Μάρτιος 2012
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Subways Music

To Bass Fairy Tales είναι ένας δίσκος αφιέρωμα στο κοντραμπάσο με δοξάρι. Αποτέλεσμα της συνάντησης του δεξιοτέχνη κοντραμπασίστα Τάκη Καπογιάννη και του συνθέτη/ κοντραμπασίστα/ κιθαρίστα Δημήτρη Οικονομάκη.

Το Bass Fairy Tales διηγείται 8 ιστορίες, αναδεικνύοντας τη βαθιά, βραχνή, ρωμαλέα και παραπονιάρικη φωνή του οργάνου.

Η πρώτη ιστορία (Solo) είναι ένας μοναχικός περίπατος. Σε κάθε καινούργια ιστορία προστίθεται ένας συνομιλητής: κιθάρα (Duet), φλάουτο (Trio), ακορντεόν, σαξόφωνο (Quartet), πιάνο (Quintet), ντραμς (Sextet). Η παρέα ολοκληρώνεται με τον ερχομό του όμποε (Septet) σε ένα απρόσμενο ζεϊμπέκικο. Για να κλείσει με ένα μοναχικό απολογισμό (Solo pizz).

Το  Bass Fairy Tales πλουτίζει τη σχετικά φτωχή φιλολογία του κοντραμπάσου. Δεν είναι όμως ένας «μπασιστικός» δίσκος. Το κοντραμπάσο συνδιαλέγεται ισότιμα με τα άλλα όργανα, με μοναδικό γνώμονα τη μουσική πληρότητα.

Το άλμπουμ κινείται στον ευρύτερο χώρο της τζαζ, όσον αφορά την αρμονική αντίληψη, τον αυτοσχεδιασμό και τη ρυθμική αίσθηση αλλά συζητάει με τον Bach, τον Debussy, τον Segovia, τον Piazzola. Και είναι βουτηγμένο σε ένα λυρικό μεσογειακό ρομαντισμό.

Το Bass Fairy Tales  είναι ένας δίσκος συνόλου. Οι εξαιρετικοί μουσικοί, συνταξιδιώτες στο μουσικό σχήμα «Απόδραση» και νέοι φίλοι, έδωσαν άλλη πνοή και χρώμα στην αρχική ιδέα. Οι αυτοσχεδιασμοί τους αποτελούν μια πραγματική «σύνθεση μέσα στη σύνθεση».

Σύνθεση- Ενορχήστρωση: Δημήτρης Οικονομάκης
Τάκης Καπογιάννης: κοντραμπάσο με δοξάρι
Δημήτρης Οικονομάκης: κοντραμπάσο πιτσικάτο, κλασική κιθάρα
Σοφία Μαυρογενίδου: φλάουτο
Ηρακλής Βαβάτσικας: ακορντεόν, ακορντίνα
Τάσος Φωτίου: σοπράνο σαξόφωνο
Γιώργος Κατσάνος: πιάνο, βιμπραντονεόν
Σπύρος Μοσχούτης: ντραμς
Ξενοφών Συμβουλίδης: όμποε

BASS FAIRY TALES
με τον Τάκη Καπογιάννη
και τους: Σοφία Μαυρογενίδου, Ηρακλή Βαβάτσικα, Τάσο Φωτίου, Γιώργο Κατσάνο, Σπύρο Μοσχούτη, Ξενοφώντα Συμβουλίδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here