4/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Λοιπόν, ξεκινάμε με κουίζ! Αν συνδυάσετε, μια κοπέλα με μια κιθάρα, έξι γιαγιάδες, και τον ήχο από μια καρδιά τι νόημα βγάζετε? Κανένα!?! Παιδιά… οι επόμενες 3 συμμετοχές είναι!!! Φύγαμε!!!

13. Δανία
Ερμηνεία : Soluna Samay
Τίτλος : Should have known better
Μουσική-Στίχοι : Chief 1, Remee, Isam Bachiri

Η μία από τις 5 εκπροσώπους του Σκανδιναβικού μπλοκ, η Δανία, κατεβαίνει με μία μπαλάντα, η οποία φιλοδοξεί να έχει την τύχη των 2 προηγούμενων συμμετοχών της  που πλασαρίστηκαν δικαιολογημένα στην 5αδα. Φέτος, η ερμηνεύτρια με μια κιθάρα και ένα άξιο σχολιασμού καπέλο, μας λέει ότι θα έπρεπε να ήξερε καλύτερα και ότι της λείπει ο καλός της, όπως λείπει στη Σαχάρα η βροχή! (Χωρίς σχόλια…) Ένα τραγούδι που πιθανολογώ ότι θα το δούμε το βράδυ του τελικού μιας και δεν είναι τόσο κακό, όσο κάποια άλλα!

——————-

14. Ρωσία
Ερμηνεία : Buranovskiye Babushki
Τίτλος : Partyforeverybody
Μουσική-Στίχοι : VictorDrobysh, KonstantinKostomarov, BuranovskiyeBabushki

Ε, ναι λοιπόν, αυτό εδώ είναι το τραγούδι που θα κλέψει την παράσταση του 1ου ημιτελικού! Έξι …γιαγιάδες διεκδικούν την πρωτιά έχοντας στην αριστερή τσέπη τα χάπια για την υπέρταση και στην δεξιά τα χάπια για την καρδιά! (τέσσερις από αυτές είναι 70 πατημένα!!!) Ένα ρυθμικό τραγούδι, με στίχο χωρίς ιδιαίτερο νόημα, που όμως θα καθηλώσει τους πάντες εκείνη την ώρα λόγω των ‘κοριτσιών’ του! Το κοινό θα το λατρέψει, γιατί όπως δείχνει η εμπειρία, όποτε ανεβαίνει στη σκηνή του διαγωνισμού υπερήλικας η χώρα παίρνει θέση στη δεκάδα. Το καλύτερο από όλα είναι ότι ο συμπαθέστατος (ναι λέω ψέματα!) και γλυκύτατος (εδώ και αν λέω ψέματα!) Dima Bilan που είχε νικήσει το 2009 και είχε έρθει δεύτερος στην Eurovision της Αθήνας, ήρθε 2ος και καταϊδρωμένος στον εθνικό τελικό της Ρωσίας, και έτσι το χρίσμα το πήραν οι αξιολάτρευτες γιαγιάδες. Το μόνο επίφοβο για εμάς εδώ είναι μην τυχόν και ξεσηκωθούν οι δικές μας γιαγιούλες στο σπίτι και θέλουν να πάνε και εκείνες Eurovision κάποτε!

——————-

15. Ουγγαρία
Ερμηνεία : Compact Disco
Τίτλος : The sound of our hearts
Μουσική-Στίχοι : Behnam Lotfi, Attila Sándor, Csaba Walkó, Gábor Pál

Η Ουγγαρία φέτος στέλνει ένα ηλέκτροροκ γκρουπ με ένα ενδιαφέρον κομμάτι, με πολύ προσεγμένο video clip, το οποίο σίγουρα θα κάνει την διαφορά και θα περάσει τελικό. Σαφέστατα είναι υποδεέστερο του περσινού τραγουδιού, αλλά αν το έλεγε κάποιο γνωστό group θα έκανε τρελή ραδιοφωνική επιτυχία! Ευχάριστο στο άκουσμα του. Θα εξαρτηθεί πολύ, από το πώς θα το παρουσιάσουν την βραδιά εκείνη οι Compact Disco, αν και εμφανίζεται αμέσως μετά την πανέξυπνη συμμετοχή της Ρωσίας.

——————-

Αυτά για σήμερα… την Παρασκευή έρχεται η τελευταία τριπλέτα τραγουδιών του πρώτου ημιτελικού!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here