24/2/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ο Jack White, μαζί με την ανακοίνωση της διάλυσης των White Stripes, αποφάσισε να μην συμμετάσχει σε άλλο συγκρότημα και να ασχοληθεί με την σόλο καριέρα αλλά και την δισκογραφική εταιρεία που του ανήκει. Ο ταλαντούχος μουσικός στις 2 Φεβρουαρίου έδωσε οριστικό τέλος στο συγκρότημα που είχε δημιουργήσει μαζί με την τέως σύζυγό του Meg White, τους White Stripes, μετά από μια τριετή απουσία του γκρουπ από τα δισκογραφικά δρώμενα.

Μαζί με την ανακοίνωση της οριστικής διάλυσης των White Stripes, ο Jack και η Meg απευθύνονται και στους θαυμαστές τους : “Οι White Stripes σας ανήκουν πλέον. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε”.

Από το 2006 και μετά, όταν οι White Stripes μπήκαν στο «ψυγείο», ο Jack δημιούργησε δύο άλλα συγκροτήματα, τους The Raconteurs και τους The Dead Weather, με τα οποία έκανε επίσης σημαντικές επιτυχίες.

Ο 35χρονος καλλιτέχνης μίλησε στο περιοδικό “Q” και ανακοίνωσε την απόφασή του να μην δημιουργήσει άλλο γκρουπ και να δώσει βάρος και στην σόλο καριέρα του, εφόσον δεν «καλύπτεται» από τα συγκροτήματα στα οποία συμμετέχει. Δεν σκοπεύω να συμμετάσχω σε άλλο σχήμα. Τρία γκρουπ είναι υπεραρκετά για μια ολόκληρη ζωή. Αν δεν μπορώ να εκφραστώ μέσα από τα συγκροτήματα στα οποία συμμετέχω, θα το κάνω μόνος μου”, δήλωσε, δείχνοντας την πρόθεσή του να ακολουθήσει πλέον σόλο καριέρα.

Ο Jack White, εκτός από την καριέρα του ως μουσικού και δημιουργού, ασχολείται και με την δισκογραφική εταιρεία που ίδρυσε ο ίδιος, με τίτλο Third Man, και στηρίζει νέους καλλιτέχνες όπως η Wanda Jackson ή η σύζυγός του Karen Elson. Η διαφορετικότητα της εταιρείας του White είναι ότι οι κυκλοφορίες της είναι σε δίσκους βινυλίου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here