυναμική, ευρηματική ερμηνεία που τους εκτοξεύει ψηλά μέσα στον χρόνο και δυνατά μες στην καρδιά μας.
11 απρόσμενα τραγούδια σε μουσική Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος υπογράφει και τη δουλεμένη και άρτια παραγωγή, και στίχους Νίκου Μωραΐτη και Ελεάνας Βραχάλη σε 9 από τα 11 τραγούδια του δίσκου. Στο «Γέλα», ένα διαφορετικό τραγούδι τους στίχους υπογράφει η Ελένη Ζιώγα. Ενώ οι στίχοι του «Πες μου για ποιον θα ζω», που περνάνε από μπροστά μας σαν μια μικρού μήκους ταινία, ανήκουν στη Ρεβέκκα Ρούσση και η μουσική στον Ανδρέα Λάμπρου.
Η πρόκληση ΜΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ που ακινητοποιεί τον χρόνο. ΜΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ που κορυφώνει το συναίσθημα. ΜΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ Πάνω Στην Αγάπη,  της μεγάλης επιτυχίας της Δέσποινας Ολυμπίου, του Μιχάλη Χατζηγιάννη και του Νίκου Μωραΐτη που σιγοτραγουδούσαμε όλο το καλοκαίρι. ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Αδυναμίας, όπως αυτή που μας αφόπλισε με την εξομολογητική γραφή της Ελεάνας Βραχάλη και τη ξεχωριστή ερμηνεία της Δέσποινας Ολυμπίου, στο δεύτερο single του άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και κατέκλυσε τα ραδιόφωνα. ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ οριακή και ανεπανάληπτη. Όπως αυτό το album.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Κατερίνα Χαμηλοθώρη – kat_chamilothori@musiccorner.gr
 

«Μια στιγμή» δε φτάνει για να ακούσει κανείς τον καινούριο δίσκο της Δέσποινας Ολυμπίου , με τον ομώνυμο τίτλο . Τουλάχιστον εμείς αυτό νιώσαμε μόλις ακούσαμε τα 11 ολοκαίνουρια τραγούδια που περιέχει αυτός ο δίσκος. Έντεκα τραγούδια, που παρόλο που κινούνται στο ίδιο γνώριμο ύφος που την έχουμε συνηθίσει ως τώρα, θεωρούμε ότι την πάνε ένα βήμα παραπέρα, ένα βήμα πιο μπροστά.
Με συνεργάτες  κάποιους από τους δημιουργούς που είχε και στον προηγούμενό της δίσκο «Μαζί χωριστά» , τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, τον Νίκο Μωραΐτη και την Ελεάνα Βραχάλη και με την προσθήκη των Ρεβέκκα Ρούσση,  Ανδρέα Λάμπρου και Ελένης Ζιώγα, η Δέσποινα Ολυμπίου έρχεται να μας παρουσιάσει τη νέα της δουλειά.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δίνει το παρόν και το στίγμα του σχεδόν σε όλα τα τραγούδια ως συνθέτης με εξαίρεση  το «Πες μου για ποιον θα ζω», ένα  midtempo και πολύ ενδιαφέρον κομμάτι, όπου τη μουσική υπογράφει ο Ανδρέας Λάμπρου. Ο Νίκος Μωραΐτης και η Ελεάνα Βραχάλη έχουν αναλάβει τους στίχους στα περισσότερα τραγούδια, με εξαιρέσεις την Ελένη Ζιώγα στο «Γέλα» και τη Ρεβέκκα Ρούσση στο «Πες μου για ποιον θα ζω».

Πέρα από τα δύο κομμάτια που έχουν γίνει ήδη γνωστά μέσα από τα ραδιόφωνα («Πάνω στην αγάπη» και «Αδυναμία») και παρότι κανένα τραγούδι δε φαίνεται ικανό  να γίνει αυτό που λέμε «μεγάλο σουξέ», το album περιέχει αξιόλογα τραγούδια τα οποία θα κάνουν όποιον τα ακούσει τουλάχιστον να ονειροπολήσει και να ταξιδέψει.

Ενδιαφέρουσες προτάσεις είναι το «Άλλο ένα ξημέρωμα», το «Μια βουτιά στο σ’ αγαπώ» και το «Γέλα», που πιστεύουμε ότι έχουν ένα προβάδισμα από άποψη μουσικής, ενορχήστρωσης, αλλά και στίχου. Και φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τις μπαλάντες του cd,  «Μια στιγμή» και «Ζήσε όπως ζεις» (που κλείνει και τη λίστα των τραγουδιών του δίσκου ) που αποτελούν τους πιο άξιους εκπροσώπους του ονειροπόλου και ταξιδιάρικου ύφους που προαναφέραμε.

Το σίγουρο πάντως είναι  ότι η Δέσποινα Ολυμπίου, με τη βελούδινη φωνή της, «ανεβάζει» τα τραγούδια της νέας της δουλειάς και πιστεύουμε πως μελλοντικά θα φανεί το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας καθώς, μόλις πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε αυτός ο δίσκος.

«Μια στιγμή» χρειάζεται, λοιπόν,  για να πάρει απόφαση κάποιος ν’ ακούσει  το καινούριο «παιδί» της Δέσποινας Ολυμπίου, αλλά σίγουρα πολλές περισσότερες στιγμές για να τ’ απολαύσει! Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία σ’ εκείνη …και καλή ακρόαση σ’ εσάς!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Πάνω στην αγάπη
02. Αδυναμία
03. Άλλο ένα ξημέρωμα
04. Μια στιγμή
05. Μια βουτιά στο σ’ αγαπώ
06. Γέλα
07. Πες μου για ποιον θα ζω
08. Δημόσιες σχέσεις
09. Γύρισες ξανά
10. Μη μ’ αγαπάς
11. Ζήσε όπως ζεις

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όλο το CD περιέχει πραγματικά πολύ προσεγμένο υλικό και κάθε κομμάτι έχει την δική του γοητεία! Πέρα από το <> και την <> ξεχωρίζουν επίσης το <>, οι <> που ειναι πολύ δυνατό κομμάτι…το <> με τον υπέροχο στίχο… Και φυσικά η Δέσποινα Ολυμπίου δίνει σε όλο τον δίσκο άλλη διάσταση με την υπέροχη φωνή της!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here