21/7/2011
Φωτορεπορτάζ: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Στην πανέμορφη Βόρεια Εύβοια βρέθηκε την Κυριακή το βράδυ ο Γιάννης Αγγελάκας, στο πλαίσιο των θερινών του συναυλιών. Και μαζί και το Music Corner! Ο χώρος της εμφάνισης του μουσικού, απλά εκπληκτικός. Η ρεματιά με όνομα «Ξουτκά», λίγο έξω από το χωριό Βασιλικά, διαμορφώθηκε πριν λίγα χρόνια σε έναν πολυχώρο πολιτισμού και αρκετοί καλλιτέχνες έχουν εμφανιστεί στη φιλόξενη σκηνή του, μέσα στα πεύκα και τα πλατάνια.

Ο χώρος είχε γεμίσει από νωρίς, καθώς ντόπιοι και τουρίστες έσπευσαν από όλες τις γύρω περιοχές για να απολαύσουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη σε ένα χώρο πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα, με το φεγγάρι δυο μέρες μετά την πανσέληνο και τη φύση στις ομορφιές της!

Λίγο μετά τις 22.45, ο Γιάννης Αγγελάκας και οι μουσικοί που τον συνοδεύουν, Ντίνος Σαδίκης και Στάθης Αραμπατζής, ανέβηκαν στη σκηνή και ξεκίνησε η συναυλία.

Κιθάρες και μπαγλαμάς έβγαλαν φωτιές από την πρώτη στιγμή και η φωνή του Γιάννη γέμισε το χώρο. «Βάζω υποψηφιότητα πρωθυπουργός να γίνω» ήταν το πρώτο κομμάτι του Γιάννη Αγγελάκα που συνέχισε για ένα ολόκληρο δίωρο και πλέον, χωρίς διάλειμμα, ερμηνεύοντας όλες τις προσωπικές του επιτυχίες, λίγα κομμάτια συνεργατών του και ακόμα λιγότερα από την εποχή που ήταν ο frontman του συγκροτήματος «Τρύπες».

Το κοινό ζεστάθηκε σιγά σιγά και σύντομα σιγοτραγουδούσε τα κομμάτια του Αγγελάκα ενώ αργότερα, με την προτροπή του καλλιτέχνη, τον συνόδευε φωναχτά, ειδικά σε τραγούδια που «απαιτούν» τη συμμετοχή του κοινού σε ένα live. Λίγο πιο πέρα κάποιες κοπέλες χόρευαν στο ρυθμό της μουσικής… Ο Αγγελάκας και οι μουσικοί του έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ενθουσιάζοντας τους θαυμαστές τους και δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα σε έναν ιδιαίτερο χώρο. Ο γνωστός τραγουδοποιός πήρε την κιθάρα του μόνο στο τέλος της συναυλίας, όταν μετά το “encore” ξανανέβηκε στη σκηνή για τα τελευταία κομμάτια.

Δυστυχώς το κείμενο και οι φωτογραφίες δεν αρκούν για να καταλάβει ο αναγνώστης το μοναδικό κλίμα που δημιουργήθηκε από την ερμηνεία του Γιάννη Αγγελάκα αλλά και από τον υπέροχο χώρο που έγινε η συναυλία. Στο «ΞΟΥΤΚΑ» στα Βασιλικά της Βόρειας Εύβοιας ακολουθούν στις 30 Ιουλίου ο Φοίβος Δεληβοριάς και στις 5 Αυγούστου οι Encardia. Να είστε εκεί!

* ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του χώρου για τη φιλοξενία και τη βοήθεια που μας παρείχαν…

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here