10/1/2011
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr

Η Σαββέρια Μαργιολά είναι μία από τις νεαρότερες τραγουδίστριες στην ελληνική μουσική σκηνή. Έχοντας πολυάριθμες εμφανίσεις στο ενεργητικό της σε πετυχημένα μουσικά σχήματα και έναν προσωπικό δίσκο ήρθε ο καιρός να ανέβει μόνη της στη σκηνή και να ερμηνεύσει δικά της αλλά και αγαπημένα της τραγούδια.

Αυτό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στη σκηνή του κατάμεστου “Οξυγόνου Live”. Μαζί με τη Σαββέρια, στο τραγούδι ήταν ο πολύ ταλαντούχος Γιώργος Γεωργακάκης, ενώ η ορχήστρα που τους πλαισίωνε αποτελούνταν από τέσσερις εξαιρετικούς μουσικούς, το Γιώτη Σαμαρά στην κιθάρα, το Νίκο Καλατζάκο στο πιάνο, το Δήμο Πολυμέρη στο ακορντεόν και το Δημήτρη Μαργιολά (πατέρα της τραγουδίστριας!) στο μπουζούκι. Special guest της βραδιάς ήταν ο Κώστας Μακεδόνας, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τη Σαββέρια και παλιότερα.

Γύρω στις έντεκα η Σαββέρια ανέβηκε στη σκηνή και ξεκίνησε το πρόγραμμα ερμηνεύοντας το «Ποιος είν’ τρελός από έρωτα» από το Μεγάλο Ερωτικό του Μάνου Χατζηδάκι, ενώ συνέχισε με αγαπημένα κομμάτια όπως το «Βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι» ερμηνευμένο πρώτη φορά από τη Βίκυ Μοσχολιού, αλλά και δικά της κομμάτια όπως το «Χρώμα στάζει η καρδιά» και το «Στο σώμα σου να κατοικώ» το οποίο έχει τραγουδήσει με το Γιώργο Νταλάρα . Αμέσως μετά τη διαδέχτηκε ο Γιώργος Γεωργακάκης τραγουδώντας το «Ζεϊμπέκικο» του Διονύση Σαββόπουλου. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με πολύ καλές επιλογές τραγουδιών τόσο κλασσικών όπως ο «Κεμάλ» του Μάνου Χατζιδάκι, το «Αδιέξοδο» του Γιώργου Ζαμπέτα και η «Νεράϊδα» του Σωκράτη Μάλαμα αλλά και πιο πρόσφατων όπως το «Je veux» και το «Που να βρω μια να σου μοιάζει».

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα η Σαββέρια κάλεσε επί σκηνής έναν καλλιτέχνη που είναι πάντα δίπλα της όπως χαρακτηριστικά είπε, τον Κώστα Μακεδόνα. Εκείνος με τη σειρά του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη νεαρή τραγουδίστρια και ερμήνευσαν μαζί το «Πήρα κόκκινα γυαλιά». Στη συνέχεια και χωρίς πρόβα, ο Κώστας Μακεδόνας με συνοδεία τους μουσικούς και την κιθάρα του έπαιξε μερικά από τα πλέον αγαπημένα του τραγούδια όπως το «Ποδήλατο», το «Μόνο μια φορά» και πολλά άλλα. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε για πολλή ώρα ακόμα με τη Σαββέρια Μαργιολά και το Γιώργο Γεωργάκακη να ερμηνεύουν λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. «Έβαλε ο Θεός σημάδι», «Καίγομαι και σιγολιώνω», «Το Ανεστάκι», «Σαββατόβραδο» ήταν μερικά από αυτά.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στη Σαββέρια και τους συνεργάτες της. Σ’ αυτό το πρώτο της live όπου η ίδια είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, μας απέδειξε πως είναι ικανή μέσα σε λίγες ώρες να συνδυάσει με απόλυτη επιτυχία τη σύγχρονη σκηνή με αγαπημένα παλαιότερα έντεχνα, λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια. Ελπίζουμε να χαρίσει πολλές ακόμα όμορφες βραδιές σε όσους αγαπούν την καλή ελληνική μουσική…

