12/1/2012
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Θανάσης Μαϊκούσης
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Είχε φτάσει η ώρα για το πρώτο live του 2012. Ο τυχερός ήταν ο Λεωνίδας Μαράντης και οι Spotlights ή μάλλον εμείς που τους ακούσαμε! Μια παλιά αποθήκη στο Γκάζι,  που το θαύμα των Χριστουγέννων -και όχι μόνο- τη μετέτρεψε στο γνωστό mainstream bar-club Socialista, αποτέλεσε το σκηνικό της βραδιάς. Ο εορταστικός στολισμός του μαγαζιού, οι μουσικές και η εικόνα του κόσμου που χόρευε και διασκέδαζε, αποτέλεσαν δελεαστικό θέαμα για όσους διέσχιζαν την Τριπτολέμου και έριχναν μια ματιά πίσω από τη μεγάλη τζαμαρία.

Φτάσαμε λίγο πριν την έναρξη του live και δεν υπήρχε τραπέζι ούτε για δείγμα! Βέβαια το Socialista δεν λειτουργεί σα μουσική σκηνή οπότε μαζεύει τον κόσμο του ανεξάρτητα, ο οποίος κόσμος όμως δε μειώθηκε καθόλου κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Αντίθετα με το άκουσμα των πρώτων τραγουδιών, οι συζητήσεις μειώθηκαν και επικράτησε ο χορός και το τραγούδι. Η ώρα είναι 11 και κάτι και ο Λεωνίδας με τους Spotlights περνάει ανάμεσα από το κοινό και ανεβαίνει στη σκηνή για βγάλει έναν «Άσο στο μανίκι»! Το πρώτο μέρος κινήθηκε σε γνωστές και ασφαλείς επιλογές ρεπερτορίου με Coldplay, Kaiser Chiefs, Depeche Mode, Stereophonics κλπ, ενώ ακούσαμε πέρα από τον Λεωνίδα, 2 μέλη των Spotlights να παίρνουν το μικρόφωνο, το Νίκο Νικολαΐδη και το Στέφανο Δανιηλίδη! Θα μου άρεσε να άκουγα περισσότερες επιλογές από το δίσκο του Λεωνίδα μιας και υπάρχουν πραγματτικά αξιόλογα κομμάτια σε αυτόν. Ξεχώρισε βέβαια για άλλη μια φορά το «Σκουφά και Σίνα», όπου όπως είπε και ο ίδιος να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά μιας και ποτέ δεν ξέρεις ποιος περνάει δίπλα σου στο δρόμο… θα συμφωνήσω Λεωνίδα! Απροσδόκητη επιλογή κομματιού για εμένα υπήρξε το “Moves like Jagger” με τη συνύπαρξη του Στέφανου στο μικρόφωνο και της όμορφης φίλης του Αντιγόνης στα χορευτικά.

Παρά το rock ύφος του πρώτου μέρους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ο d.j. του μαγαζιού συνέχισε απτόητος τις dance επιτυχίες που έπαιζε και νωρίτερα. Ναι υπήρχαν κοπελίτσες που σηκώθηκαν και χόρεψαν αλλά αντικειμενικά η αλλαγή χτύπησε έντονα στα αυτιά των παρευρισκομένων. Δεν πειράζει, καιρός για όλα τα γούστα. Ευτυχώς για τα δικά μας παρ’ όλα αυτά ο Λεωνίδας και οι Spotlights πήραν σχετικά γρήγορα τις θέσεις του ξανά πάνω στη σκηνή.

Στο δεύτερο μέρος μου άρεσαν πολύ περισσότερο από το πρώτο. Είχαν ζεσταθεί περισσότερο, το άγχος είχε φύγει και η επιλογή των κομματιών ήταν πιο κεφάτη και τους ταίριαζε περισσότερο. Κρατάω ένα medley των Beatles με τα πιο rockabilly κομμάτια τους όπως το “Back in the USSR”, το “You got it” του Roy Orbinson (άκουγα ευχαρίστως και το Pretty Woman) και για να μη μείνει παραπονεμένη η εγχώρια δισκογραφία το «Πάνω απ’ όλα» του Μύρωνα Στρατή με τη συνδρομή του drummer Αλέκου Κούρτη.

