10/12/2010
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr

Ένα πολύ ιδιαίτερο και πολύ όμορφο live παρακολουθήσαμε το βράδυ της Τρίτης! Ιδιαίτερο γιατί αφ’ ενός ερμηνεύτρια ήταν η Δανάη Παπουτσή η οποία είναι ηθοποιός και αφ’ εταίρου ο χώρος ήταν το Floral στην πλατεία Εξαρχείων, ένα café –βιβλιοπωλείο. Και όμορφο γιατί είχε δημιουργηθεί μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που συνοδεύτηκε με αγαπημένες μουσικές και τραγούδια…

Η Δανάη Παπουτσή είναι μια νεαρή σε ηλικία ηθοποιός, έχει όμως στο ενεργητικό της ήδη όχι λίγες θεατρικές παραστάσεις (με πιο πρόσφατη τη φετινή στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας με τίτλο «Δακρυγόνα»). Έχει ασχοληθεί επίσης με τον κινηματογράφο, ενώ στη δισκογραφία εμφανίστηκε το 2007 σαν στιχουργός στο δίσκο «Μωβ» του συνθέτη Σάκη Τσιλίκη, και πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησε το δικό της album με τίτλο «Ταμπλό Βιβάν» (http://www.musiccorner.gr/?p=815) όπου έχει γράψει τους στίχους και ερμηνεύει τα κομμάτια πάλι σε συνθέσεις του Σάκη Τσιλίκη.

Η επιλογή του Floral σαν χώρος για αυτή τη βραδιά ήταν πάρα πολύ καλή. Υπήρχε μια διάχυτη αίσθηση πως όλοι ήταν μια παρέα και η τεράστια τζαμαρία πίσω από τη Δανάη και τους μουσικούς έδινε την αίσθηση πως δεν υπήρχε το διαχωριστικό γυαλί αλλά ότι ενωνόταν ο δρόμος απ’ έξω με το μαγαζί σαν ένα ενιαίο σύνολο! Ένα κινούμενο φόντο πίσω από κάθε τραγούδι!

Λίγο πριν τις 23.00 ήρθαν στο χώρο που είχε διαμορφωθεί για τους μουσικούς ο Σάκης Τσιλίκης στο πιάνο, ο Κωνσταντίνος Κουτσικούρης στην κιθάρα, ο Πάνος Λαμπούρ στο βιολί και η Δανάη Παπουτσή και έδωσαν την έναρξη για το μουσικό ταξίδι με το «Τι να θυμηθώ» του Νίκου Ζούδιαρη και το «Κοιτάς μακριά» που έχουν πρωτοπεί τα Υπόγεια Ρεύματα. Απόλυτη αρμονία φωνής και μουσικής και αισθαντικές ερμηνείες αγαπημένων κομματιών της Δανάης, αλλά και δικών μας. Ξεχωρίσαμε τις ερμηνείες στο «Βυθίζομαι σ’ αυτό που μισώ» από τα Σύννεφα με παντελόνια, το «Street spirit» των Radiohead, το «Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ» του Αλκίνοου Ιωαννίδη καθώς και μία διασκευή του «Smells like teen spirit» με ελληνικούς στίχους. Πάρα πολύ καλή ήταν και η ερμηνεία του Κωνσταντίνου Κουτσικούρη στο «Hurt» των Nine Inch Nails.

Θα ήταν αδικία να μην αναφερθούμε όμως σε κάποια από τα τραγούδια που είπε η Δανάη από το δικό της δίσκο. Κατ’ αρχήν το «Αναπνέω Σκουριά», το οποίο ήταν στη γειτονιά του καθώς γράφτηκε για τα γεγονότα του προπερασμένου Δεκέμβρη, ένα τραγούδι ποιητικό και ρεαλιστικό ταυτόχρονα. Στη συνέχεια το μυστηριώδες «Can you breathe», ενώ ακολούθησε η μελοποίηση του Σάκη Τσιλίκη πάνω σε ποίηση του Κ.Π. Καβάφη, «Έτσι πολύ ατένισα». Πολύ όμορφη ήταν η στιγμή όπου η Δανάη ερμήνευσε μαζί με τους παρευρισκόμενους στο ρεφραίν το «Μια αγκαλιά ουρανό» αλλά και το «Δως μου ένα λόγο» όπου ο συνδυασμός του ελληνικού και του ξένου στίχου έδωσαν ένα εξαιρετικό live αποτέλεσμα! Τέλος ακούσαμε το «Οι πεταλούδες που ανασαίνω», το οποίο στο δίσκο είναι ντουέτο με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και το «Ένα κορίτσι με κόκκινο μπαλόνι».

Ήταν μία πολύ όμορφη βραδιά και ελπίζουμε να επαναληφθεί σύντομα. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό το να δίνεται χώρος σε τόσο ταλαντούχους ανθρώπους που μπορούν να παντρέψουν την υποκριτική με την ερμηνεία των τραγουδιών και μαζί με εξαίρετους μουσικούς να παρουσιάσουν ένα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με τους στίχους της Δανάης «οι καλύτερες νύχτες είναι αυτές που δεν έρχονται», εμείς ελπίζουμε πως οι καλύτερες είναι αυτές που θα έρθουν!

