21/9/2012
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, στον κήπο του Πολυχώρου «Χυτήριο» στο Γκάζι στηρίζουμε εμπράκτως το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Στέγης Κοριτσιού, «Αγία Άννα», ενός μη κερδοσκοπικού, φιλανθρωπικού οργανισμού που λειτουργεί από το 1971 και φιλοξενεί παιδιά που για κοινωνικούς κυρίως λόγους στερήθηκαν τους γονείς τους,  μεριμνώντας για την ομαλή ανάπτυξη και μόρφωση τους.

Συμμετέχουν -κατά ημέρα εμφανίσεως- οι καλλιτέχνες:

29 Σεπτεμβρίου
Νίκος Ξύδης / Βαλέρια Κουρούπη & band
Νικόλας Αδέσποτος
Aγγελική Τουμπανάκη & Jazz Bastards
Σοφία Κουρτίδου & the slipping band
Yota «Baron» & the tamboo trio band

30 Σεπτεμβρίου
Κώστας Παυλίδης
Μακρινά Ξαδέρφια
Αρετή Κετιμέ
Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και Μαρία Παπαγεωργίου
Ορχήστρα «Σμύρνα»
Κρόταλα

Ώρα προσέλευσης 21.00 / Ώρα έναρξης 21.30
Είσοδος 5€

Πολυχώρος Χυτήριο
Ιερά οδός 44 – Γκάζι
Τηλέφωνο 210.3412313

ΣΤΕΓΗ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ «ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ»

Η Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα» είναι ένας μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός που λειτουργεί από το 1971 και φιλοξενεί παιδιά που για κοινωνικούς κυρίως λόγους στερούνται τους γονείς τους μεριμνώντας για την ομαλή ανάπτυξη και μόρφωση τους.

To 1968 τρεις νοσηλεύτριες από το Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Άγιος Σάββας» (Μαρουσώ Γκούφα, Θεοδώρα Μορφοπούλου και Ευγενία Σάμπου) αποφάσισαν να προσφέρουν ακόμη πιο ενεργά, ακόμη πιο άμεσα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη περίθαλψης και κοινωνικής προστασίας. Το κοινό τους όραμα οδήγησε το καλοκαίρι του 1969, στη θεμελίωση της Στέγης Κοριτσιού «Αγία Άννα» στην Κάτω Κηφισιά. Ένα ίδρυμα κοινωνικής προσφοράς, με σκοπό την προστασία και τη φροντίδα ανήλικων κοριτσιών που προέρχονταν από προβληματικές οικογένειες.

Οι άνθρωποι του Ιδρύματος υπηρέτησαν το σκοπό αυτό αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά και πιστά μέχρι σήμερα χωρίς ποτέ να έχουν δεχθεί καμία οικονομική βοήθεια ή άλλου είδους παροχή από το κράτος, στηριζόμενοι μονάχα σε ιδιωτικές δωρεές, την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου.

Στη Στέγη στηρίχθηκαν και μεγάλωσαν κοριτσάκια, που στη συνέχεια σπούδασαν, δημιούργησαν οικογένεια και σταδιοδρόμησαν, πάτησαν γερά στα πόδια τους, ωσάν να κυοφόρησαν όλη αυτή την πορεία μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Σήμερα, η Χριστιανική Στέγη «Αγία Άννα» φιλοξενεί 28 παιδιά με τη βοήθεια τόσο μόνιμου προσωπικού όσο και εθελοντών. Ωστόσο, η δυνατότητα για εθελοντική οικονομική συνεισφορά των κατοίκων της περιοχής που με τόσο ευγένεια και εγκαρδιότητα προσφέρονταν τα περασμένα χρόνια έχει πλέον ελαττωθεί στο ελάχιστο. Οι τοπικές επιχειρήσεις τροφίμων (σούπερ μάρκετ και φούρνοι) συνεχίζουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να προσφέρουν τρόφιμα και υλική βοήθεια, όμως είναι πλέον επείγουσα η ανάγκη για οικονομική κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος.

Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα»
Ανοίξεως 24 – Κάτω Κηφισιά
Τηλέφωνο 210.8076309

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here