Mini αποκλειστική συνέντευξη του MusicCorner.gr με τη Σαββέρια Μαργιολά

MusicCorner: Σαββέρια καλησπέρα. Είμαστε στο Οξυγόνο λίγο πριν την εμφάνισή σου. Αν και έχεις εμφανιστεί πολλές φορές σε μουσικές σκηνές με πολύ πετυχημένα σχήματα, αυτή είναι μία από τις πρώτες φορές όπου ουσιαστικά καλύπτεις το περισσότερο πρόγραμμα μόνη σου.
Σαββέρια:
Επί της ουσίας είναι η πρώτη φορά! Φυσικά είναι μαζί μου και ο Γιώργος Γεωργακάκης ένας νέος τραγουδιστής, πολύ ταλαντούχος και αξιόλογο παιδί. Ετοιμάσαμε μια παράσταση για σήμερα με τέσσερις πολύ αγαπημένους μου φίλους, το Γιώτη Σαμαρά στην κιθάρα, το Νίκο Καλατζάκο στο πιάνο, το Δήμο Πολυμέρη στο ακορντεόν και το Δημήτρη Μαργιολά στο μπουζούκι, το λαούτο και το μαντολίνο. Έχουμε ετοιμάσει τραγούδια που μας εκφράζουν, κοιτάξαμε να είναι τραγούδια που μας αρέσουν, που έχουν κάτι να πουν, να ιντριγκάρουν τα μυαλά και τις ψυχές.

Music Corner: Θα ακούσουμε και τραγούδια από την πρώτη σου δισκογραφική δουλειά;
Σαββέρια: Βέβαια, η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το Μάιο. Θα παίξουμε κάποια τραγούδια απ’ αυτό το δίσκο.

Music Corner: Το δίσκο σου έχουν προλογίσει ο Γιώργος Νταλάρας και η Χάρις Αλεξίου. Έχεις την υποστήριξη πολλών σημαντικών καλλιτεχνών. Αυτό είναι κάτι πολύ θετικό, σε αγχώνει όμως όσον αφορά τα μελλοντικά σου βήματα;
Σαββέρια:
Αν με αγχώνει… θέλω να φανώ αντάξια όλων αυτών που έχουν γραφτεί και όλων αυτών που έχουν ειπωθεί από τόσο σημαντικούς καλλιτέχνες. Αυτό είναι το κύριο μήνυμα.

Music Corner: Προέρχεσαι από μουσική οικογένεια, καθώς και ο μπαμπάς σου ασχολείται με τη μουσική.
Σαββέρια:
Ασχολείται με τη μουσική, όχι μόνο ο μπαμπάς μου, έχουμε οικογενειακή παράδοση, Παπούδες, θείοι…

Music Corner: Εσύ από μικρό κοριτσάκι έχεις μεγαλώσει μέσα στη μουσική. Το τραγούδι ήταν μια φυσική εξέλιξη για σένα;
Σαββέρια:
Σαφώς, ήταν μια φυσική εξέλιξη. Ήταν κάτι που βγήκε στην πορεία χωρίς να το αποφασίσω ακριβώς. Δηλαδή δεν αποφάσισα ότι μια μέρα θα γίνω τραγουδίστρια, πολύ φυσικά, βγήκε από μέσα μου, το θέλησα και προσπαθώ να το κάνω πραγματικότητα μέρα με τη μέρα.

Music Corner: Και τα μελλοντικά σου σχέδια;
Σαββέρια: Θα τα δείτε! Θα παίξουμε αυτό το πρόγραμμα σίγουρα και σε άλλες μουσικές σκηνές και στην Αττική και στην επαρχία, και από εκεί και πέρα βλέπουμε.

Music Corner: Και όσον αφορά τη δισκογραφία; Έχεις ετοιμάσει κάτι καινούριο;
Σαββέρια: Το πιο πρόσφατο μετά το δικό μου album, είναι μια συμμετοχή που έχω κάνει σε έναν καινούριο δίσκο που κυκλοφόρησε περίπου πριν από ένα – ενάμιση μήνα. Είναι ένας δίσκος παραγωγής του Κώστα Χατζηδουλή με τίτλο «Αεράκι της αυγής», όπου μουσικά και στιχουργικά έχουν γράψει πολύ αξιόλογοι καλλιτέχνες.

Music Corner: Σε ευχαριστούμε πολύ!
Σαββέρια: Να σας ευχαριστήσω κι εγώ πάρα πολύ και να σας ευχηθώ μια πολύ καλή χρονιά!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το event

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here