Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
20/9/2010
www.musiccorner.gr
(επίσημος χορηγός επικοινωνίας του Σταυρού του Νότου)

Παραδοσιακά, ο Σταυρός του Νότου καί ειδικότερα το club με την “house band“, αποτελεί ένα είδος …”τσικό” παραδίδοντας σπουδαία ταλέντα στην ελληνική μουσική! Ένας χώρος που στεγάζει ξεχωριστές νέες φωνές, πολύ κέφι και ελπίδες. Ελπίδες παιδιών που θέλουν να αφήσουν το δικό τους στίγμα στον χώρο. Μετρώντας ήδη έντεκα χρόνια παρουσίας, το club του Σταυρού του Νότου κατάφερε να χαρίσει ιδιαίτερα σχήματα κατά περιόδους και να γίνει, ίσως, το “σπίτι” του καλού τραγουδιού.

Mέσα στα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του, το «Club» εκτός από νέα παιδιά φιλοξένησε και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης ελληνικής ροκ αλλά και έντεχνης μουσικής σκηνής. Ο Γιάννης Ζουγανέλης με τον Αντώνη Τουρκογιώργη, τα Υπόγεια Ρεύματα, ο Χρήστος Θηβαίος με τους Συνήθεις Υπόπτους, τα Κινούμενα Σχέδια με τον Μάνο Πυροβολάκη, ο Μανώλης Φάμελος, οι Οναρ, ο Γιώργος Δημητριάδης, ο Κώστας Λειβαδάς, τα Κίτρινα Ποδήλατα, οι Μπλε, ο Κώστας Γαλίτης, η Μαρία Παπαδοπούλου, η Κατερίνα Κυρμιζή με το Νίκο Γρηγοριάδη, η Τάνια Τσανακλίδου, η Αναστασία Μουτσάτσου με το Νίκο Ζιώγαλα και τη συμμετοχή του Μάνου Πυροβολάκη, ο Αποστόλης Ρίζος, πραγματοποίησαν εμφανίσεις που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία…

Κώστας Γαλίτης Γιώργος Βάνας

Έτσι, βρεθήκαμε κι εμείς εκεί, στη πρεμιέρα. Μας περίμενε η House Band του Σταυρού του Νότου. Μία ομάδα πέντε παιδιών, όχι και τόσο γνωστών για την ώρα, που όμως ακούγοντας τους, θεωρώ πως θα μας απασχολήσουν σόβαρα, αρκετά σύντομα! Ο Κώστας Γαλίτης (ο πιο παλιός της παρέας και με σημαντικές συνεργασίες στο βιογραφικό του), ο Γιώργος Βάνας (κάποιοι ίσως τον θυμάστε από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικό reality), ο Θοδωρής Μαυρογιώργης (που εκτός από μουσικός, είναι και καθηγητής μαθηματικός!), ο Γιάννης Βενιαμίν αλλά και η εκκεντρική παρουσία καί φωνή της Marieke (Ολλανδή, που από το 2008 βρίσκεται στη χώρα μας και σχεδιάζει τη καριέρα της…), είναι σίγουρο πως θα προσφέρουν πολλές ξεχωριστές βραδιές. Τόσο το κέφι και η ζωντάνια των παιδιών, όσο και οι εξαιρετικές τους φωνές, σε παρασύρουν σε ένα μουσικό πάρτυ στο οποίο συμμετέχεις κι εσύ. Χορεύοντας, τραγουδώντας, γελώντας…

Θοδωρής Μαυρογιώργης Γιάννης Βενιαμίν

Από τραγούδια, ό,τι χωράει ο νους σου. Από Στόκα, Κατσιμίχα, Active Member, Τρύπες και Αγγελάκα έως Pink, Killers, Aerosmith, Ronnie James Dio καί Gossip. Μουσικές για όλα τα αφτιά και τα γούστα! Ερμηνείες που υποστηρίζουν σωστά το ύφος των τραγουδιών. Πέρα από τους μουσικούς οι οποίοι είναι το ίδιο εξαιρετικοί με τους τραγουδιστές, είναι χαρακτηριστική η επιτυχία και η φυσικότητα με την οποία εναλλάσονται οι μελωδίες και τα τραγούδια. Η ευκολία με την οποία μπορούν να περάσουν από τη “Συνήθεια του Στόκα” στο “You And Your Hand” της Pink… Και αν μη τι άλλο, το να μπορέσεις να ταιριάξεις τόσο αρμονικά, δύο τόσο αταίριαστα τραγούδια, είναι δείγμα του επιπέδου των παιδιών που τραγουδούν, αλλά και των μουσικών. Μπορεί να είναι στα πρώτα τους βήματα, ωστόσο οι φωνές  και οι μελωδίες είναι υψηλότατου επιπέδου.

Marieke

Το Club του Σταυρού του Νότου απευθύνεται σε όσους βλέπουν καί νιώθουν τη μουσική ως διασκέδαση, ως ένα ευχάριστο διέξοδο. Απευθύνεται σε όλους αυτούς που θέλουν να πάρουν μέρος σε ένα πάρτυ, ανεξαρτήτου ηλικίας. Γιατί αυτό συμβαίνει στο Club, κάθε βδομάδα, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Ένα δυνατό, “πολύχρωμο”, μουσικό πάρτυ…!

Μουσικοί:
Θωμάς Πυρομάλλης πλήκτρα
Παναγιώτης Σαρδέλης τύμπανα
Τάσος Γρυπαίος κιθάρες
Βίκτωρας Κουλουμπής ηλεκτρικό μπάσο

Δείτε περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από τη πρεμιέρα

———-

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here