Εν ολίγοις παρακολουθήσαμε ένα πολύ καλό live, δυνατό και ευχάριστο και προτείνουμε να πάτε και εσείς να το δείτε. Απαραίτητη προϋπόθεση η καλή διάθεση και η αγάπη στη rock μουσική.

Να πούμε τέλος πως τους Spotlights μπορείτε να τους ακούσετε μαζί με το Λεωνίδα αλλά και σε κάποια δικά τους live και είναι οι:
Στέφανος Δανιηλίδης
Νίκος Νικολαΐδης
Λευτέρης Κορρές
Μανώλης Γιαννιτσόπουλος
Λεωνίδας Κουγιουμτζόγλου

Μετά το τέλος του προγράμματος βρεθήκαμε στα καμαρίνια όπου ο Λεωνίδας και ο Στέφανος μας είπαν 2 λόγια για τη βραδιά που μόλις είχε περάσει και για τα κοινά μουσικά μας ακούσματα!

Music Corner: Λίγα λεπτά μετά το τέλος του live, ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα;
Λεωνίδας Μαράντης: Πολλή κούραση κατ’ αρχήν, τα δώσαμε όλα πάνω στη σκηνή. Μεγάλη χαρά γιατί πήγε πολύ καλά. Είχε πολύ κόσμο, ο κόσμος φάνηκε να πέρασε ωραία, εμείς περάσαμε ωραία! Έγινε αυτό που περιμέναμε, δώσαμε ενέργεια στον κόσμο, μας την ανταπέδωσε πίσω. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και ευχαριστημένοι.

Music Corner: Θεωρείς πως βοήθησε και η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου;
Λεωνίδας Μαράντης: Ναι, γιατί όχι; Είναι ένα μαγαζί που μαζεύει πολύ κόσμο και εμείς θέλουμε να παίζουμε σε τέτοια μαγαζιά για να μας ακούνε και άνθρωποι οι οποίοι δε μας ξέρουν. Να μπουν απλά μέσα, να δούνε μια μπάντα που παίζει ωραίο rock, να αναρωτιούνται «Ποιοι είναι αυτοί» και να μας ψάχνουν μετά. Το θέλουμε κάτι τέτοιο, να μας ακούνε σε κάθε μας συναυλία καινούριοι ακροατές. Γι’ αυτό διαλέξαμε να παίξουμε και στο Socialista, ξέραμε ότι ο κόσμος από κάτω δεν θα ήταν μόνο δικός μας και χαρήκαμε πολύ γι’ αυτό.

Music Corner: Όπως ανέφερες και κατά τη διάρκεια του προγράμματος μπορεί ο κόσμος να σας βρει στο YouTube, στο facebook…
Λεωνίδας Μαράντης: Σίγουρα ναι, μπορεί να μας βρει παντού διαδικτυακά. Το internet είναι ένα πολύ μεγάλο και καλό εργαλείο για μας, το χρησιμοποιούμε και έχει το νόημα να μπορεί κάποιος που θα μας ακούσει κάπου να παίζουμε να μας ψάξει στο internet, να μπορεί να ακούσει λίγο πιο συγκεντρωμένα τη δουλειά μας και αν του αρέσουμε να έρθει να μας ακούσει και την επόμενη φορά.

