9/11/2012
www.musiccorner.gr

Δύο αδιαμφισβήτητοι «ήρωες» της Τζαζ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια αξέχαστη συναυλία. Ο παγκοσμίου φήμης κιθαρίστας Al Di Meola (Αλ ντι Μέολα)  και ο καταπληκτικός κουβανός πιανίστας Gonzalo Rubalcaba (Γκονζάλο Ρουμπαλκάμπα) έρχονται στην Αθήνα –στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους- την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club.  

Ο Gonzalo Rubalcaba ήταν προσκεκλημένος ως πιανίστας στην πρόσφατη δισκογραφική παραγωγή του Al Di Meola Pursuit of Radical Rhapsody και τώρα ήρθε η ώρα οι δύο εξαιρετικοί βιρτουόζοι  να συμπράξουν επί σκηνής σε μια μοναδική περιοδεία. Η σύμπραξη αυτή του μοναδικού Al di Meola και του εξαιρετικού Gonzalo Rubalcaba υπόσχεται χωρίς καμία αμφιβολία μια  από τις πιο ενδιαφέρουσες  Τζαζ  συναυλίες για το 2012 που δεν πρέπει να χάσετε!  

 

Highlight της βραδιάς θα είναι και η σύμπραξη των παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνών με τον Έλληνα «φαινόμενο» στο είδος του, σολίστα του μπουζουκιού Μιχάλη Παούρη – μια ευρηματική σύμπραξη που αποθεώθηκε τον περσινό χειμώνα στο Θέατρο Ακροπόλ όπου παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά- ενώ τη μοναδική συναυλία του Al di Meola και του Gonzalo Rubacalba θα «ανοίξει» o κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος, με το κουϊντέτο εγχόρδων του, παρουσιάζοντας μια διαφορετική, πιο φρέσκια και πιο εκφραστική «ματιά» στα παλιά ρεμπέτικα του 1930 που συνδυάζει την παραδοσιακή μας μουσική με τη μοντέρνα αρμονία και την «avant-garde» Τζαζ.

 Συνδυάζοντας το πάθος, την ευφυΐα και μια απαράμιλλη  τεχνική ο Al di Meola είναι ένας από τους πλέον υποσχόμενους και πιο χαρισματικούς βιρτουόζους της κιθάρας στη  μοντέρνα Τζαζ.  Ο Al Di Meola, μπορεί να ξεκίνησε με βάση την τζαζ γρήγορα όμως διεύρυνε τον μουσικό του ορίζοντα με συνεργασίες που έχουν μείνει στην ιστορία. Το αποκορύφωμα ήταν το τρίο Di Meola/ Mc Laughlin / De Lucia, γνωστοί και ως The Guitar Trio.

Ο Al Di Meola έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες όπως τον Luciano Pavarotti, τον Paco De Lucia, τον Paul Simon, τον Stevie Wonder, Phil Collins, τον Carlos Santana, τον Frank Zappa, τον Steve Winwood κ.α. Ακολουθεί πάντα την πορεία του δημιουργώντας σύγχρονη μουσική η οποία αντέχει στον χρόνο και εξακολουθεί να προσελκύει μεγάλο αριθμό κοινού γιατί είναι γνωστό πως σε κάθε του εμφάνιση η μουσική του ενθουσιάζει τους πάντες και εξελίσσεται σε μουσική πανδαισία.

O Gonzalo Rubalcaba συνεχίζει να περιοδεύει παγκοσμίως με συναυλίες και κοντσέρτα που αναδεικνύουν  τη δουλειά του ως σολίστας του πιάνου αλλά και με μικρά τζαζ σχήματα.  Το ρεπερτόριο του έχει διευρυνθεί από την “straight-ahead”bop και την Afro-Cuban jazz σε παραδοσιακές μπαλάντες και μπολερό της Κούβας και του Μεξικού αλλά και Κουβανέζικες κλασικές δημιουργίες. Μεταξύ πολλών σημαντικών διακρίσεων και βραβείων με τα οποία έχει τιμηθεί και βραβευθεί αντίστοιχα, ο Gonzalo Rubalcaba κατέκτησε το 2008 το βραβείο “Vanguard Award” -για συνθέτη και πιανίστα- από το «The Ascap Foundation» καθώς η πρωτοποριακή και χαρακτηριστική μουσική του «χαράζει» νέες κατευθύνσεις στην Τζαζ.

Fuzz Live Music Club
Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος-Τηλ. 210 34 50 817
Guest: Μιχάλης Παούρης
Opening: Μπάμπης Παπαδόπουλος

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 24€
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: 29€
VIP: (ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ): 35€
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ): 20€
ΑΝΕΡΓΟΙ (ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ): 15€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Καταστήματα Public
TICKETHOUSE- Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς). Τηλ.: 210 3608 366
Ticket services – Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου). Τηλ.: 210 7234567

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ:
www.ticketservices.gr
www.i-ticket.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Fuzz Live Music Club Τηλ. 210 3450817
& στο 6948 261 212 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here