27/5/2013
Γράφει η Laurence Larochelle
Φωτογράφηση: Μελίνα Δοσίου
www.musiccorner.gr

Στις 20.30 ακριβώς βρισκόμασταν ήδη στην επιβλητική αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Χρήστος Λαμπράκης» όπου η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη σε συνεργασία με την υψίφωνο Vivian Douglas επρόκειτο να δώσει συναυλία αγάπης.

farantouri_douglas_live_2013_17

Μέρος από τα έσοδα της συναυλίας προορίζονται για την ενίσχυση των συσσιτίων άπορων οικογενειών των ενοριών Ι.Ν. Αγ. Γλυκερίας και Αγ. Ειρήνης του Δήμου Γαλατσίου, μία πρωτοβουλία της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δ. Γαλατσίου.

Μπαίνοντας στη σκηνή η Ελληνίδα καλλιτέχνιδα αποθεώθηκε από το κοινό της που είχε συγκεντρωθεί βράδυ Τετάρτης, προκειμένου να απολαύσει μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της.  

Πριν ξεκινήσει η συναυλία η πρόεδρος της επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κυρία Λεπίδα-Ντάγλα Σοφία εκφώνησε ένα σύντομο χαιρετισμό όπου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις δύο ερμηνεύτριες.

farantouri_douglas_live_2013_15

Η συναυλία ήταν βασισμένη σε μελοποιημένη ποίηση, με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως ο Μ. Θεοδωράκης, ο  Μ. Χατζιδάκις, ο  Στ. Ξαρχάκος, ο Θ. Μικρούτσικος και πολλοί άλλοι.

Η βραδιά ξεκίνησε με τη Μ. Φαραντούρη να τραγουδάει το «Τώρα νυφούλα μου χρυσή» του Χατζιδάκι, ενώ ακολούθησαν λαϊκά ισπανικά τραγούδια αλλά και αγαπημένα ελληνικά όπως «Ο εφιάλτης της Περσεφόνης» ή «Κεμάλ». 

Όταν η Μ. Φαραντούρη μας σύστησε την Vivian Douglas, μας είπε εξαρχής ότι πρόκειται για μία νέα ερμηνεύτρια με εξαιρετική φωνή και πραγματικά οι ερμηνείες της δικαίωσαν τα λόγια αυτά! Η Douglas αναμφίβολα διαθέτει ιδιαίτερα φωνητικά χαρίσματα. Το ηχόχρωμά της είναι πολύ ιδιαίτερο, δεν σε αφήνει να το ξεχάσεις. Σε μια δεύτερη ακρόαση είναι σίγουρο πως θα καταλάβεις αμέσως την ιδιαίτερη φωνή της. Κάποια από τα τραγούδια που ερμήνευσε η Douglas ήταν το «Αστέρι μου Φεγγάρι μου» και η «Μυρτιά».

Η μοναδική φωνή της Μαρίας Φαραντούρη στη συνέχεα πλημμύρισε και πάλι την αίθουσα, αφήνοντας μοναδικές μελωδίες να παρασύρουν το κοινό σε ένα ταξίδι με ακούσματα τόσο παλαιότερων εποχών όσο και νεότερα.

farantouri_douglas_live_2013_05_01

Μελωδίες που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει. Μελωδίες που μεταφέρουν μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας θυμίζοντάς μας ότι στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε τις οικονομικής κρίσης και της εξαθλίωσης  η ανάγκη για αλληλεγγύη, πολιτισμό και αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι επιτακτική.

Το να βλέπει κανείς έναν ζωντανό θρύλο όπως η Μαρία Φαραντούρη να τραγουδάει, είναι μια μοναδική εμπειρία από μόνο του, γεγονός που μας έκανε να παραμερίσουμε τυχόν ατέλειες ή ιδιοτροπίες όσον αναφορά την οργάνωση της βραδιάς και να απολαύσουμε τη συναυλία!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συναυλία…

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here