ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Μικρός Ήρως (12/2010)

Ο Δημήτρης Σταρόβας ξεκίνησε τα καλλιτεχνικά του βήματα σαν ηλεκτρικός κιθαρίστας στην Ταχεία Θεσσαλονίκης του Νίκου Παπάζογλου. Εξαιρετικός ηχολήπτης σε στούντιο αλλά και σε live, γίνεται στη συνέχεια βασικό στέλεχος στο σχήμα “Άγαμοι Θύται” και αρχίζει να ξεδιπλώνει σιγά σιγά τα ταλέντα του… τραγουδοποιός, ηθοποιός, μάγειρας, αθλητικός σχολιαστής, παραγωγός ραδιοφώνου, καλοφαγάς.

Μετά την apisti.com, το “φαινόμενο” Δημήτρης Σταρόβας ξαναχτυπά με το «Συμμετέχει… ο Δημήτρης Σταρόβας». Αυτή τη φορά με μια μεγάλη χιουμοριστική παρέα αλλά και με εντιμότατους φίλους.

Κατά σειρά εμφάνισης παίρνουν το μικρόφωνο ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης – η γνωστή γιαγιά, ο Λάκης Λαζόπουλος – ως χαλαρός Θεσσαλονικιός, ο Βασίλης Καρράς – σε μια μπαλάντα έκπληξη, ακολουθεί η μοναδική Εβελίνα Παπούλια με μια βαθιά εξομολόγηση, ο Αρβύλας Στάθης Παναγιωτόπουλος στο δισκογραφικό του ντεμπούτο, ο Κώστας  Μακεδόνας σε ένα δραματικό χασάπικο, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε μια απεγνωσμένη ερωτική μπαλάντα και τέλος, μια μονομαχία του Σταρόβα με τον Γιάννη Ζουγανέλη.

Και σε αυτό τον ανατρεπτικό δίσκο… συμμετέχει και ο οικοδεσπότης Δημήτρης Σταρόβας με μοναδικά χιουμοριστικά τραγούδια που σας φτιάχνουν τη διάθεση. Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι εκτός των χιουμοριστικών τραγουδιών, ο Σταρόβας παρουσιάζεται και ως ώριμος τραγουδοποιός. Από ένα τραγούδι υπογράφουν ο Φώτης Παντζόπουλος και ο Κώστας Ψυχογιός, η Λίνα Δημοπούλου στίχους σε δύο, ο Γιάννης Ζουγανέλης τους στίχους στο «Εκαήκανε τα δάση» και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης στα «Βαφτίσια». 

Την ενορχήστρωση έκανε ο Δημήτρης Σταρόβας και την επιμέλεια του δίσκου έκαναν μαζί με τον Άγγελο Σφακιανάκη.

 ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Κώστας Φροντιστής –
 fr_kostas@musiccorner.gr

Πολυπράγμων και πάνω από όλα πολυτάλαντος ο Δημήτρης Σταρόβας, ξετυλίγει για ακόμη μια φορά το ταλέντο του σε ένα cd. Έχοντας στο βιογραφικό του μεταξύ άλλων, το «www.apisti.com» και τον «Αγλέορα», τραγούδια που είναι απόλυτα αυτοσαρκαστικά και χιουμοριστικά που όμως κατάφεραν να γίνουν επιτυχίες, συνεχίζει να κινείται στο ίδιο στυλ. Και για να γίνω ξεκάθαρος, δεν προσπαθεί να γράψει για να κάνει επιτυχία αλλά για να εκφράσει αυτό που πραγματικά είναι… Aυτοσαρκαστικός, καθαρόαιμος ροκάς και πάνω από όλα με ταυτότητα σε αυτό που κάνει.

Αυτό το cd βασικά δε μπορεί να περιγραφεί με λέξεις υπό τη μορφή κριτικής, αλλά περισσότερο σαν παρουσίαση του υλικού που περιλαμβάνει. Και δε μπορεί να γίνει κριτική γιατί ο βασικός σκοπός του, είναι η σάτιρα, μια μικρή μουσική παράσταση που θα μας κάνει να γελάσουμε. Οπότε το μόνο που μπορούμε να κριτικάρουμε σε αυτό το cd είναι αν τελικά κατάφερε να μας κάνει να γελάσουμε και πόσο δεμένο είναι στο σύνολο το περιεχόμενο του.

Μοιάζει πάντως με ένα μικρό βιογραφικό του, μια σύνοψη δηλαδή της ζωής του από όταν γεννήθηκε μέχρι σήμερα παρουσιάζοντας μας ταυτόχρονα με μπόλικη δόση χιούμορ, τις απόψεις του για καίρια ζητήματα όπως τις προτιμήσεις του για τις γυναίκες με «Κυτταρίτιδα»! Ένα τραγούδι που μας περιγράφει σύντομα τη ζωή του είναι το «Τα νεύρα μου» στο οποίο ραπάρει σε συνδυασμό με ροκ.