Music Corner: Η οποία επόμενη φορά είναι;
Λεωνίδας Μαράντης: Με τους Spotlights δεν έχουμε κάτι κλεισμένο. Ακολουθούν δύο unplugged εμφανίσεις μαζί με το Γιώργο Δημητριάδη που τραγουδούσαμε και πέρυσι μαζί. Θα παίξουυμε στις 18 Γενάρη στο B Bluz στο Χαλάνδρι και στις 2 του Φλεβάρη στο Αλάβαστρον. Εγώ, ο Γιώργος και άλλα 2 παιδιά από τους Spotlights θα παίξουμε εκεί ακουστικά και λίγο πιο ήσυχα. Αυτά τα 2 έχουν κλείσει προς το παρόν και εννοείται πως η σαιζόν είναι ακόμα στην αρχή οπότε θα ξαναπαίξουμε και με τη μπάντα.

Music Corner: Δισκογραφικά ετοιμάζεις κάτι καινούριο;
Λεωνίδας Μαράντης: Κατ’ αρχήν θέλουμε μες τον επόμενο μήνα να κάνουμε release ένα δεύτερο κομμάτι από τον πρώτο δίσκο και δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό για να γίνει μαζί με ένα videoclip. Και σιγά σιγά έχω μαζέψει κάποια τραγούδια για το δεύτερο δίσκο αλλά ακόμα είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο. Έχουμε μπει διστακτικά με το Στέφανο το Δανιηλίδη που είναι ο συνεργάτης μου και ο ενορχηστρωτής μου στο studio και ηχογραφούμε κάποια demo αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή. Μετά το καλοκαίρι πιστεύω θα έχουμε κάποιο νεότερο για το 2ο δίσκο.

Music Corner: Ευχαριστούμε πολύ.
Λεωνίδας Μαράντης: Εγώ σας ευχαριστώ για την υποστήριξη. Ελπίζω να περάσατε ωραία. Αυτό έχει σημασία να περνάμε καλά και να ξεχνάμε τα προβλήματά μας…!

Στη συνέχεια, είπαμε δυο λόγια και με τον Στέφανο Δανιηλίδη, των Spotlights…

Music Corner: Κρίνοντας από το T-shirt σου αρέσουν οι Beatles?
Στέφανος Δανιηλίδης: Φυσικά, μου αρέσουν πολύ. Είναι η αγαπημένη μου μπάντα όλων των εποχών.

Music Corner: Lennon ή McCartney?
Στέφανος Δανιηλίδης: McCartney! Εντάξει και οι δύο μου αρέσουν πάρα πολύ αλλά προσωπικά μου πάνε λίγο καλύτερα τα κομμάτια του McCartney, δε μου αρέσε και όλο αυτό που συνέβη με τον Lennon και τη Yoko Ono, αν και ο αγαπημένος μου όλων είναι ο Ringo Starr.

Music Corner: Ας αφήσουμε λοιπόν τους Beatles και ας πιάσουμε στους Spotlights.
Στέφανος Δανιηλίδης: Οι Spotlights αρχικά δημιουργήθηκαν για να πλαισιώσουν τον κύριο Μαράντη, στη συνέχεια όμως αρχίσαμε να κάνουμε και πρόβες μόνοι μας. Κάναμε κάποια ακουστικά live με το Νίκο Νικολαΐδη τον κιθαρίστα, και γενικά επειδή μας άρεσε πάρα πολύ γίναμε μπάντα αυτόνομη. Λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχουμε κάνει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχουν γίνει 1-2 live και αρκετά ακουστικά και κάποια στιγμή στο μέλλον θα γράψουμε και δικά μας κομμάτια. Έχουμε γράψει ήδη 1-2 αλλά δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες πρόβες.

Music Corner: Σκοπεύετε να κάνετε κάποια ξεχωριστή δική σας εμφάνιση;
Στέφανος Δανιηλίδης: Γίνονται κατά καιρούς, σε ανύποπτα χρονικά διαστήματα! Είναι πιο αργοί οι ρυθμοί με τους οποίους δουλεύουμε, κυρίως από άποψη χρόνου και το βλέπουμε λίγο σαν free time activity γιατί περνάμε ωραία!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here