21/2/2014
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Σε μία εποχή, που επιδιώκει να μας στερήσει τη χαρά να ονειρευόμαστε, κάποιοι τολμάνε και  πάνε κόντρα. Όχι απλά κάνουν όνειρα αλλά τα κυνηγάνε και τους δίνουν ζωή…

Η σκηνή του Ρυθμού Stage θα φιλοξενήσει  την Πέμπτη 27 Φλεβάρη τον Δημήτρη Μπάκουλη και τη Ρία Ελληνίδου, δύο νέους, ταλαντούχους και  πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες. Με ήχους λαϊκούς και επηρεασμένους από την παράδοση, θα μας πουν τις δικές τους ιστορίες μέσα από στίχους  και τραγούδια του Δημήτρη Μπάκουλη και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ένα βήμα πριν την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου και η Ρία Ελληνίδου με συμμετοχές σε μουσικά σχήματα όπως η «Λωξάντρα» και οι «Γραικοί» και με συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, συναντώνται στον Ρυθμό Stage και μας προσκαλούν σε μια βραδιά, όπου ψυχή και σώμα θα ψυχαγωγηθούν.

Μαζί τους ο Δημήτρης Λάππας, που θα τους συνοδεύσει παίζοντας ηλεκτρική, άταστη ηλεκτρική, ακουστική κιθάρα και μπουζούκι, και ο Θανάσης Καραμπέτσος παίζοντας κρουστά.

bakoulis_ellinidou_afisa_2014_02

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Μπάκουλη:
Ο Δημήτρης Μπάκουλης γεννήθηκε στην Εύβοια το 1991. Ασχολήθηκε με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία και στα 7 του χρόνια έκανε για ένα χρόνο μαθήματα πιάνου. Κατάλαβε, όμως, ότι ούτε το πιάνο ούτε τα ωδεία του ταίριαζαν. Έτσι, ένα χρόνο περίπου αργότερα άρχισε να μαθαίνει κιθάρα μόνος μου. Παραμένει αυτοδίδακτος σε ότι έχει σχέση με τη μουσική και τη γραφή γιατί έχει μια μαγεία αλλιώτικη.

Λίγα λόγια για τη Ρία Ελληνίδου:
Από την ηλικία των πέντε ετών πήγε σε ωδείο και παρακολούθησε μαθήματα μουσικών οργάνων θεωρίας και αρμονίας μουσικής και παραδοσιακής προπαιδείας. Στη συνέχεια πέρασε στο μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου συνέχισε τις σπουδές τις παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου, ταμπουρά, βυζαντινής μουσικής και ειδικεύτηκε πάνω στα παραδοσιακά κρουστά. Την ίδια χρονική στιγμή παρακολούθησε και ιδιαίτερα μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού και παραδοσιακών κρουστών. Έχει συμμετάσχει παίζοντας κρουστά και κυρίως τραγουδώντας σε παραστάσεις πολιτιστικών συλλόγων, δημοτικούς φορείς με σκοπό τη διοργάνωση και διεξαγωγή συναυλιών με θέμα την παράδοση, συναυλίες, φεστιβάλ, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Επίσης έλαβε μέρος, τραγουδώντας στο Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην παράσταση “Λωξάντρα” του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, η οποία ανέβηκε για δυο σεζόν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Το 2005 ιδρύει μαζί με την οικογένειά της το παραδοσιακό συγκρότημα “Γραικοί” με σκοπό τη διάσωση και διάδοση της ελληνικής δημοτικής μουσικής. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά ήταν το άλμπουμ “Της Αγάπης και του Έρωτα”. Την παραγωγή του δίσκου, που κυκλοφόρησε το 2010, επιμελήθηκε η Ρία. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται τραγουδώντας και με το πολυμελές συγκρότημα “Λωξάντρα”. Συμμετέχει στην τελευταία τους δισκογραφική δουλεία “Meyhane Καφέ Αμάν” και στο δίσκο, που έπεται. Παράλληλα, κάνει συνεργασίες και μουσικές συμπράξεις με μουσικούς απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9750060

Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: 10€ (με μπύρα ή κρασί)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here