Το μεγαλύτερο μέρος όμως του συγκεκριμένου cd ανήκει σε συμμετοχές άλλων καλλιτεχνών, όπου ο καθένας παίρνει ένα διαφορετικό ρόλο. Η Εβελίνα Παπούλια κάνει ντουέτο μαζί του παντρεύοντας ρομαντικές μελωδίες με λαϊκές νότες και εξηγώντας μας αυτά που θέλει μια σύγχρονη γυναίκα και τι θα πάρει τελικά από τον σύντροφο της. Σε μια μικρή διασκευή του τραγουδιού του Πασχάλη, «Στο μπαράκι» ο Στάθης Παναγιωτόπουλος …κάνει καμάκι στον Δημήτρη Σταρόβα, ενώ στο «Χαλαρά» παρέα με τον Λάκη Λαζόπουλο, ραπάρουν σαν τους δυο χαρακτήρες τους από τους «Δέκα μικρούς Μήτσους» που έχουν αφήσει ιστορία.

Άλλες τρεις συμμετοχές είναι αυτή του Βασίλη Καρρά, του Κώστα Μακεδόνα και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με αυτή του Κώστα Μακεδόνα να ξεχωρίζει σε ένα πολύ καλό λαϊκό τραγούδι με τίτλο «Παρασκευή βροχής». Τελευταία συμμετοχή είναι αυτή του Γιάννη Ζουγανέλη σε μια ωδή στην λαϊκή μουσική και σε ένα ιδιαίτερο μάθημα για το πώς είναι ένας σωστός αμανές με κοινωνικά μηνύματα. Κι ανάμεσα σε λαϊκά, ροκ, μπαλάντες, ρούμπες και αμανέδες γιατί να μην χωράει και ένα τραγούδι που θυμίζει τις εποχές του Αττίκ, μιας και η εγκατάλειψη ηχεί κάπως έτσι στα αυτιά του Δημήτρη Σταρόβα στο τραγούδι «Γύρνα πίσω» όπου παρακαλά την καλή του με το δίστιχο «γύρνα πίσω, γύρνα πίσω, πρέπει να αδυνατίσω»! Ξεχωριστή ανάμεσα σε όλα τα άλλα είναι η διασκευή του τραγουδιού «Το ριγέ σακάκι» που είχε πρωτοερμηνεύσει ο Σπύρος Ζαγοραίος.

Και φτάνοντας λοιπόν στο καίριο ζήτημα για το οποίο μπορεί και να κριθεί ο συγκεκριμένος δίσκος, αν δηλαδή καταφέρνει να μας διασκεδάσει και να μας κάνει να γελάσουμε, η απάντηση είναι σίγουρα ΝΑΙ. Και όχι για την ποικιλία του σε διαφορετικά μουσικά είδη, αλλά γιατί καταφέρνει να παντρέψει άρτιες μελωδίες με ανατρεπτικό χιουμοριστικό στίχο βγαλμένο από τη ζωή, τα οποία στο σύνολο τους φτιάχνουν μια ολοκληρωμένη μουσική παράσταση με σκετσάκια, τραγούδια και άφθονο γέλιο. Άλλωστε ξέρει κανείς τι να περιμένει όταν αγοράζει cd του Δημήτρη Σταρόβα. Περιμένει αυτά που προανέφερα και όχι άλλα 10 τυποποιημένα τραγούδια που να ψάχνει ποιο από αυτά θα κάνει επιτυχία στο ραδιόφωνο…

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Τα βαφτίσια – Ιεροκλής Μιχαηλίδης
02. Τα νεύρα μου – Δημήτρης Σταρόβας, Ιεροκλής Μιχαηλίδης
03. Χαλαρά – Δημήτρης Σταρόβας, Λάκης Λαζόπουλος
04. Oυ (η ενδεκάτη εντολή) – Δημήτρης Σταρόβας
05. Κράτησε το φιλί μου – Βασίλης Καρράς
06. Μικρό τραγούδι έγραψα – Δημήτρης Σταρόβας
07. Αυτό που θέλουν οι γυναίκες (Monaco) – Δημήτρης Σταρόβας, Εβελίνα Παπούλια
08. Κυτταρίτιδα – Δημήτρης Σταρόβας
09. Στο μπαράκι (Ι need to forget) – Δημήτρης Σταρόβας, Στάθης Παναγιωτόπουλος
10. Παρασκευή βροχής – Κώστας Μακεδόνας
11. Η αγάπη είναι κάτι άλλο – Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
12. Γύρνα πίσω – Δημήτρης Σταρόβας
13. Την είχα άχτι – Δημήτρης Σταρόβας
14. Είμαι τρελός – Δημήτρης Σταρόβας
15. Εκαήκανε τα δάση – Δημήτρης Σταρόβας, Γιάννης Ζουγανέλης
16. Το ριγέ σακάκι – Δημήτρης Σταρόβας
17. Πού βαδίζουμε Θεέ μου – Δημήτρης Σταρόβας
18. Χαλαρά (Radio edit) – Δημήτρης Σταρόβας, Λάκης Λαζόπουλος

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here