22/11/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Μια διαδρομή στις καλύτερες μέρες του “ραδιοφώνου των ονείρων μας”, του Δεύτερου προγράμματος, της αλλοτινής ΕΡΑ, θα παρουσιάσουν ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, η Φωτεινή Δάρρα και οι μουσικοί τους στη σκηνή του Ρυθμός Stage για δυο διαδοχικές Παρασκευές: 22 και 29 Νοεμβρίου.

Ένα λεκτικό παιχνίδι ανάμεσα στο “δεύτερο” μέρος των συναυλιακών προγραμμάτων (δηλαδή το πιο επικοινωνιακό-ψυχαγωγικό) και στο ιστορικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ2, το ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που βίαια σταμάτησε η λειτουργία του με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου που υπήρξε επί δυόμισυ χρόνια Συντονιστής του και Γενικός Διευθυντής της ΕΡΑ και η ξεχωριστή ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα, αποτείουν φόρο τιμής στον θεσμό που στήριξε το ελληνικό τραγούδι εκφράζοντας την αγωνία να ξαναυπάρξει στις ζωές όλων μας.

darra_papadimitriou_2013_10_01

Ιδανικός χώρος η σκηνή του “Ρυθμού” για να γίνουμε όλοι μια παρέα και να σιγοτραγουδήσουμε όλα όσα αγαπάμε, με τους δυο καλλιτέχνες να βρίσκονται κυριολεκτικά ανάμεσα στο κοινό που θα βρεθεί εκεί.

Με την άλλοτε ευαίσθητη και άλλοτε δυναμική ερμηνεία της Φωτεινής Δάρρα και την πολύτιμη μπαγκέτα του Δημήτρη Παπαδημητρίου, συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές όλων των εποχών του ελληνικού τραγουδιού συνθέτουν το Τοπίο του Ελληνικού Τραγουδιού όπως αυτό υπήρξε μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΑ.

Το έντεχνο τραγούδι απο την δεκαετία του ’50 μέχρι και σήμερα έχει την τιμητική του στις βραδιές αυτές αλλά και το έργο του συνθέτη από την αρχή της πορείας του καθώς και μέσα από τη συνεργασία του με την κατεξοχήν ερμηνεύτρια των τραγουδιών του.

Κι όλα αυτά μέσα από ραδιοφωνικές εκπομπές που διαδέχονται η μια την άλλη με τις φωνές παραγωγών που μας συντρόφεψαν μέσα στα χρόνια…

Παρόντες στο πρόγραμμα, σημαντικοί και ιστορικοί παραγωγοί του Δεύτερου Προγράμματος. Αυτοί που αντιμετώπισαν την ακμή αλλά και τη βίαιη διακοπή λειτουργίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ξαναενώνουν τις φωνές τους με αυτές των δύο καλλιτεχνών στην μουσική υπενθύμιση, πολιτιστική διαμαρτυρία  και σκηνικά  Ανάσταση του ιστορικού ραδιοφώνου. Κι έτσι όπως ήσαν όλοι εκεί τότε -καλλιτέχνες, παραγωγοί, έτσι και τώρα ξαναενώνονται με αφορμή τη σκηνή του “Ρυθμού” και το πρόγραμμα των δύο καλλιτεχνών.

´Ενα πρόγραμμα πλημμυρισμένο από αγάπη για το ελληνικό τραγούδι, ένα πρόγραμμα στο οποίο η ψυχαγωγία, η μυσταγωγία και η λαϊκή διασκέδαση δικαιώνουν τον τίτλο και με τις δυο διαστάσεις του.

Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38 – Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060

Παρασκευή 22 & 29 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22.30

Είσοδος:12 € (με μπύρα ή κρασί)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here