15/12/2011
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Ντορίνα Καππάτου
www.musiccorner.gr

Είναι βράδυ Κυριακής και ο δρόμος μας βγάζει μέχρι την πόρτα του KooKoo Live Music Bar στο κοσμικότατο πλέον προάστιο του Γκαζιού για τη μία και μοναδική συνύπαρξη μέχρι στιγμής 2 ελληνικών συγκροτημάτων. Οι «Άθλιοι του Ούγκο» και οι «9ΜΜ» για μια βραδιά μουσική, αστεία, ανατρεπτική και rock.

Το πρώτο πράγμα που σου τραβάει την προσοχή στους «Άθλιους» είναι η επιλογή του ονόματος η οποία αποτελεί εμπνευσμένο λογοπαίγνιο με το γνωστό μυθιστόρημα και το όνομα του τραγουδιστή / σαξοφωνίστα Ούγκο Βάρβογλη. Ο Ούγκο λοιπόν μαζί το Βύρωνα Τσουράπη στα φωνητικά και το μπάσο, το Γιώργο Τσουράπη στα φωνητικά και την κιθάρα και το λαλίστατο Κώστα Περόγλου, ο οποίος προσπάθησε στην έναρξη να μας μιλήσει για τα παιδικά του χρόνια αλλά εν τέλει ποτέ δε μάθαμε, στα φωνητικά και τα drums, εμφανίστηκαν πρώτοι στο live της Κυριακής.

Άθλιοι του Ούγκο

Έναρξη με το «Όχι» που δίνει και τον τίτλο στο 2ο album των παιδιών και συνέχεια με μερικά κομμάτια από τον πρώτο δίσκο όπως το «Παπί» και φυσικά το «Αχ Μαρία» όπου οι metal λαρυγγισμοί και βρυχηθμοί έκαναν τους «Άθλιους» …Άγριους του Ούγκο! Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ακούσουμε και να δούμε το προγραμματισμένο ντουέτο των παιδιών με τον Τάκι Τσαν ο οποίος λόγω κάποιου θέματος υγείας δεν κατάφερε να παρευρεθεί. Ανεξάρτητα όμως από αυτή την αναγκαστική ματαίωση το live πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει η μπάντα συνεχίστηκε χωρίς κανένα κενό με τα μέλη της μάλιστα να μας ενημερώνουν για τα «μεγάλα» τους τραγούδια όπως το «Μετροσέξουαλ». Αν κρίνουμε μάλιστα από τις επευφημίες του γυναικείου κοινού πολλές έχουν καεί! Κάπως έτσι, με σατανικά γέλια, τραγούδια εμπνευσμένα από τον «Αστυνόμο Σαΐνη» και τη μορφή του Ούγκο να μου θυμίζει κάτι από τον Κωνσταντίνο Τζούμα στον «Δράκουλα των Εξαρχείων» έκλεισε το Α’ μέρος του προγράμματος. Και η εξήγηση/αιτία γιατί εμφανίστηκαν πρώτοι είναι απλή: ο drummer Κώστας είχε κλείσει τραπέζι …στον Κιάμο! Ξέρετε πως είναι αυτά. Σοβαρά όμως αν δεν ήσαστε σε κάποιο από τα διπλανά μας τραπεζάκια και θέλετε να βρείτε περισσότερα για τη μπάντα με μια επίσκεψη στο www.hugo.gr μπορείτε α) να πάρετε μια δόση από την τρέλα τους και τον χιουμοριστικό τους στίχο β) να ακούσετε και εσείς τη μουσική τους και αγοράσετε τους δίσκους τους ή να κατεβάσετε τον πρώτο δωρεάν.

9ΜΜ

Ένα μικρό διάλειμμα και το σκηνικό σοβαρεύει. Το μικρόφωνο, οι κιθάρες και τα drums πλέον ανήκουν στους 9ΜΜ. Ένα καθαρόαιμο progressive rock συγκρότημα το οποίο μας παρουσίασε παλιότερα αλλά και τα πιο πρόσφατα τραγούδια του και αποτελείται από τον Μιχάλη Σκαράκη στη φωνή, τον Τόλη Λυμπερόπουλο στις κιθάρες, τον Κώστα Ξηρογιάννη στο μπάσο, τον  Άγγελο Βαφειάδη στα πλήκτρα και τον Μαυρίκο Σκαράκη στα drums. Με εμφανίσεις στο An Club, το Θέατρο Πέτρας και πολλά ακόμα μέρη αυτής της ιδιοσυγκρασίας βρέθηκαν στο KooKoo  για να μας χαρίσουν τις μελωδίες τους. Αφού πρώτα ο χαμογελαστός Μιχάλης Σκαράκης ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο που ήταν εκεί, το μαγαζί για τη φιλοξενία και τους «Άθλιους του Ούγκο» για τη συνύπαρξη και μας τόνισε πως όλοι τους ήταν πολύ αγχωμένοι αλλά και ενθουσιασμένοι με καινούρια πράγματα έτοιμα. Ξεκίνησαν με τη «Μέρα τη μέρα» και τη «Δημοκρατία» ενώ ακούσαμε και τα νέα τους άτιτλα ακόμη κομμάτια, όπου μπορώ να πω πως η μπαλάντα τους μου άρεσε ιδιαίτερα. Μουσικές ηλεκτρικές, στίχοι σκληροί, βαθιά κοινωνικοί μεμια ειλικρίνεια και μια αμεσότητα. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τέλος για να ακούσουμε το «Στου Μάη τη ρωγμή» και αφού πήραμε μια καλή ιδέα για τον πρώτο τους δίσκο, αναμένουμε πια και τον επόμενο. Και επειδή οι ίδιοι τα λένε καλύτερα από μένα θα κλείσω με δικά τους λόγια…

Μ’ έχει κουράσει η ανάγκη τα όνειρα μου ακριβά
Να κολυμπάω στην απάτη για χρόνια πολλά
Μα τώρα πια δε θα ‘μαι αυτό που σ’ έχω μάθει
Σπάσαν τα όρια και με ‘καναν τρελό
Δεκάρα πια δε δίνω δεν πληρώνω λάθη
Βαλ’ το καλά στο μυαλό πρωτού το βάλω εγώ

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here