Mini αποκλειστική συνέντευξη της Δανάης Παπουτσή στο MusicCorner.gr

Music Corner: Δανάη καλησπέρα, είμαστε στο Floral λίγο πριν την έναρξη μιας μουσικής σου παράστασης…
Δανάη Παπουτσή: Ναι ένα live, μια μουσική παράσταση. Θα το ονομάσω έτσι επειδή είμαι και ηθοποιός για να νιώσω και πιο καλά! Είναι ένα live που έχει να κάνει με το cd μου το «Ταμπλό Βιβάν» και με κάποια άλλα τραγούδια αγαπημένα που έχουμε επιλέξει για αυτή τη βραδιά.

Music Corner: Το «Ταμπλό Βιβάν» είναι το cd σου που είχε κυκλοφορήσει με 7 τραγούδια και είχε λάβει πολύ θετικές κριτικές.
Δανάη Παπουτσή: Είναι πολύ καλό αυτό και πολύ θετικό για μένα γιατί είναι και το πρώτο μου βήμα, το πρώτο προσωπικό μου album, όπου έχω γράψει και τους στίχους.

Music Corner: Και στη μουσική με ποιους έχεις συνεργαστεί;
Δανάη Παπουτσή: Τη μουσική έχει συνθέσει ο Σάκης ο Τσιλίκης, είχαμε μαζί μας τον Αλκιβιάδη τον Κωνσταντόπουλο βιολί και τον Κίμωνα τον Πολλάτο, ηλεκτρικές κιθάρες. Και επίσης να μην ξεχάσω να πω πως τραγουδάει μαζί μου ο Βασίλης ο Παγώνης από τους Αλχημιστές και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος επίσης σε ένα τραγούδι.

Music Corner: Εκτός από αυτό το κομμάτι του τραγουδιού, είσαι ηθοποιός, κάνεις θέατρο…
Δανάη Παπουτσή: Ναι, είμαι στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας φέτος, στη β’ σκηνή με το Νίκο τον Αρβανίτη. Το έργο λέγεται «Δακρυγόνα».

Music Corner: Επίκαιρο…
Δανάη Παπουτσή: Επίκαιρο ναι, ο τίτλος δηλαδή. Βέβαια δεν είναι το πρώτο επίπεδο, ξέρεις, ακούμε τη λέξη «δακρυγόνα» και μένουμε εκεί. Είναι βέβαια τα δακρυγόνα ένα περιβάλλον και η αφορμή από την οποία ξεκινάει το έργο. Μια πορεία δηλαδή και δύο άνθρωποι μέσα από αυτή την πορεία βρίσκονται σε επαφή, η Έλλη και ο Μάνος… Θα είμαστε στο θέατρο μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

Music Corner: Στο live σήμερα, εκτός από τα δικά σου κομμάτια θα πεις και τραγούδια που έχεις αγαπήσει;
Δανάη Παπουτσή: Που λατρεύω! Ουσιαστικά έχω εμμονή με τα συγκεκριμένα κομμάτια!

Music Corner: Ποιες είναι αυτές οι μουσικές επιρροές;
Δανάη Παπουτσή: Είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα, λίγα και καλά. Ερμηνευτές πολύ συγκεκριμένους από ελληνική ροκ, είναι πολύ αγαπημένα τα Διάφανα Κρίνα, τα Ξύλινα Σπαθιά, Αγγελάκας, Παυλίδης, Ανεστόπουλος χωριστά, οι Μπλε πολύ αγαπημένοι επίσης, και θα πούμε ένα-δυο κομμάτια από Ζούδιαρη, και επίσης ένα-δυο ξένα κομμάτια από Radiohead.

Music Corner: Ποια είναι η σχέση σου με το Internet; Πιστεύεις πως έχει βοηθήσει να ακουστούν, να διαδοθούν τα τραγούδια σου περισσότερο;
Δανάη Παπουτσή: Πολύ μεγάλη είναι η σχέση μου με το Internet! Εγώ είμαι μονίμως με ανοιχτό το computer, το facebook κλπ, και σαφώς έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Δηλαδή το «Ταμπλό Βιβάν» είναι ένα cd το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησε να ταξιδεύει και να γίνονται γνωστά τα κομμάτια και να τα ακολουθεί ο κόσμος και να τ’ αγαπά μέσα από το facebook και το youtube!

Music Corner: Δηλαδή ουσιαστικά ανοίγει νέους δρόμους… 
Δανάη Παπουτσή: Ακριβώς. Δηλαδή και από εκεί μέσα με προσέγγισαν άνθρωποι, παραγωγοί, δημοσιογράφοι και κάποιες κριτικές που γράφτηκαν στην αρχή έγιναν μέσα από το δίκτυο, ακούγοντας τα κομμάτια και μετά ερχόμενοι οι ίδιοι…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here